Sayfa 718/1006 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon
Arama sonucu : 8046 madde; 5,737 - 5,744 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Son zamanlarda ceptetebden marifetli actiran varmi bana guncel oran vermiyor .

Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku

Senaryo 1.

Ek olarak; döviz ve altın önce bi' düşer, sonra yükselir. Piyasada yeni fiyatlanma belli olur, taşlar oturur. Normal olmayan herşey zamanla normal gelmeye başlar. Psikolojiyi bozmamak için ekmeğin gramajı azaltılır ve fiyatı 1 TL'ye sabitlenir.
    There is no escaping risk altogether and the future looks pretty grim.. So, not being aware of the facts can't be regarded as an excuse. Rules, without them, we'd live with the animals. If the rule you followed brought you to this, of what use was the rule?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    evet "domatis" fiyatlarını da merak etmeye başladık. nerede ne tür domatis kaç para yazın da öğrenelim
    Gulpembe fiyatlari cuma gunleri namas cikisi itina ile alinir.
    Burada da paylasilir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4. Somut bir veri göremedim ama böyle birşey var: https://eksisozluk.com/merkez-bankas...smasi--5697396

rxpu yetiş
    Resmi(!) verilere nerden ulaşabiliriz

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Aslında para basılıp basılmadığı MB nın yayınladığı verilerde rahatlıkla görülmeli. Lakin geçmişte hokus pokus yöntemi ile nasıl daha fazla basılacağı konusunda şöyle bir haber vardı sonrası ne oldu olmadı bir daha ortaya çıkmadı. Ama ben bu haberi gördüğüm günden beri ( aslında çok daha önce bunları yapabileceklerini tahmin edip güvenli limana yanaşmıştım ya neyse) dilim döndüğünce tüm yakın çevreme bir an önce Tl yatırımından vaz geçin deyip durdum . Yapan yaptı ve bana dua ediyor yapmayan şimdi bana siz vatan hainisiniz Dolar tutuyorsun biz Tl tutup vatan millet Sakaryacılık oynuyoruz diyorlar.Ama emin olun hepsinin gözü ciğerci kedisi gibi Dolarda, Dolar bir düşsede bizde Dolara geçsek diye sabah akşam Doları takip etmekten helak oluyorlar.

MERKEZ BANKASI PARA BASACAK 14.05.2017
    http://www.yenicaggazetesi.com.tr/me...ak-163523h.htm

5. 21.6.2018 tcmb fonlama verileri

Miktar : 130.41 milyar TL

Ortalama Faiz: %17.76

1 haftalık repo: 130 milyar TL (faizi %17.75)

Üst bant fonlama : 418 milyon TL (faizi %19.25) Bir veya birkaç banka yine repo'ya yetişememiş. 418mTL cezalı faizden para kullanmışlar.

Bu arada likidite açığı geçmişe göre yüksek seviyesini uzun bir süredir koruyor. Kronik bir yapışma var.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Somut bir veri göremedim ama böyle birşey var: https://eksisozluk.com/merkez-bankas...smasi--5697396

rxpu yetiş
    Resmi(!) verilere nerden ulaşabiliriz
    Forumdaşlar evet evds2 sisteminden baktığım kadarıyla Haziran sonunda ekstra banknot basılmış ve piyasaya sürülmüş.

Miktarlar şöyle:

Banknot+Madeni para:

15 Haziran 2018 : 162,69 milyar TL

8 Haziran 2018 : 148,8 milyar TL

1 Haziran 2018 : 139,73 TL

20 Nisan 2018 : 138.5 milyar TL

Görüldüğü üzere 1 Haziran ile 15 Haziran 2018 tarihleri arasında geçmişle uyumsuz olarak 23 milyar TL (yani var olan toplam banknot toplamının neredeyse beşte biri kadar para basılıp sisteme verilmiş.)

Bu epey yüksek bir değer. Bu para emeklilere verilen ve çoğu ATM'lerden çekilen banknotlar için kullanılmış olabilir. Önemli olan bu artışın M1 para arzında ne kadar genişlemeye yol açtığı. Yani şu çok önemli bu banknotlar var olan kaydi para tabanı içinden mi basıldı yoksa extra mı basıldı. İşte burası çok önemli.

Merkez bankası verilerinden bunu inceleyeceğim. Ama bu biraz daha karmaşık bir işlem. Biraz zaman alabilir.
    Son düzenleme : rxpu; 21-06-2018 saat: 23:57.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    21.6.2018 tcmb fonlama verileri

Miktar : 130.41 milyar TL

Ortalama Faiz: %17.76

1 haftalık repo: 130 milyar TL (faizi %17.75)

Üst bant fonlama : 418 milyon TL (faizi %19.25) Bir veya birkaç banka yine repo'ya yetişememiş. 418mTL cezalı faizden para kullanmışlar.

Bu arada likidite açığı geçmişe göre yüksek seviyesini uzun bir süredir koruyor. Kronik bir yapışma var.
    Hangi bankalar olduğunu bilebilir miyiz? Hiçbir bankaya güvenmiyorum artık. Devlet bankaları bile zararına kredi veriyor... Hele Kredi Garamti Fonu üzerinden özel sektöre kullandırılan krediler... Onlar hep devlet güvencesinde... Ne olacak bu işin sonu acaba...

Merkez Bankasının para basması iddiasını okudum iyice moralim bozuldu... Paran mı far derdin var...

8.  Alıntı Originally Posted by berfu Yazıyı Oku
    Hangi bankalar olduğunu bilebilir miyiz? Hiçbir bankaya güvenmiyorum artık. Devlet bankaları bile zararına kredi veriyor... Hele Kredi Garamti Fonu üzerinden özel sektöre kullandırılan krediler... Onlar hep devlet güvencesinde... Ne olacak bu işin sonu acaba...

Merkez Bankasının para basması iddiasını okudum iyice moralim bozuldu... Paran mı far derdin var...
    Eğer Banka Geç Likidite Penceresine başvurduysa bunu piyasaya o an bildirmiyorlar. Genel teammül örneğin FED, 1 ya da 2 yıl sonra açıklıyor. Tcmb ne yapıyor onu bilemiyorum.

Eğer banka GLP değilde üst bant denilen kanaldan para kullandıysa bunu da öğrenmek sanırım kolay değil.

Sayfa 718/1006 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •