Sayfa 711/1009 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon
Arama sonucu : 8068 madde; 5,681 - 5,688 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIX

1. Size bi kıssadan hisse vereyim...lakin hemen shortlamayın ileride çok fena temettü verebilir.

Geçmiş zaman içinde bi krallıkta bir Prenses yaşarmış, babası hem Kral hemi de çok zenginmiş, her Kral çok zengin olacak diye bi şey yok, Hz.Süleyman gibi bi şeymiş sizin anlayacağınız,

Prenses dünyanın gelmiş geçmiş en güzel kızıymış, Adriana Lima yanında Aysel Gürel kalır yani (rahmetli), o biçim,

Babası ne Prensler ne doktorlar istemiş de vermemiş, ayaklarına küp küp altın dökmüş tüccarlar, mücevherler elmaslar kafam kadar, ulan demiş benim hazine ağzına kadar dolu kapıyı zor kapatıyoz, bende bi kaç küp altına elmasa kız verecek göz var mı demiş, vermemiş.

Tabi Prenses de sürekli aranırmış, napsın mezara mı götürsün,

Bizim Neyzen de bavul ticaretine gitmişmiş bu Krallığa gemiyle, o zamanlar uçak yok, meyhanede yöresel şarapları tadarken konuşurlarken duymuş mevzuyu,

Demiş ben de bi gideyim yoklayayım bakayım şu Prensesi hemi de görmüş olurum,

Çıkmış Prensesin huzuruna, demiş ben sana talibim, çok zengin bi tüccarım, Türkiye'den geliyom ben, bütün Karacabey Ovası bizim demiş, sana tam bi at arabası dolusu altın vereyim, bi kaç küp değil, bi at arabası, iki at zor çekiyor, (Geçen hafta eksilen altın 28 ton. o kadar yoktur ama 1 ton falandır herhalde)

Prenses demiş, hoşt, benim babamın hazinesi ağzına kadar altın mücevher elmas dolu, senin bi at arabası altınına mı kaldım ben,

Neyzen, iki at arabası vereyim o zaman be yaw demiş,

Prenses; ulan git bak şurdan kelleni vurdururum şimdi, ben satılık değilim demiş,

Neyzen, o zaman sana demiş bu sarayı, zemininden tepeye kulelerine kadar dolduracak altın vereyim,

Prenses bunu duyunca, zeminden kuleye kadar, saray da saray yani, tamam ulan demiş o kadar altını ver, ben de şuracıkta sana vereceğim,

Neyzen gülmüş;

-Prensesim bende o kadar altın ne gezer, ben sizin fiyatınızı merak ettim sadece demiş, demek ki o kadar altınım olaydı, şimdi sizi şuracıkta...

Erkesin bi fiyatı vardır be ya (Kıssayı anlatan Trakyalıymış)

2.  Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Size bi kıssadan hisse vereyim...lakin hemen shortlamayın ileride çok fena temettü verebilir.

Geçmiş zaman içinde bi krallıkta bir Prenses yaşarmış, babası hem Kral hemi de çok zenginmiş, her Kral çok zengin olacak diye bi şey yok, Hz.Süleyman gibi bi şeymiş sizin anlayacağınız,

Prenses dünyanın gelmiş geçmiş en güzel kızıymış, Adriana Lima yanında Aysel Gürel kalır yani (rahmetli), o biçim,

Babası ne Prensler ne doktorlar istemiş de vermemiş, ayaklarına küp küp altın dökmüş tüccarlar, mücevherler elmaslar kafam kadar, ulan demiş benim hazine ağzına kadar dolu kapıyı zor kapatıyoz, bende bi kaç küp altına elmasa kız verecek göz var mı demiş, vermemiş.

Tabi Prenses de sürekli aranırmış, napsın mezara mı götürsün,

Bizim Neyzen de bavul ticaretine gitmişmiş bu Krallığa gemiyle, o zamanlar uçak yok, meyhanede yöresel şarapları tadarken konuşurlarken duymuş mevzuyu,

Demiş ben de bi gideyim yoklayayım bakayım şu Prensesi hemi de görmüş olurum,

Çıkmış Prensesin huzuruna, demiş ben sana talibim, çok zengin bi tüccarım, Türkiye'den geliyom ben, bütün Karacabey Ovası bizim demiş, sana tam bi at arabası dolusu altın vereyim, bi kaç küp değil, bi at arabası, iki at zor çekiyor, (Geçen hafta eksilen altın 28 ton. o kadar yoktur ama 1 ton falandır herhalde)

Prenses demiş, hoşt, benim babamın hazinesi ağzına kadar altın mücevher elmas dolu, senin bi at arabası altınına mı kaldım ben,

Neyzen, iki at arabası vereyim o zaman be yaw demiş,

Prenses; ulan git bak şurdan kelleni vurdururum şimdi, ben satılık değilim demiş,

Neyzen, o zaman sana demiş bu sarayı, zemininden tepeye kulelerine kadar dolduracak altın vereyim,

Prenses bunu duyunca, zeminden kuleye kadar, saray da saray yani, tamam ulan demiş o kadar altını ver, ben de şuracıkta sana vereceğim,

Neyzen gülmüş;

-Prensesim bende o kadar altın ne gezer, ben sizin fiyatınızı merak ettim sadece demiş, demek ki o kadar altınım olaydı, şimdi sizi şuracıkta...

Erkesin bi fiyatı vardır be ya (Kıssayı anlatan Trakyalıymış)

Er bi şeyi beklenir bu Muharremim, İnce Belli çay bardağım dan beyaaa.

Kıssadan hisseyi pek beğendim, Epp süylerim beyaa muharrem truva atıdır , atta truva eşşeği dir deye beyaa, .
    Not Trakya aksanını severim ama Trakyalı değilim

3.  Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    14 Mayıs akşamı her iki aday da kazandık diyecek, AA’dan veriler gecikecek, bir bilinmezlik, sonra YSK bir bahane ile seçimlerin iptal edilip, yenilenmesini isteyecek.
    Benim senaryo da bu şekilde.
    Umarım böyle bir şey olmaz , ülkemizin böyle bir şeyi sindirmesi pek mümkün olmaz, ve uzın yıllar zaten travmatik olan durumumuzu derinleştirmiş oluruz , bu konuda herkese görev düşüyor, artık hile hurda, küfür, hakaret içeren siyaset oyunlarına son vermenin zamanı.
    ,...............

İlk fırsatta gelip kumrucu ya gideceğim sağolun.

4. Konda anketi bahsi geçiyor. Nerde var mı linki? Ben arkadaşlara sordum. En sağlamlarından biri Konda dır dediler.

Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Konda anketi bahsi geçiyor. Nerde var mı linki? Ben arkadaşlara sordum. En sağlamlarından biri Konda dır dediler.
    Nagehan alçı açıklamaları yarısını açıklıyor yarısını açıklamıyor 42 ye 41 oy mu olur.
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Konda anketi bahsi geçiyor. Nerde var mı linki? Ben arkadaşlara sordum. En sağlamlarından biri Konda dır dediler.
    Konda kamuoyuna anket yapmıyor bildiğim kadarıyla, abonelerine yollar ama tabi ki oradan sızar.

CPH2205 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Ucuza gitmiş. Masaldaki prenses kadar olamamış.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Meğer onun da gönlünde Millet İttifakı varmış

Haber
    @Haber
    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün online olarak katıldığı Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü açılışında “Millet İttifakı'nın Allah göstermesin bir kazaya kurban gitmesine tahamülümüz yoktur†sözlerinin ardından Fuat Oktay tarafından uyarıldığı, Erdoğan’ın ise Bahçeli’ye dönerek ne dediğini sorduğu anlar dikkat çekti.

https://twitter.com/Haber/status/1652025087535530009
    Son düzenleme : turali; 30-04-2023 saat: 13:01.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 711/1009 İlkİlk ... 211611661701709710711712713721761811 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •