Eggub döviz fazlası pozisyonu +544 milyon
Asla yatırım tavsiyesi olamaz
BYD'nin Türkiye fabrikası iptal mi?
Çin hükümetinin elektrikli araç üreticilerine "teknoloji paylaşmayın" uyarısı sonrası BYD'nin Türkiye fabrikasını montaj tesisine çevireceği ve hatta iptal edeceği konuşulmaya başlamıştı.
Ancak elektrikli araç devinin 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından geri adım atma gibi bir planı yok. Zira BYD'nin Avrupa/Türkiye menşeli gümrük vergisiz araç satabilmek için montajın ötesinde bir üretim operasyonuyla ülkemizde faaliyet göstermesi şart.
Bugün Reuters'a konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan kaynaklar da fabrika ile alakalı sürecin pürüzsüz ilerlediğini ifade ediyor.
Fabrika kurmaktan vazgeçmek bir yana dursun Avrupa'da satış operasyonlarını kendisi yürütmeye karar veren BYD, Almanya'da distribütörünü satın alıp bayilerle doğrudan çalışmaya başlayacak.
2026'da sadece Almanya'da 120.000 elektrikli araç satmak isteyen Çinli dev, aynı yılın ikinci yarısında faaliyete geçmesi beklenen Türkiye fabrikasıyla üretim hacmini bir an önce artırmak istiyor. Türkiye'de belirli sayıda gümrüksüz araç ithalat iznine sahip olacak firmanın Avrupa pazarında rekabetçi fiyatla satış gerçekleştirebilmesi içinse Macaristan ve Türkiye'de üretim yapmış olması gerekiyor.
https://x.com/DoluBatarya/status/183...VdWPNTiQQ&s=08
ALINTIDIR
YASAL UYARI: Burada yazdığım bilgi, haber ve yorum TAVSİYE niteliğinde olmayıp, YATIRIM DANIŞMANLIĞI kapsamında DEĞİLDİR! Anlaştıkmı ?? Zaten borsadan hiç anlamıyorum zarar edebilirsiniz.
Borç sıfır, stok sıfır , nakit bol. Gübre üreterek ya da satarak zarar yapmıyor. Liman ve Tank Çiftliği hizmetlerinde yüksek karlılıkla çalışmaya devam. Son 3 ayda -128 milyondan + 48 milyon kara dönüşmüş. Limanların uzaması Şirkete Level atlatır. Hayırlı olsun kar.
Boka değil limana para yatırdık![]()
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir
Yer İmleri