Sayfa 713/969 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon
Arama sonucu : 7750 madde; 5,697 - 5,704 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by karadereli53 Yazıyı Oku
    bir ara dayanamadı ama alttan alanlardan yediği lotlar agrına gitti vazgeçti)yalnız isfin ile yakın zamanda beraber hareketlenmeleri ilginç ..ne alaka isfin ile isgsy ortak nokta iş grubu ve tahtadaki oyuncu sadece. isfin toplayan cem okullu gözünü isgsy ye dikse ne güzel olurdu. yorumu veya öngörüsü olan varmı son zamanlardaki isfin isgsy hareketlenmelerine.
    Nasıl gidiyor Galip'le ortaklık Ben bir hata yaptım ve her havada her hareketi yapabilecek bir oyuncunun ayak izlerini takip etmek yerine yatırımcı gözüyle hareket ettim.

Bu arada Galip kar/zarar kafaya takmaz ama Ocak sonunda/ Şubat başında gelmesi muhtemel bilançoda
    30 mio ile 50 mio arası değer düşüklüğü gelir, bir başka ifadeyle özsermaye 200 mio civarına geriler.
    İki kaynaktan dolayı, ilki yatırımların fiili bilançolarındaki özsermayeleri küçüldü, ikincisi yükselen faizler nedeniyle iskonto oranları arttı.

Zarar gelecekmiş diye endişe etmenize gerek yok, aksine zarar gelirse dinamo Galip daha çok kullanır.
    Galip'siz zamanlarda görüşmek üzere

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Nasıl gidiyor Galip'le ortaklık Ben bir hata yaptım ve her havada her hareketi yapabilecek bir oyuncunun ayak izlerini takip etmek yerine yatırımcı gözüyle hareket ettim.

Bu arada Galip kar/zarar kafaya takmaz ama Ocak sonunda/ Şubat başında gelmesi muhtemel bilançoda
    30 mio ile 50 mio arası değer düşüklüğü gelir, bir başka ifadeyle özsermaye 200 mio civarına geriler.
    İki kaynaktan dolayı, ilki yatırımların fiili bilançolarındaki özsermayeleri küçüldü, ikincisi yükselen faizler nedeniyle iskonto oranları arttı.

Zarar gelecekmiş diye endişe etmenize gerek yok, aksine zarar gelirse dinamo Galip daha çok kullanır.
    Galip'siz zamanlarda görüşmek üzere
    onu bu bilançoda beklemiyormuydunuz
    sn noreply degerleme yönteminde farklılık bekliyorum tabiki bu degerleme yapacak şirkete ve yönetime kalmış ..ismen bilanco dipnotlarında görüldüğü gibi iştiraklerde esas faliyet ve ciroda iyileşmeler var ve bunları bilançoya yansıtmak isteyebilirler.
    galip var diye girmedim iştiraklerden uzun yıllar ses çıkmadı ve bu yonetimde çıkış yapma baskısı ile en azından son bir aydır turizm şirketlerine gelen yabancı talebi bir ihtimal mika yani tatilbudurdan çıkış yapma baskısı oluşturabilirmi diye düşünüyorum.
    daha önce dediğim gibi eski gözagrım drfrik ode havas yıllarında elimde olan ve ode yalıtım kurucusu orhan beye şirketinizin paylarını geri alacagınıza işgirişimi alın diye öneri götürmeyi düşünecek kadar çaresiz günlerimizde oldu. ama sonunda bereketli günlere denk geldik. merak etmeyin neyin ne oldugunu çok çok iyi biliyorum
    Yatırım tavsiyesi degildir.DAM İLE HARMANDA HAKKIM VAR DEME,GÜÇLÜYÜM KUVVETLİYİM MEVKİM VAR DEME,ADAMI SIRT ÜSTÜ YERE VURAN VAR,KARA KARINCAYI GECE GÖREN VAR.

3.  Alıntı Originally Posted by karadereli53 Yazıyı Oku
    onu bu bilançoda beklemiyormuydunuz
    sn noreply degerleme yönteminde farklılık bekliyorum tabiki bu degerleme yapacak şirkete ve yönetime kalmış ..ismen bilanco dipnotlarında görüldüğü gibi iştiraklerde esas faliyet ve ciroda iyileşmeler var ve bunları bilançoya yansıtmak isteyebilirler.
    galip var diye girmedim iştiraklerden uzun yıllar ses çıkmadı ve bu yonetimde çıkış yapma baskısı ile en azından son bir aydır turizm şirketlerine gelen yabancı talebi bir ihtimal mika yani tatilbudurdan çıkış yapma baskısı oluşturabilirmi diye düşünüyorum.
    daha önce dediğim gibi eski gözagrım drfrik ode havas yıllarında elimde olan ve ode yalıtım kurucusu orhan beye şirketinizin paylarını geri alacagınıza işgirişimi alın diye öneri götürmeyi düşünecek kadar çaresiz günlerimizde oldu. ama sonunda bereketli günlere denk geldik. merak etmeyin neyin ne oldugunu çok çok iyi biliyorum
    3. çeyrek bilançoda yatırımların değerlemesi yapılmıyor, senede bir kere yapılıyor. Değerlemeler de kolay geçmiyor, değerleme yapan şirketin uzmanlarıyla uzun uzun tartışmalara giriyorlar. Geçtiğimiz yıl değerleme yapan şirketi az daha gönderiyorlarmış. Ortopedi şirketine değerleme yaparken emsal şirket bulamadıkları için medikalın bambaşka bir alanından emsal getirmek istemişler.
    Bu arada geçmiş yıllarda değerlemeyi yaparken Eylül sonu verilerine alıp yıl sonuna iblağ ederek ( tamamlayarak) yapıyorlarmış.Bu yıl son çeyrek çok belirsiz, yıl sonu rakamlarını görmek isterlerse bilanço tarihi sarkar.

Şirketi uzun zamandır arayıp sormadım ama ara ara takip ediyorum. Mesele bugün Boyner'in satışını gördükten sonra ( cirosunun %25 i kadar bir değerden satıldı, kritik olan kısmı, Boyner çoğunluğu kaybetmiş oldu, borçlar dayanılmaz hale gelmişti, Katarlılar da paralarını kurtarmak için muhtemelen ek para koyacaklar) Zeynep Selgür ( sportive genel müdürü) twitter paylaşımlarına baktım. 11 Kasım'da " olayları iyi tarafından görmekten boynum tutuldu" demiş.
    Zor zamanlar.
    Ben şirketi hala seviyorum ve yaptıklarını da takdir ediyorum. Fakat 2012 model yatırımların bugün için demode olduğunu da düşünüyorum.Bir gün yapılanlara ikna olursam, yeniden giriş fırsatı da olursa yeniden yatırımcısı olmak isterim, ne de olsa son 3-4 seneyi kaybederek bugünlere geldim.

cemyasam nickli biri vardı yanlış hatırlamıyorsam sonrasında villagepeople diye biri gelmişti geçmiş yıllar )))
    Yatırım tavsiyesi degildir.DAM İLE HARMANDA HAKKIM VAR DEME,GÜÇLÜYÜM KUVVETLİYİM MEVKİM VAR DEME,ADAMI SIRT ÜSTÜ YERE VURAN VAR,KARA KARINCAYI GECE GÖREN VAR.

Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    .......................Değerlemeler de kolay geçmiyor, değerleme yapan şirketin uzmanlarıyla uzun uzun tartışmalara giriyorlar. Geçtiğimiz yıl değerleme yapan şirketi az daha gönderiyorlarmış. Ortopedi şirketine değerleme yaparken emsal şirket bulamadıkları için medikalın bambaşka bir alanından emsal getirmek istemişler.
    .........................................
    .
    sn noreply geçenlerde bahsettiğim degerleme yönteminde farklılık bekliyorum paylaşımım bu nedenle idi.birde piyasa yaklaşımı yöntemi yerine ina (indirgenmiş nakit akımı ) yöntemi sizce nasıl farklılıklar çıkarır.
    birde geçen yılki raporun linki mevcutmu (degerleme şirketinin ) tskler.

6. Değerleme şirketi raporu sadece şirkete sunuyor rapor yayınlanmıyor. Ymm denetimi yapılırken bu rapora da bakılıyor. Bildiğim kadarıyla piyasa yaklaşımıyla Ina ( hatta büyüme verileri) birlikte kullanılıyor. Hangi yöntemin kullanılacağını değerleme şirketiyle müzakere ediyorlar diye biliyorum
    Gülerken kaybettğini ağlayarak kazanamazsın.

7.  Alıntı Originally Posted by karadereli53 Yazıyı Oku
    cemyasam nickli biri vardı yanlış hatırlamıyorsam sonrasında villagepeople diye biri gelmişti geçmiş yıllar )))
    Benim de eskilerden hatirimda kalan hilook vardi ....

8. Cok yazip bos yazanlar unutulup gidecekler ....

Sayfa 713/969 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •