Sayfa 715/982 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon
Arama sonucu : 7856 madde; 5,713 - 5,720 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

1.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku
    Eggub

500 milyon nakit
    +140 milyon finansal yatırım var.

Kısa ve uzun vade finansal borç sadece 49 milyon
    Toplam varlıklara da sıra gelecek inşallah rakam tam bir komedi

2. Eggub döviz fazlası pozisyonu +544 milyon
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    I Love BİST Game
    Gönderi
    684
    BYD'nin Türkiye fabrikası iptal mi?

Çin hükümetinin elektrikli araç üreticilerine "teknoloji paylaşmayın" uyarısı sonrası BYD'nin Türkiye fabrikasını montaj tesisine çevireceği ve hatta iptal edeceği konuşulmaya başlamıştı.

Ancak elektrikli araç devinin 1 milyar dolarlık Türkiye yatırımından geri adım atma gibi bir planı yok. Zira BYD'nin Avrupa/Türkiye menşeli gümrük vergisiz araç satabilmek için montajın ötesinde bir üretim operasyonuyla ülkemizde faaliyet göstermesi şart.

Bugün Reuters'a konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan kaynaklar da fabrika ile alakalı sürecin pürüzsüz ilerlediğini ifade ediyor.

Fabrika kurmaktan vazgeçmek bir yana dursun Avrupa'da satış operasyonlarını kendisi yürütmeye karar veren BYD, Almanya'da distribütörünü satın alıp bayilerle doğrudan çalışmaya başlayacak.

2026'da sadece Almanya'da 120.000 elektrikli araç satmak isteyen Çinli dev, aynı yılın ikinci yarısında faaliyete geçmesi beklenen Türkiye fabrikasıyla üretim hacmini bir an önce artırmak istiyor. Türkiye'de belirli sayıda gümrüksüz araç ithalat iznine sahip olacak firmanın Avrupa pazarında rekabetçi fiyatla satış gerçekleştirebilmesi içinse Macaristan ve Türkiye'de üretim yapmış olması gerekiyor.

https://x.com/DoluBatarya/status/183...VdWPNTiQQ&s=08

ALINTIDIR
    YASAL UYARI: Burada yazdığım bilgi, haber ve yorum TAVSİYE niteliğinde olmayıp, YATIRIM DANIŞMANLIĞI kapsamında DEĞİLDİR! Anlaştıkmı ?? Zaten borsadan hiç anlamıyorum zarar edebilirsiniz.

4. Borç sıfır, stok sıfır , nakit bol. Gübre üreterek ya da satarak zarar yapmıyor. Liman ve Tank Çiftliği hizmetlerinde yüksek karlılıkla çalışmaya devam. Son 3 ayda -128 milyondan + 48 milyon kara dönüşmüş. Limanların uzaması Şirkete Level atlatır. Hayırlı olsun kar.

5.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    herkes ikinci çeyrek zarar etmesini bekliyor...eğer gerçekten de zarar ederse ?? zaten beklenti gerçekleştiği için hisse rahatlar ve önüne bakar...ama yok kar ederse (ki benim de beklentim kar etmesidir ) o vakit de süpriz bir şey olmuş olur ...hisse de buna olumlu tepki verir...

bilanço bu hissede ikinci plandadır ama dediğim gibi olumlu bir bilanço gelirse her türlü olumlu etki eder..
    bilanço ile ilgili düşüncelerimden birisi de buydu...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. EM uygulaması sonrası bilançoların değerlendirilmesi zorlaştı, yüzeysel olarak vasat bir bilanço, beklentiler daha önemli.
    Hayırlı olsun bakalım.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

7. 188 milyon TL lik 2. çeyrek karı vasat mı ? Kaç olmasını bekliyordunuz ?

Bu kar 4 ceyrek aynı gelse senelik 752 milyon TL kar demek ki enflasyon muhasebesinin olduğu bistte bu ölçekte bu kadar çok kar eden başka sirket yok.

Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    EM uygulaması sonrası bilançoların değerlendirilmesi zorlaştı, yüzeysel olarak vasat bir bilanço, beklentiler daha önemli.
    Hayırlı olsun bakalım.

[IMG][/IMG]

[IMG][/IMG]
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    24,217
    Boka değil limana para yatırdık
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

Sayfa 715/982 İlkİlk ... 215615665705713714715716717725765815 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •