Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 712/1014 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,689 - 5,696 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    ...
    Sizin bu memleket sevdasini takdir etmekle ve makul bulmakla beraber, ikide bir "Turkiye'de hersey cok daha guzel" demeniz bana cok trolce geliyor. Mantikli degil soyledikleriniz. Bunu siz de biliyorsunuz ama israrla devam ettirmenizin motivasyonunu anlayamadim....
    Bu arkadaşın durumu şu; zamanında herkes gidiyor, çok para kazanıyor diye Anadolu'nun en ücra köyünden kalkıp Almanyaya giden ama oranın kültürüne ayak uyduramayan para da tatlı geldiği için bırakıp gelmeyen, her fırsatta TR yi öven ama geri gelse en çok şikayetçi olacak olan gurbetçiler gibi.
    Bu yazdıklarının memleket sevdasi vs ile ilgisi yok. Sadece oraya ayak uyduramadığı, orda ot gibi yaşadığı için TR de herşey mükemmel sanan biri.
    TR ye gel dersin emekliliği bekliyorum vs der. Çünkü tr de iş yok bunu bilir. Ve ikinci olarak emekli adam demek devlet ile en az işi olan adamdır. En kötü iktidarda bile maaşını aldığı sürece mutlu olur.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Bu adam bu psikoloji ile ABD'de emekli filan olamaz, emeklilik yasi cok yuksek orada.

O yas'a kadar dayanmasi cok zor.

Onu panikleten, yazdiran sorun da bu.

3.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Hayal görmeyip, benim malım bu kadar daha aşağısı olmaz demiyorsanız betonunuza her halükarda alıcı buluyorsunuz. Ama saçma davranış sergileyip , alternatif maliyet hesabı yapmadan betonuna bir fiyat biçenlerin betonu olduğu yerde duruyor. Geçenlerde üniversiteden arkadaşımla konuşuyorduk , geçen yıl Halkalı toplu konutlardaki dairesini satışa çıkarmış, 380 bin istemiş en son 350 veren olmuş bu akıllı yok demiş. Şimdi paraya ihtiyacı var 350 bine satmaya razı arayan soran yok diyor. Dedim ki kızım birde ekonomi okudun nasıl bir mantık içinde hareket ediyorsun, hesap kitap yapmayı bilmiyor`musun ? Dediki , `ama her yıl fiyatlar artıyor dövizden , faizden daha iyi getiriyordu bende bekleyip zarar etmem diye düşündüm. Ekonomi tahsili yapmış cahili böyle yapıyorsa artık gerisini siz düşünün.
    Burdaki kimi arkadaşlarla aynı mantık işte filanca hisse son 10 senede şu kadar getirdi..Önümüzdeki 10 sene de bir o kadar getirir mantığı..Kimin doğru yaptığı uzun vadede belli olur..Henüz kesin konuşmak için çok erken.

Para kazanmak bu kadar basit olsa ve keşke her ekonomi mezunu hesabını kitabını bilse sizin gibi..

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Dogrusun bu ABD gibi super gucu Keciorenli Lise terk'ler kurdu.
    Birazda gülelim..

5.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ama diyor, enflasyona karsi koruyor.

Altin'da koruyor hem de likit.
    Likit yerine göre iyidir yerine göre kötü likiti tutacak kabın varsa,likite sahip çıkabiliyorsan,şeytan dürttüğünde,eşin akraban dürttüğünde likitin güvendeyse en iyisi likit.Ancak bu iradede zayıflık varsa gayrimenkul daha sağlamdır.Evi satmak da,satıp parasını harcamak kolay değildir.Klasik hikayede olduğu gibi babamız dedemiz buralar soğan tarlasıyken neredeyse bedavaya almış olsalar,ömür boyu sülalemize yeterdi derler.Gerçekte olan,dedeleri likitin cazibesiyle hayatlarını yaşayıp geçmişlerdir

6.  Alıntı Originally Posted by WellsFargo Yazıyı Oku
    Türkiyede ne olur .. Bu da bizim borsa gibi aslında... borsamız neden devamlı çıkıyor hani herkes düşecek diyordu... 70-80 binde düşecek diyenler 110.000 olunca 120 olacak dedi o ayrı ama herkes bir düşüş bekliyordu borsa yükseliyordu ... emlak da aynı şekilde para girişi oldukça yükselir acil para çıkışı olmadıkça düşmez yatay gider...

