Artan

15,73 10 17:45
3,63 10 17:45
99,10 9.99 13:55
131,00 9.99 13:55
18,71 9.99 17:43
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 17:45
86,05 -9.99 17:45
1,72 -9.95 17:45
5,02 -9.87 17:45
3,38 -9.87 17:45
Azalan Hisseler

İşlem

10.444.490.734,60 17:45
9.241.690.562,50 17:45
6.832.664.226,71 17:45
6.013.538.181,60 17:45
5.100.240.489,30 17:45
Tüm Hisseler
Sayfa 716/890 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,721 - 5,728 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Sayın Tantrum, değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim size.

Bu durumda yukarıda verdiğim örnekte enflasyon derğerlemesi sonucunda eurobond satış kazancı çıkmadığı için (eğer beyana tabii diğer gelirlerimde 2022 yılı için 70.000 TL altında kalıyorsa) herhangi bir beyanname vermem gerekmiyor. Doğru mu anlamışım acaba?

2.  Alıntı Originally Posted by Emredkb Yazıyı Oku
    Sayın Tantrum, değerli katkılarınız için çok teşekkür ederim size.

Bu durumda yukarıda verdiğim örnekte enflasyon derğerlemesi sonucunda eurobond satış kazancı çıkmadığı için (eğer beyana tabii diğer gelirlerimde 2022 yılı için 70.000 TL altında kalıyorsa) herhangi bir beyanname vermem gerekmiyor. Doğru mu anlamışım acaba?
    Ücret geliri hariç, 2022 senesinde elde ettiğiniz
    Tüm menkul + gayrimenkul sermaye iratlarınızın toplamı 70,000 in altında kalırsa, 2022 yılında elde ettiğiniz kupon faiz gelirlerinizi beyan etmeniz gerekmez..
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    Sn Tantrum hoşgeldiniz selamlar.
    Çok faydalı olacağınızı düşünüyorum iyiki burdasınız şahsım adına.

Bu forumun tüm başlıklarında vakti zamanında bulunmuş biri olarak
    bu konu başlığında konu dışı başka mevzulara girmez isek
    buna örnek
    banka mevduatı -faiz topiği ve şuanda ev almak ne kadar mantıklı topicleri bu yüzden
    amaçları dışına çıktılar ve popülariteleri gitti.

çok faydalı olacağını düşünüyorum.

Bende bu piyasayı izleyerek
    Türkiye ye giriyorlar çıkıyorlar mantığını çıkarmaya çalışan uzuna vadeli bir yatırımcıyım.
    Elimde ağırlıklı 2036 --96 civarı maliyetli eurobondlar var.
    Sn. Kentuf uyarısında son derece haklı.

Vergi mevzuatı bir derya. Deştikce yeni şeyler çıkar. Ben burada sadece eurobond vergi mevzuatını ayrıntılı anlatmaya kalksam sayfalar dolusu yazı yazmam gerekir. Bu da doğru olmaz. Çünkü burası sonuçta vergi forumu değil.

O yüzden bundan sonraki sorularınızda, eğer daha önce yazdığım, anlatmadığım bir konudan soru gelirse cevaplamaya karar verdim.

Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.

4. Vergi konusunda bir tavsiyem daha olacak,

Eğer sürekli alım satım yapıyorsanız, kupon faizlerinizin yanında başka gelirleriniz de varsa, gelirleriniz ciddi anlamda yüksekse ve siz vergi mevzuatından hiç anlamıyorum, yanlış beyan verip ya da vermeyip başıma bela almak istemiyorum diyorsanız, o seneki tüm eğitim sağlık ve sigorta giderlerinizin (bes hariç) faturalarını / belgelerini biriktirip, seneye mart ayının başında bu işi meslek edinmiş profesyonel birinden (smmm) yardım almanızı şiddetle tavsiye ederim.

5.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Vergi konusunda bir tavsiyem daha olacak,

Eğer sürekli alım satım yapıyorsanız, kupon faizlerinizin yanında başka gelirleriniz de varsa, gelirleriniz ciddi anlamda yüksekse ve siz vergi mevzuatından hiç anlamıyorum, yanlış beyan verip ya da vermeyip başıma bela almak istemiyorum diyorsanız, o seneki tüm eğitim sağlık ve sigorta giderlerinizin (bes hariç) faturalarını / belgelerini biriktirip, seneye mart ayının başında bu işi meslek edinmiş profesyonel birinden (smmm) yardım almanızı şiddetle tavsiye ederim.
    tam bununla ilgili size soru soracakken yazmışsınız sn tantrum. dediğiniz durumda, senede bir böyle bir hizmet alınabiliniyor mu bir mali müşavirden yoksa aylık ücret şeklinde mi piyasa teamülü? her iki halükarda istanbul rayiçleri için "kabaca" rakam vermek mümkün müdür acaba? (sık işlem yapmayan gerçek kişi için)

bir de bu kadar bilgili olmanıza istinaden sormak isterim mahsuru yoksa, siz de smmm misiniz?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,702
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    tam bununla ilgili size soru soracakken yazmışsınız sn tantrum. dediğiniz durumda, senede bir böyle bir hizmet alınabiliniyor mu bir mali müşavirden yoksa aylık ücret şeklinde mi piyasa teamülü? her iki halükarda istanbul rayiçleri için "kabaca" rakam vermek mümkün müdür acaba? (sık işlem yapmayan gerçek kişi için)

bir de bu kadar bilgili olmanıza istinaden sormak isterim mahsuru yoksa, siz de smmm misiniz?
    Ben tanidigim bir mali musavire gidip onun sistem uzerinden yilda bir kere beyannameyi veriyordum.
    Cikarken de eline 200 TL tokaliyordum..
    En son Koronadan onceki Mart ayinda gittim..
    Simdi artik kendim sifrem ile girip bu isi kendim yapabiliyorum..
    Fazla bir detay yok bende..
    Her sene asagi yukari ayni seyler oluyor..
    Sadece temettu geliri beyan ediyorum..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Ben tanidigim bir mali musavire gidip onun sistem uzerinden yilda bir kere beyannameyi veriyordum.
    Cikarken de eline 200 TL tokaliyordum..
    En son Koronadan onceki Mart ayinda gittim..
    Simdi artik kendim sifrem ile girip bu isi kendim yapabiliyorum..
    Fazla bir detay yok bende..
    Her sene asagi yukari ayni seyler oluyor..
    Sadece temettu geliri beyan ediyorum..

Syg,
    belki bir kaç kere bu hizmeti alıp işi kavrayınca(kavrayabilirsen) sonrasında kendin yapmak mantıklı bence de.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,702
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    belki bir kaç kere bu hizmeti alıp işi kavrayınca(kavrayabilirsen) sonrasında kendin yapmak mantıklı bence de.
    5-6 sene baktim nasil yapiyor...
    Rehberi zaten okuyorum..
    Benim sifrem ile giriyor..
    Bosluklari dolduruyor...
    Benim verdigim bilgi, belge, ekstre, fatura v.s ile tabii...
    Bunlar da hep ayni seyler oluyor zaten..Miktarlar degisiyor bir tek.
    Sonra bir tusa basip gonderiyor...
    Bana bir tane tahakkuk fisi veriyor...
    Bir de beyannameyi bastiriyor...
    Hepsi bu...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 716/890 İlkİlk ... 216616666706714715716717718726766816 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız