Aaa tavan açtık
Şarjı %4'e kadar dayandı. Pil den yemeye başlar. Alışkın olduğumuz hareketler bunlar. Tahtacı müsade etmiyor. Neyse biz uzun vade bekleriz sorun değil
bilançoyla da çok fazla beklentiye girmemeli erbos da
Tokezlemeyen halim olmaz, tecrübe edinmeyen hakim olmaz. Hadis-i Şerif.
Başka bi açıkladığı haber mi var zaten
Basit ve klasik bir hesaplama yöntemi ile 3 aylıkta bunu hesaplamıştım. 6 aylık bilanço geldiğine göre 2 ayrı F/K yönetmi ile ayrı ayrı hesaplamak daha doğru olur.
1-)Bilanço açıklandığı günkü revize olan F/K oranı ile; (Dönem Karını 2 ile çarpacağız çünkü Yılllık tahmin edeceğimiz rakamın 6 aylığın 2 katı olacağını varsayarsak)
Yıl Sonu Tahmini Dönem Karı x 2 / Ödenmiş Sermaye = 2 x 256.784.123 / 20.000.000 = 25,68
25,68 x Güncel FK = 25,68 x 6,49 (dünkü bilanço sonrası FK) = 166,65 çıkıyor bu yıl sonu minimum hedef.
2-)Sektörel Ortalama F/K oranı ile; (Dönem Karını yine 2 ile çarpacağız çünkü Yılllık tahmin edeceğimiz rakamın 6 aylığın 2 katı olacağını varsayarsak)
25,68 x 14,84 (Sektörel Ortalama F/K) = 381,07 rakamı çıkıyor.
Şimdi esas soru şu; Güncel FK ya göre mi yoksa Sektörel FK ya göre mi değerleme yapmalıyız? Ben şahsen bu iki değeri bant olarak kullanıyorum. Yani Hisse fiyatı bu iki bantın altındaysa kesinlikle yatırım yapılır olarak değerlendiririm. Bu en basit ve yalın yöntemdir. Tabi şunu unutmamak lazım. Bu hesapların doğruluğu gelecek dönemlerde bilançonun bozulma göstermemesi halinde geçerlidir.
Son düzenleme : ReaLInvestor; 05-08-2022 saat: 11:14.
Gönül isterdiki bi tavan yapsın
Teknik olarak ise dolar bazlı haftalıkta uzun süredir devam eden düşen trendi kırıyoruz. Bu akşam haftalık kapanış olacak. İlk hedef 7,8650 dolar seviyesi . Bugünkü kur ile tahmini 141,50 seviyelerine denk geliyor. Bu hissenin tahta yapıcısını da unutmamak lazım. Umarım çomak sokmaz.Yatırım tavsiyesi değildir. Tamamen şahsi düşüncelerimdir.
![]()
Yer İmleri