Yükselmesi için insanların gelirinin artması lazım veya ucuz faizle paraya ulaşma imkanları artmalı... bu ikisi olmazsa yükseliş olmaz ama bu düşüş manasına gelmez... düşüş olması için elinde stokları olanların dünün altına fiyata satması lazım... bunun için de bu insanların çok büyük para sıkışıklığına girmesi batması lazım... Amerikada fiyatlar sert düştü çünkü bütün evler bankaların ve bankalar hepsini haraç mezat sattı Türkiyede öyle değil.. bankaların elinde piyasayı düşerecek sayıda zor durumda ev yok.. biraz kelepir bişi gelse hemen kapılıyor... insanaların işsiz kalıp kredi ödeyemecek kadar sert bir kriz olmalı... yani %7-8 küçülme yapan sert bir kriz gelmezse evlerde TL bazlı sert düşüş olmaz ama fiyatlar sabit kalır bu da iki üç yıl daha evlerin dolar bazlı değer kaybetmesi demek olur ki dolarda bekleyen için bu bir fırsat doğuracaktır
    Diğer üyelerin bahsettiği gibi bu çarpık piyasayı emlakçıların spekülasyonu olduğuna hemfikirim.
    Konut ihtiyacı sahiplerini,parası olup da menkulle hiç işi olmayanları geçelim.
    Kelepir olanlar piyasada dönmediği,hemen birileri tarafından,hatta emlakçı tarafından kapıldığı için onu da geçelim
    Para girişi nedeniyle fiyatlar yüksek kalıyor tamam ama fiyatlar yükseldikçe bu evlerin satışı olmuyor ki.İnanın 10 seneden fazladır satılık duran ev biliyorum.Yatırım için almış ama bir keriz gelir alır diye yıllarca bekleyen çok insan var..Bu kafadakiler ne doların ne faizin hesabını yapabilir.Tahminimce bunların kafası ancak ev fiyatlarında düşme görülürse,ileride daha fazla zarar edeceği fikrine kapılınca değişir.
    Krizler artık zaman yayıldığı için bir gecede olup biten sert kriz modası geçmiş gibi
    Forumdakilerin ev fiyatları çökecek beklentisiyle aynı durum aslında.Satan satmıyor,alan almıyor,fiyat düşmüyor.İkili değil üçlü paradox.
    Benim tek bildiğim,ancak sattığı evin parasına çok fazla ihtiyaç durmayan ve satış sürecinden bıkmış olan satıcı bulunabildiğinde bir yer alınabileceği.Bu yüzde 1 ihtimal dışındakiler makul gelmiyor

7.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    ....Yatırım için almış ama bir keriz gelir alır diye yıllarca bekleyen çok insan var..Bu kafadakiler ne doların ne faizin hesabını yapabilir....

Forumdakilerin ev fiyatları çökecek beklentisiyle aynı durum aslında.Satan satmıyor,alan almıyor,fiyat düşmüyor
    Anladığım kadarıyla doların faizin hesabını siz de yapmıyorsunuz....
    5 sene önce 100 bin TL den satışa çıkan ev hala 100 bin TL ise fiyatı düşmüş olmuyor mu?
    Bu ev 5. Sene sonunda ortalama 160 binden aşağı fiyata satiliyorsa zarar demektir. ( yaklaşık %10 enfasyon hesabı ile)
    2014 temmuzda ev aldım ikamet amaçlı. Geçen bulunduğum muhitte benzer satılıklar ile kıyasladım vs. Dolar, altın, borsa bazında zararda idim. Enflasyona göre kârda idim. Çevremdeki birçok kişiye göre 100 e aldım 180 oldu diye kardayım..
    Ama ben o evi almamış olsam ya bistte ya dolarda olurdum. bunu kimse bilmiyo...😂🤣 haa ben evi yatırım değil oturum için aldım. Orası ayrı konu.

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Likit yerine göre iyidir yerine göre kötü likiti tutacak kabın varsa,likite sahip çıkabiliyorsan,şeytan dürttüğünde,eşin akraban dürttüğünde likitin güvendeyse en iyisi likit.Ancak bu iradede zayıflık varsa gayrimenkul daha sağlamdır.Evi satmak da,satıp parasını harcamak kolay değildir.Klasik hikayede olduğu gibi babamız dedemiz buralar soğan tarlasıyken neredeyse bedavaya almış olsalar,ömür boyu sülalemize yeterdi derler.Gerçekte olan,dedeleri likitin cazibesiyle hayatlarını yaşayıp geçmişlerdir
    Beni en cok yoran konu budur.

Ben kendimce bir cozum buldum.

Ne altin, ne GM, kazancimla kasada ISYAT biriktiriyorum.

Cunku son 10 seneye baktim, en mutlu olanlar onlar, iki arkadas var, birinde 700.000 lot, digerinde 1 Milyon lotun uzerinde.

Ne stresleri var, ne kaybederim korkulari.

Sayfa 712/1014 İlkİlk ... 212612662702710711712713714722762812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •