Sayfa 717/1003 İlkİlk ... 217617667707715716717718719727767817 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,729 - 5,736 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yanlış zamanda hisse yoğunlara giriş yaptım ve çeşidi çok tuttuğum için dün tam çöküş yaşadım, birkaç haftanın bütün kârı gittiği gibi çoğunda ana paradan zarara girdim. (IPB - TKF - TCD - NNF - ELZ - MPS - MAC - GMR - UPH - OPH - EID - ITP - AFT - AFA - IPJ - AFS - ICZ - ARM - GBC - GMA - GZH - IDY - KTM - ODV - SUA - SUC - EIB - EIC) Sanırım bu kadar çeşit yapmakta iyi değil, hangisinde ek alım yapacağımı da şaşırdım.
    Hocam bütün endeksteki hisseleri almışsınız gibi olmuş bu kadar bist fonu ile.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

2.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Yanlış zamanda hisse yoğunlara giriş yaptım ve çeşidi çok tuttuğum için dün tam çöküş yaşadım, birkaç haftanın bütün kârı gittiği gibi çoğunda ana paradan zarara girdim. (IPB - TKF - TCD - NNF - ELZ - MPS - MAC - GMR - UPH - OPH - EID - ITP - AFT - AFA - IPJ - AFS - ICZ - ARM - GBC - GMA - GZH - IDY - KTM - ODV - SUA - SUC - EIB - EIC) Sanırım bu kadar çeşit yapmakta iyi değil, hangisinde ek alım yapacağımı da şaşırdım.
    beklemelisiniz dostum baska careniz yok
    Canlar gider heyyyy

3.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    bence bir süre beklemek ve zarar iyice büyürse ek alım yapmak daha makul. 10'luk bir yüzde getiri, zarar kapatmak adına, bir aylık bir mühlette öngörülebilir. ama %20 zarar yazarsa kapama hızını yarıya indirmek için o zaman eklenebilir. zaten geçen seneki dipte maksimum 30 civarıydı sanıyorum kayıplar. o yüzden en az 10, makulü 20 diyorum ben. %5'te harcanacak bir ek para sonra nakitsiz daha büyük zararda kalma durumu yaratabilir. tabii yüzdeleri fon kaybından ziyade endeksin durumunu günbegün takip ederek ayarlamak daha pratik olacak. tuzaklara aldanmadan.
    Sanırım o şekilde zamana yaymak en doğrusu, işin kötüsü bunun olacağını tahmin ettim çoğunda hafta başı ağırlığı azaltacaktım ama ihmal ettim. Geçen seneki tuzağa tekrar düşmüş gibi oldum. Neyse ki bunların hepsinin oranı portföyün %30 kadarını oluşturuyor ama yine de ek alımlar yapmak için beklemekte yarar var buna ben de katılıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    kafalarımızın oldukça karışık olduğu bu günlerde aklıbaşında profosyonellerin youtube videoları, bizlere daha sağlıklı fikirler veriyor. bu noktada Haluk Canberk hoca bir numaralı favorimdir. ikinci olarak ta zaman zaman insanları gaza getiren kıdemsiz analistlere ve benzer uçacak kaçacak şakşakçılarına oldukça da şiddetli küfürler sallasa da burak arslanı da severim. oldukça sağduyu ve vicdanlı, vatansever bir insandır. ayrıca 2019 yılı temmuzunda kendisine bir şeyler sormak için ulaştığımda Ankara'daki eğitiminde beni ücretsiz olarak misafir etti. o gün akşama kadar epeyce birşeyler öğrenmiş oldum. gerçi görme engelli olduğumdan grafikler falan filan anlayamadım ama, borsanın ne olduğundan tutun da piyasanın işleyişi, mantığı, hiç bir zaman güvenli liman olmayıp sadece güvenli trentler olabileceği gibi temel noktaları kavramış oldum en azından. teknik seviyeleri de kendim çizemesem de haluk hocaların borsapivot sitesinden kontrol edebiliyorum. bu noktada bu sabah attığı video linkini de faydalı olacağını düşündüğümden paylaşıyorum, bol kazançlar dileğiyle

https://youtu.be/0uKIEJYm1_8
    bu sayfayı önceden takipteydim, tuna kaya, tunç şatıroğlu, tuncay turşucu, adem ayan, ibrahim ethem afacan, para ustası, elit türk, murat han iq, en başarılı borsa kanalı, finans sohbet vb. ile beraber. hisse, döviz ve emtia kovalıyorken. neden sonra hepsini bıraktım, bir tuzu kuruluk var çünkü. "kaybedeceğimiz bir şey yok" haleti ruhiyesi geçiyor çoğunda insana. empati kurulamadığını hissediyorsunuz. dün mesela ethem afacan'da denk geldiğim gibi (yorumlarda da yazılmış) "fark ettim, sattım" söylemi ve bu videoları olan bitenden sonra yayınlamaları sinir bozuyor. sayfa bazında, halil buhur'un buhur 25 seçkisi (kendince ekolü!) temettü kovalayanlar için fena değil. ama o da soru-cevaplarda faydalı yanıtlar sunmuyordu. öncesini görebilen olmadıkça sonradan kelam edenler bir şey kazandırmıyor bizlere kısaca. en sinir olduğum da tv'lerin pompaladığı atilla yeşilada, ahmet mergen (ttrak 80'i anca görür sonrası aşağı demişti), islam memiş ("altın 300'e iner") (inemedi) gibi adamların hep terste kalmaları ancak yine güven teşkil eder halde sunulmaları. selçuk geçer'i zaten saymıyorum. 1 dakika izlemek yetiyor (ama adam hala bu işten para kazanıyor, şaka gibi). şatıroğlu 1 yıldır ülker ülker diyor, 1 senedir, hatta 5 senedir hissenin hali ortada. ama 23-24 bandında al-sat yapanlar herhalde tüm yıl diğer hisselerden daha çok kazanmışlardır. turşucu da manipülasyona bayrak çekiyor görünüyor, en iyimser yorumla hisse hareket ettikten sonra çekiyor videolarını. ama gene en azından hektaş'ın, sasa'nın neden bu kadar önemli olduğunu ayrıntılarıyla yatırımcıya sunduğu için bir dönem onu ayrı tutuyordum. şu an "zaten iyi yorumcuysa alır bir grup bünyesine hizmet ettirirler" diye düşündüğüm için hiçbirine güvenmiyorum. tradingview yorumlarını okuyup geçiyorum.

5. Evet, Dövizde de %5'e hazır mıyız? şaka bir yana 7'lere yolculuk başlıyor gibi, yukarıya dönük tepkiler çok hafif kalıyor. Bu tip dönemlerde USD'ye ilgi artması lazım ama öyle olmuyor, hatta altın ve bitcoin'de de tık yok son 1-2 haftadır, ilginç.

6.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Bence en az yarısını azaltmanız, kontrol ve takip açısından da daha faydalı olacaktır. Çok fazla bu kadar çeşit sanırım. İçlerinde çokça birbirine benzer kategoride ve riskte fon var.
    Doğru diyorsunuz hocam azar azar hepsinden bulunsun dedim, hangisinden alacağımı da şaşırdım böyle karman çorman bir portföy oldu ama dediğiniz gibi takip olayı zor oluyor, şimdi bazılarını satayım desem onun için de geç kaldım çoğu eksiye geçti, endeks ilk yeşile geçtiğinde bazılarını satıp, düşüş olunca diğerlerine eklemek en iyisi olacak.

7.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Hocam bütün endeksteki hisseleri almışsınız gibi olmuş bu kadar bist fonu ile.
    Evet hocam biraz gereksiz oldu ben de farkındayım, neyse ki temkinli olup yüksek miktarlarda almamıştım, şimdi bunları azaltmanın derdindeyim.

8.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    bu sayfayı önceden takipteydim, tuna kaya, tunç şatıroğlu, tuncay turşucu, adem ayan, ibrahim ethem afacan, para ustası, elit türk, murat han iq, en başarılı borsa kanalı, finans sohbet vb. ile beraber. hisse, döviz ve emtia kovalıyorken. neden sonra hepsini bıraktım, bir tuzu kuruluk var çünkü. "kaybedeceğimiz bir şey yok" haleti ruhiyesi geçiyor çoğunda insana. empati kurulamadığını hissediyorsunuz. dün mesela ethem afacan'da denk geldiğim gibi (yorumlarda da yazılmış) "fark ettim, sattım" söylemi ve bu videoları olan bitenden sonra yayınlamaları sinir bozuyor. sayfa bazında, halil buhur'un buhur 25 seçkisi (kendince ekolü!) temettü kovalayanlar için fena değil. ama o da soru-cevaplarda faydalı yanıtlar sunmuyordu. öncesini görebilen olmadıkça sonradan kelam edenler bir şey kazandırmıyor bizlere kısaca. en sinir olduğum da tv'lerin pompaladığı atilla yeşilada, ahmet mergen (ttrak 80'i anca görür sonrası aşağı demişti), islam memiş ("altın 300'e iner") (inemedi) gibi adamların hep terste kalmaları ancak yine güven teşkil eder halde sunulmaları. selçuk geçer'i zaten saymıyorum. 1 dakika izlemek yetiyor (ama adam hala bu işten para kazanıyor, şaka gibi). şatıroğlu 1 yıldır ülker ülker diyor, 1 senedir, hatta 5 senedir hissenin hali ortada. ama 23-24 bandında al-sat yapanlar herhalde tüm yıl diğer hisselerden daha çok kazanmışlardır. turşucu da manipülasyona bayrak çekiyor görünüyor, en iyimser yorumla hisse hareket ettikten sonra çekiyor videolarını. ama gene en azından hektaş'ın, sasa'nın neden bu kadar önemli olduğunu ayrıntılarıyla yatırımcıya sunduğu için bir dönem onu ayrı tutuyordum. şu an "zaten iyi yorumcuysa alır bir grup bünyesine hizmet ettirirler" diye düşündüğüm için hiçbirine güvenmiyorum. tradingview yorumlarını okuyup geçiyorum.
    hocam tuna kaya ve murathana uyacak olsanız evi damı, para edecek neyiniz varsa tamamını satıp altın alırdınız. adamlar deli gibi altın altın diye diye milleti altının altında bıraktılar. şimdi kimse altının altından kalkamıyor maalesef. burak arslan ve haluk Canberk ise önceki haftalardan beri borsa yatırımcısını uyarıp bu günlere karşı dikkatli olunması uyarısını hep yaptılar. olan olduktan sonra çekilen video, zaten olmaz olsun. benim iki favorim var. birincisi haluk Canberk, ikincisi burak arslan. ikisi de sağduyulu ve objektif. haluk canberkin yerini kimse tutmaz ama burak hoca da benim nazarımda ikinciliği hak ediyor. üçüncü favorim maalesef yok.

Sayfa 717/1003 İlkİlk ... 217617667707715716717718719727767817 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •