Sanırım o şekilde zamana yaymak en doğrusu, işin kötüsü bunun olacağını tahmin ettim çoğunda hafta başı ağırlığı azaltacaktım ama ihmal ettim. Geçen seneki tuzağa tekrar düşmüş gibi oldum. Neyse ki bunların hepsinin oranı portföyün %30 kadarını oluşturuyor ama yine de ek alımlar yapmak için beklemekte yarar var buna ben de katılıyorum.
bu sayfayı önceden takipteydim, tuna kaya, tunç şatıroğlu, tuncay turşucu, adem ayan, ibrahim ethem afacan, para ustası, elit türk, murat han iq, en başarılı borsa kanalı, finans sohbet vb. ile beraber. hisse, döviz ve emtia kovalıyorken. neden sonra hepsini bıraktım, bir tuzu kuruluk var çünkü. "kaybedeceğimiz bir şey yok" haleti ruhiyesi geçiyor çoğunda insana. empati kurulamadığını hissediyorsunuz. dün mesela ethem afacan'da denk geldiğim gibi (yorumlarda da yazılmış) "fark ettim, sattım" söylemi ve bu videoları olan bitenden sonra yayınlamaları sinir bozuyor. sayfa bazında, halil buhur'un buhur 25 seçkisi (kendince ekolü!) temettü kovalayanlar için fena değil. ama o da soru-cevaplarda faydalı yanıtlar sunmuyordu. öncesini görebilen olmadıkça sonradan kelam edenler bir şey kazandırmıyor bizlere kısaca. en sinir olduğum da tv'lerin pompaladığı atilla yeşilada, ahmet mergen (ttrak 80'i anca görür sonrası aşağı demişti), islam memiş ("altın 300'e iner") (inemedi) gibi adamların hep terste kalmaları ancak yine güven teşkil eder halde sunulmaları. selçuk geçer'i zaten saymıyorum. 1 dakika izlemek yetiyor (ama adam hala bu işten para kazanıyor, şaka gibi). şatıroğlu 1 yıldır ülker ülker diyor, 1 senedir, hatta 5 senedir hissenin hali ortada. ama 23-24 bandında al-sat yapanlar herhalde tüm yıl diğer hisselerden daha çok kazanmışlardır. turşucu da manipülasyona bayrak çekiyor görünüyor, en iyimser yorumla hisse hareket ettikten sonra çekiyor videolarını. ama gene en azından hektaş'ın, sasa'nın neden bu kadar önemli olduğunu ayrıntılarıyla yatırımcıya sunduğu için bir dönem onu ayrı tutuyordum. şu an "zaten iyi yorumcuysa alır bir grup bünyesine hizmet ettirirler" diye düşündüğüm için hiçbirine güvenmiyorum. tradingview yorumlarını okuyup geçiyorum.
Doğru diyorsunuz hocam azar azar hepsinden bulunsun dedim, hangisinden alacağımı da şaşırdım böyle karman çorman bir portföy oldu ama dediğiniz gibi takip olayı zor oluyor, şimdi bazılarını satayım desem onun için de geç kaldım çoğu eksiye geçti, endeks ilk yeşile geçtiğinde bazılarını satıp, düşüş olunca diğerlerine eklemek en iyisi olacak.
hocam tuna kaya ve murathana uyacak olsanız evi damı, para edecek neyiniz varsa tamamını satıp altın alırdınız. adamlar deli gibi altın altın diye diye milleti altının altında bıraktılar. şimdi kimse altının altından kalkamıyor maalesef. burak arslan ve haluk Canberk ise önceki haftalardan beri borsa yatırımcısını uyarıp bu günlere karşı dikkatli olunması uyarısını hep yaptılar. olan olduktan sonra çekilen video, zaten olmaz olsun. benim iki favorim var. birincisi haluk Canberk, ikincisi burak arslan. ikisi de sağduyulu ve objektif. haluk canberkin yerini kimse tutmaz ama burak hoca da benim nazarımda ikinciliği hak ediyor. üçüncü favorim maalesef yok.
Yer İmleri