0.35 dedi çok net hatırlıyorum.
Şimdi kontrol ettim büyük ihtimalle şu tabloya bakıp savdı başından:
http://www.qnbfinansbank.com/popup/m...i-mevduat.aspx
Burger'a bağladım 4.5% tan 3 ay.
0.35 dedi çok net hatırlıyorum.
Şimdi kontrol ettim büyük ihtimalle şu tabloya bakıp savdı başından:
http://www.qnbfinansbank.com/popup/m...i-mevduat.aspx
Burger'a bağladım 4.5% tan 3 ay.
kim kime ne taşıtıyor görecez. TL bazında aylık %2 net getiri olmadan TL den 15 alsan ne olur 16 alsan ne halta yarar? aylık %2 net getiri yıllık %27 mevduat faizine eşit oluyor. Bu oran verildiği gün TL yi ancak düşünürüm. şimdi dolar faizi %5'e vurmuşken kusura bakmada ben dolar toplamaya devam ederim. geçen sene bu zaman dolar 2,90 civarıydı. 3,5-2,9=0,6 yapar. bu halde bile dolar %21 net getirmiş üzerine dolar faizinide koysan %24 ten aşağı yapmaz. sizinki tipik TL ci uyutması bende böyleydim çok şükür uyandık. spek diyor yahu, EURUSD paritesine bak bakalım 1,03 ten 1,14'e geldi. bugün 1,03 parite olsa dolar 3,9+ olurdu. EURUSD yine düşecek. geçen sene bugünler yazılanları eski forumdan okuyorum neredeyse senin yazdıklarının aynısı. bu üçkağıt ekonomisi tekerürden ibarettir,ANLAYANA....
Sakin olmak gerek..
1. Daha evvel faiz yüzde 20 olmadan TL ye geçmem diyodun yüzde 27 ye mi çıkardın..
2.2.90 3.90 arası sende seyrettin..Maliyetin 3.64 7 aydır dolardasın dolar 3.51
100.000 dolar almış olsan şimdi 102.000 doların olurdu..358.000 tl eder..
364.000 tl ise yüzde 6 kazandı..385.000 tl oldu..
Zararın 27.000 tl..
100.000 dolarda bu..
Öyle çakıl taşı ile oynamıyoruz..öyle olacak böyle olacak batacaz demekle olmuyor..
3.85 dolar kurunda sen başbaşa oluyorsun..
1 ay sonra dolar atıyorum 3.48 olsa senin başabaş noktan 3.89 olacak..
6 ay sonrasını sen hesapla..
6 ay sonra dolar 4.20 olsa aslında sen hiç birşey kazanamamış olacaksın ama en büyük yaygarada senden gelecek eminim..
Herşeyin bir zamanlaması var..
Dolarında zamanlaması var..
Borsanında mevduatında..
Heyecana gerek yok..Millete gaz vermeye de gerek yok bence..
2015 ağustosda 20 de dolar 3 tl yi vurdu..
2016 eylülde 2.95 idi..
13 ay boyunca tl de olanlar yüzde 10 faiz aldılar..
3.30 oldu başabaş noktaları..
3 ay sonra 3.65 olacak..dolarda 3.50 şu an..
Bu kadar yaygara 2015 ağustodan beri TL ciler karda yahu..
Haa tabikide eylül gibi dolara geç ocak da 3.85 den boz..
bişi demem eyvallah..
ama zamanlamayı tutturmazsan hiç bişi kazanamazsın..
Power in asagi yukari 800 k tl si vardi ve en son full dolara gecmisti buda asagi yukari 220.000 usd eder gudwane...yani o zarari 2 ile carp hadi diyelim bi kismini usd faizi ile telafi etti yinede nerden baksan 40-45 k zarari var ( kur zarari haric ) . power yanlis zamanda kaldin sen dolarda dostum buda senin sorunun hic kusura bakma .
...............
Son düzenleme : Patrick Bateman; 29-06-2017 saat: 14:10.
Sn.PowerPC öncelikle hoşgeldiniz... Her tür fikre açığım... Her tip yazılan mantıksız dahi olsa beyin fırtınası der yine kabülümdür... Lakin eski sayfalara bakarsanız USD 5 TL, orada 6 TL oradan 7 TL olacağını yazdığınız gün gibi hatırlıyorum... Benim cevaplarım ise bu piysada 20 yıldır olduğum ve öğrendiğim tek şey mütevazi olunması gerektiği ve BIST in 10,000 de olabileceği, USD ın 10 TL de olabileceği ama bunun mantıkla bir ilgisinin olmadığı yönünde idi..
Yani şu an allah aşkına BIST in 101,000 puan olmasının ne mantığı var...
S&P not düşürdü... Tınnnn... BIST 75,000-72,000
Moddy's not indirdi.... Tınnnn...BIST 75,000-72,000
15 Temmuz darbe giriişimi oldu... BIST 75,000-72,000
FITCH not indirdi... Ertesi gün... Ve müteakip günler soluksuz...
BİST 80,000 sonra 85,000 oradan 90,000 sonra 95,000 vaoww dedik şimdi 100,000.....
Nerde bu yukrıda saydıklarımın fiyatlaması... Olması gereken 75,000 lerden 65,000 lere doğru bir süzülüş ve oradan kademli yükseliş ile BIST in olması gereken yer şu siyasi ortam ve konjüktürde 75,000-80,000 aralığıdır...
Ne derseniz deyin... Üstü köpüktür... Elllerine mal verecek adam arıyorlar....
USD ise 3,65-3,75 TL arasında durmalı idi... Ama asla 4,50 TL olması için mantıklı tek bir sebep yoktu...
Ama sonuç;
BIST 101,000 ve USD 3,50 TL...
Yani; mütevazi olalim ve mantıklı davranmayı rasyonel olmayı bırakmayalım...
Sn.Gundwane
516 aylık Türkiye tecrübem dediğinizi onaylıyor... Lakin Türk Ekonomisi iyi yolda mı kötü yolda mı bilen yok!
10 yıldır bir ay dahi boş durmamış olan gayrimenkulum 6 aydır boş. 1 kişi dahi sormadı!
Etrafım KİRALIK ve SATILIK ilanları ile dolu...
Büyüme %5; konut satışları tam gaz deniyor...
Ama SAXO CAPITAL gibi dev bir Danimarkalı aracı kurum ben bu ülkede daha fazla işlem yapamam aşırı spekülatif ve riskli raporu ile Türk finans uzmanlarının tazminatlarını vererek kepenk kapatıyor...
Ama USD 3,50 TL...
Bir haftada USD 2,90 TL den 3,94 TL oldu... 6 ay önce....
2014 Ocak ta ise; 2,08 TL den sadece 24 saatte 2,38 TL ye zıpladı.. 500 baz lık faiz artışı zor frenledi....
Haklısınız Sakin olalım ama temkinli olalım... Bu piyasa adama öyle bir tokat vurur ki; Osmanlı Tokadı halt etmiştir yanında...
Ben o zamanda dedim... 3,55 TL altında kademeli alırım diye... 3,53 TL den başladım kademeli alışa...
Şu an portföyümün %90 ı TL de %14 faiz ile... %10 u USD da... Bu rakam şu an dan itibaren USD lehine evrilmeye müsaittir...
Bu ülkede; ne petrol, ne altın ve arsa arazi ne gayrimenkul.... Ne de BIST( Şanslı İseniz o ayrı-LOTO gibi)
Üzülerek belirtmek isterim ki; paranızı korumanın tek yolu...
%50 TL faiz de; %50 USD da...
Siyaset zaten olmuş GOY GOY...
Milleti düşünen yok...
Bu ekonomi maalesef altta kalanın canı çıksın ekonomisidir....
gund arkadaşım ben artık forumda fazla zaman geçiremiyorum, şimdi diğer konuya gelirsek benim ortalamam bu baharda topladıklarım ile 3,55 ten 3,51'e indi. buna dolar faizini katmıyorum onun yeri ayrı. benim yaygara yapacak zamanımda yok. şimdi olaya gelelim sende biyorsun ki dolardaki patlamayı TL vadede olan asla yakalayamaz bu %95 böyledir. haa ikisini becerebilene saygı duyarım bunların sayısıda marjinaldir. amacım polemik değil 2013 te başlayan büyük resme bakmak gerekir. biz artık uzun süre 2003-2013 arası hesapsızlığımız ve israfımızın acısını çekeceğiz ve çekiyoruzda. TL deki %100 deval bunun sonucudur. ve bu kafayla bu ülke devalden uzun yıllar kurtulamayacak. hükümetin sıkıştığı anlarda ilk soyacağı kesimde TL ciler oldu ve olacak. Benim hesabıma göre en geç eylül sonu TL emisyonu yani para basılması azıtacak bunu bu günden görüyorum. isteyen katılır isteyen katılmaz beni de ilgilendirmez. eğer buradaysa umutabi ve Ahme ye çok selamlar.
Abd çıkıp çatır çatır dolar basmaya devam ederse ne yapacaksınız? Adam yüksek kurdan çok ciddi rahatsız, elinden gelse doları 1 tl yapar gider çini batırır ama çok aşırı borçlu ve hantal olduğu için beceremiyor. Trump faktörüne dikkat etmek lazım ben dolara da tl ye de altına da güvenmiyorum açıkçası.
130k bir para kaldı elime yine de tl mevduat yaptım; oranlar bence cazip.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri