Originally Posted by
ric
Bence vebal alıyorsunuz yazdıklarınızla, bir senaryo yazıp gerçekmiş gibi yazarak ancak insanları etkilersiniz. Bunu ne kendinize ne de insanlara yapmayın bence. Bakın hisseniz ralliyi pas geçiyor ve kaybediyorsunuz. Şirketin herhangi bir ima dahi yapmadığı bir hususta hayali senaryoları kesinmiş gibi dile getirmeniz çok sıkıntılı bir tutum.
Yazıma cevap yazmak için tezinizi pekiştiren tarzda cevap yazmayın lütfen, oturun bir derin nefes alıp düşünün bana hak vereceksiniz. Bu tür kamuya açık alanlarda şirketlerin olmayan planlarını varmış gibi satır aralarında yazmak hem spk kanununa göre suç hemde dediğim gibi veballi bir tarz. Siz kendinizi inandırmış ya da inanıyor olabilirsiniz ama bunu kimseye yapmayın.
Endekste yabancının akın ettiği, son 5 yılın en büyük yabancı alımının yapıldığı şu günü bile pas geçti hisseniz. Durup nerede hata yapıyoruz diye düşünmeniz gereken bundan daha çarpıcı bir gün daha olamaz. Ha bence nerede hata yaptığınız zaten ayan beyan ortada da bu konulara girmek benim haddim değil.
Bu topikte ki ilk yazımda dediğim gibi patronundan başka kimseye faydası olmayan, işlem gördüğü sürece ortaklarına hiç bir katmadeğer sağlamamış, kurumsal olmayan, patronunun açıkça tahtata işlem yaptığını söylediği, temettü vermeyen, şeffaf olmayan, büyümeyen ve kendi faaliyeti olmayıp patronların esas faaliyetleri bünye dışında tutarak hortumları kendisine bağladığı iştirakler yoluyla karları semirerek esas faaliyet gelirlerinden uzak tutmak için halka açtığı bu tür holding yapısında ki şirketlerden uzak durmayı küçük yatırımcı öğrenmediği sürece maddi ve manevi zarar çok yüksek ihtimaldir.
Başka da sözüm yoktur, anlayana/anlamak isteyene çok bile.
Rast gele.
Yer İmleri