Borsaya girçıkların doviz uzerinde etkisi pek bir minumum sıg borsamız oldugu ıcın. Bir kaç milyar dolar girişle kocaman kocaman ralliler çıkışla uzun uzun dususler yasar. PY malı pek alıp satmaz borsada. Çıkarken karşı bacaklarla gezdirir, duserken karşı bacağa yukler ekseriyetle açığa satar. Sonra dipten kendi malına kapanır. Hacim olur diplerde. Zamana yayılmış bir iki milyar doların da döviz kuru uzerinde pek etkisi olmaz.
Bistin yukselmesi perde arkasinda acaba anlastilar s400 meselesinde algisi yaratiyor 12 haziran ppk etkisi 18 inde fed risk almak istemeyenler biraz satiyor dun trump fed bizi mafetti dedi onunda etkisi var biraz bizim ppk faiz arttiramaz secim öncesi düsüremezde feddende suanlik sanmiyorum bagimsizlik gitti algisi olusturur ama bi dahaki toplantida 2.5 indirebilirler izliye izliye devam eder verileri yarin ppk sonrasi toparlar biraz dolar
Sevgili Dostlar.....
Ekonomik durgunluktan dolayı olsada ithalat düşüyor ihracat artıyor. Cari açık düşüyor yani.....
Yaz döneminde turizm nedeniyle bir döviz fazlası oluyor.
Bu iki nedenden dolayı doların düşme olasılığıda var bana göre. düşük olsada var.
Söylediklerim kendi fikirlerim olup yatırımcı tavsiyesi kapsamında değildir.
O degil ne zaman alsak dustu diye korkuyoruz bendede olustu ayni korku fed cok buyuk etken faiz indirirse bizim gibi ulkelere yonelir fonlar s400 ü de cözerlerse tam sakata geliriz 5 lerin altina sarkip 5.20 lere oturur belli bi süre en guzeli yari dolar yari vadeli ikiye boluceksin tam pozisyona gerek yok
Benim tahminim dolar tl 8 9 civari cikip oralarda kalıcı olacakti
Fed sumsugu hic direnemiyor siyasi baskiya
Oralara ciksa bile dolar tl kalıcı olamaz satis firsati olur.
Tr bazli siyasi krizleri satisla degrrlendiririm ben
Dolar dusecek fln anlasilmasin
Bizdeki haberler cikartip global haberler dusurur
Arkadaşlar usd/tryden umudunuz kalmadıysa , toprağa gömdüyseniz hiç girmeyin bu riske.
Açın bir 10-20 yıllık grafiklere bakın uzun vadede hep yükselişte, ne zaman zarar ettirmiş.Sabrınız yoksa almayın dolar, çünkü büyük oyuncu shortta paranızı yutar. Her nekadar dolu hatası olsada karşınızda MB var.Adamların eli armut tutmuyor bide üstüne üstlük viopta işlem yapıyor, döviz sattırıyor.
Yani strese dayanamayacak olan satsın. Yada sattıysa da burada yediği kazık sonrası ‘oh kurtuldum’ niraları atıp algı oluşturmasın.
sabırlı olan herzaman kazanır. açın bakın grafiklere, hangi longcu kaybetmiş. az sakin az sabır.geçtiğimiz ayları hatırlayın, 5.30, 5.80lerde 6larda kaç kere git gel yaptı oraları parselledi. günlerce durduğu yerleri ne çabuk unutuyorsunuz. Yani ne bekliyorsunuz abi , geçen ağustos olduğu gibi bir anda 7.20de olmaz 6.60da olmaz bunu unutun..(somut yaptırım gelmediği müddetçe) Yani 6.25e gelmiş hoop ordan 6.50 6.80.zaten ekonomide bitik. hemen 7. böyle bişey yok.hiçbir ülkede yok. artacak azalacak düzeltme yapacak. ama yönü zaten belli uzun vadede. longta bekleyen hiç zarar yazmaz.
Artık anlayın şunu adamlar shortcuların parasına göz dikmiş.
Noldu sabah
5.78e gidiyordu hop 5.75 düştü şimdi gene 5.78 yavaş yayaş 5.79a gidiyor
buradan heyecan kapılıp alanlar gene akşama kapanışta 5.75 5.73e düşünce gene terste kalıp satıyorlar.al sana zarar
Büyük balığın amacı , küçük yatırımcının al satta parası yutmaktır.
Yer İmleri