Sayfa 718/1195 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon
Arama sonucu : 9554 madde; 5,737 - 5,744 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade VII

Bu kadını dinlemeden oy kullanmayın. Ekonomik krizden nasıl kolayca çıkılacağını açıkladı.

Sokak röportajında konuşan bir kadının sözleri gündeme damgasını vuracak cinsten...

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/e...in-576937h.htm

YouTube'da "Sokak Kedisi" isimli kanalda yayınlanan sokak röportajında bir kadın, sözleriyle internette viral oldu.

"Açlıkmış, pahalılıkmış, yoklukmuş, bunlar beni hiç ilgilendirmiyor. Paran bugün olur yarın olmaz. Para kazanılabilir bir şey, ama sıkıntı başka. Sıkıntı: sessiz bir işgal var memlekette." diyen kadının sözleri şöyle:

"Memleketi yapan değerlerimiz yok. Fabrikalarımız yok, okullarımız yok, eğitimimiz yok, sağlığımız yok… Cumhuriyet ve değerlerinin kıymetini bilmedik, çünkü bize bunlar hazır sunuldu. Emek vermedik, bedel ödemedik, güç sarf etmedik. Bir genci düşün. Her şeyi ona ver ver… Şımarıklıktan başka o değerlerin kıymetini bilmez.

"ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ BİZE IŞIK OLACAK"

İkinci Dünya Savaşı’ndan çıkan Almanya’ya bakınca bizim cumhuriyeti kurduğumuzdan bu yana dünyanın tek ışıldayan pırlantası olmamız lazımdı. Hainimiz ve düşmanımız bu kadar çok olmasaydı.

Ölümüne Atatürkçüyüm. Cumhuriyet değerlerinin ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin bize ışık olacağına inanıyorum. O ışık, bu ülkeyi aydınlatacak. Tek çıkış yolumuz da eğitim. Köy Enstitüleri gibi bir sistemin kurulup imam hatipler kapatılıp çocuklarının okutulması…

"BİZİM DİNİMİZDE BÖYLE BİR ŞEY YOK KARDEŞİM"

Sağlığımızı, güvendiğimiz doktorlara liseden sonra eğitim vermeye göze alıyoruz, ama öldükten sonra kıçımıza pamuk tıkayacak imamları daha ana kucağında eğitmeye başlıyoruz. Niye ya?

İmam olmak isteyen, hatip olmak isteyen gitsin ilahiyat fakültelerinde okusun. Benim buna diyecek bir şeyim yok. Orta Doğu’nun kültürünü İslam dini diye bize dayattılar. Bizim dinimizde böyle bir şey yok kardeşim. Bizim dinimiz; çağdaş, modern, ahlaklı, namuslu, insan zihniyeti...

"ERDOĞAN İSTANBUL'U BIRAKMAZ DEDİM..."

Ben Tayyip Erdoğan, İstanbul’u asla vermez dedim. Ölümüne kırar, döker ama asla İstanbul’u vermez, çünkü o da biliyor ki İstanbul’u kaybeden seçimi kaybeder. İstanbul onların havuzuydu. Türbanlı bacılarımız ciplerle geziyordu. Şaşırıyorduk. 'Ya bu kadar lüks cipi bu türbanlılar nereden buluyor, hangi tarikat bunları besliyor?' diye soruyorduk. Meğerse bunları İstanbul Büyükşehir Belediyesi besliyormuş. Yani benim paramla türbanlı bacılarım ciplerde fink atıyormuş. Onlar bugün FETÖ’cü diye yurt dışındalar ya da vatan haini diye içerideler

Ne bulursanız okuyun. Güzel günler göreceğiz çocuklar. Atatürk hiç yanılmadı. Bu cumhuriyet payidar kalacaktır."
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
    YERLİ MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI

Nebati: Ekonominin çarkları Türk Lirası enstrümanlarla dönüyor. Yaklaşık 9 ay önce vatandaşlarımızın tasarruflarını korumak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kur Korumalı Mevduat uygulaması, bugün 1,3 trilyon liralık hacmi geçmiş durumdadır

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

3.  Alıntı Originally Posted by seer Yazıyı Oku
    Önümüzdeki hafta 50-55 milyar doların ülkeye gireceğiyle ilgili sosyal medya da yazılar var
    Çok iddialı yazılar
    Bakalım hafta nasıl geçecek
    17 temmuzda yazmışım
    Böyle bir para geldi demekki, o tarihten beri BİST yükseliyor
    Şu anda o dönem 2400 kırılırsa 1800 hatta 1500 diyen sosyal medya kahramanlarımız şimdi 2375 ten açtığımız pozisyonları kapatıyorum diye yazıyorlar, 3000 lerde de kapatıyorlardı, nasıl pozisyonsa kapat kapat bitmiyor )))
    Ahmet Mengen dahil herkes düşüş bekliyordu, benim beklentim silkeleye silkeleye yukarı götürmeye devam edecekler

2001 krizinden sonra 3-5 yıl içinde bist önce 20 bin oldu dediklerki balon şişti
    30 bin olunca dedilerki burdan giren kendini ateş çemberinin içine atar
    40 bin oldu dedilerki tüm büyük borsacılar borsadan çıktı
    50 bin oldu dedilerki zerre aklı olan borsaya girmez
    2007 de bist 56 bin oldu ve oradan 51 bine düştü, işte orada 20 bine balon diyenler dedilerki bu düşüş alım fırsatıdır. ))))))
    Alım fırsatı olan 51 bin seviyesi, 2008 kriziyle 23 bine kadar indi

Yeni borsaya girenlere tarihten bir örnek vereyim dedim, saygılar

Son not : 2014 te 8 dolardan satılan Halkbank 1 dolar etmiyor, bankaların pd si daha yeni 1 oldu, çoğu da olmadı, ama kısa zamanda hisseler 3 kat oldu, uzun vadede hâlâ ucuz, kısa vadede saatli bomba, % 30 düşürse de, %100 çıkırsa da şaşırmam

4. Akp den ihale alıp milyon dolar götüren çoğu firma sahibinin eşleri türban takmıyor bazıları eski dev solculardan... Eski muhalif eski merkez sağ ve sol sempatizanı çoktur ...ama iş bitirici girişimci gruplar da var siyasi firmalar bunlar . Olay şu bu o değil tarikatların ekonomik gücü filan %0.1 dir. Kamu ve belediye kaynakları aktarılır o cemaat denen yapılara...seçime oya hazırlık olur o iş zaten var , sağ siyasetin gerçekliği bu..

Yazı çok önemli gerçekleri ıskalamış ama ana fikrine katılıyorum .Ayrıca ülke böyle kalkınır bunu da konuşmayan bir nutuk bu..bu forumda çok sayıda insan var kalkınma uzmanıdur . Teşvikleri bile tek tek sıralacak iktisat uzmanları var.

Çin gibi planlı ekonomi uygulamadan agresif ihracat artışı ve ithalatı yerli ikame ederek kısıtlama politikaları üretmeden ülke sağlıklı büyüyemez .

Cari açık kafası devam ederse , yüksek faizle YP borçlanma ile Manda ve esaret altında cari açıkla rezil rüsva yaşamaya devam ederiz maalesef. Cari fazla olmadan maaşlara asla reel artış gelmeyecek bu ülkede..

Cari açıkla reel büyüyen firma üsy düzey yöneyim maaşları uçarken beyaz ve mavi yaka maaşları asgari ücretin 3 mislini ancak geçebilir. Asgari ücret neden 500 dolar altında kalıyor ,fabrika işçilerinin çoğu beden afgan ve suriyeli ... madem 18. Büyük dünya ekonomiyiz , biri Ülke insanına bunu izah eder mi acaba ... Girişimci kriz korkusu ve finansal maliyetlerle düşük asgari ücret dengesizliği açıklanamaz , devletimiz de 2 milyon memuru işten çıkartıp asgari ücrete 200 dolar zam yapacak Kaynakları var bu para özel sektöre transfer edemez.Aslında bu tartışılmalıdır da. Etmeli diyenlerdenim.

Aslında 2 milyon memura maaş vermek yerine 200 dolar asgari ücret zammını 15 milyon işçi genelinde devletin üstlenmesi daha Adildir..100 dolar da patronlar verir. 600 dolara yani..11.000 tl net asgari ücrete işçi gelirleri ulaşmış olur.

Devletimiz bu sorunu çözmek için gayret etmelidir. 600 dolar altı işçi ücretleri köleliktir. MEMURLAR işsiz kalsa emin olun paraya ihtiyaç olmayan yapıda çok memur ailesi olduğundan iş aramaya eğiilm göstermeyen çok sayoda memur da olacaktır tek memurun devlete 1200 dolar aylık maaliyeti var .. sokağa para saçmak gibi bir konu bu diğer konuşar ihaleler ve israftır ordan da 6 milyon memur maaşı sokağa her sene atılıyor belki de..
    Mustafa kemal yaşadaydı 300.000 memur sayısını geçmezdi israf olmazı şov ihaleler ve anlamsız ihale zenginleri türemezdi tsk pro ordu olurdu . Devlet %75 rasarruf eder işçi ücretleri de insanları ihya ederdi. Devlet küçülmelidir.Paracıklar İŞÇİLERE AKTARILMALIDIR.

Devletimiz rekabetçi kobilete ve onu omuzlayan işçilere Tam destek vermrli 300 dolsr üstünde ilave asgari ücret zammı ŞARTTIR.

aşırı kobi kuruluşunu teşvik amaçlı faturayı da o kobilere mdetmeye dönük düşük işöi ücretleri politikası bence iflas etmiştir ülkemizde .

Şirketler değerli tl ile değerli maaş ödeyebilir . Değerli tl ile uygun fiyatlı gıda enerji ve zaruri ihtiyaçlar satın alınabilir.
    Son düzenleme : Deniz Ali; 10-09-2022 saat: 14:46.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Domates buğday üretip satmak ile para mı kazanılır, ülke mi kalkınır.? Biz bilgisayar üretelim,cep telefonu üretelim,daha çok para kazanır, arpayı, buğdayı, domatesi,zeytini, yağı, mısırı, Yurtdışından parasını verip alırız,diyerek çok bilmiş uzman ekonomistler, Çin , hindistan buğday stoklayıp,Rusya'dan ithal buğday, mısır,ayçiçeği yağı gelmeyince, Bilgisayar ve cep telefonu ile karnını doymayacagını anlayan o zevaat,kıçları yanmış kedi gibi market market yağ arıyorlardı..!!
    O angutlar, Rahmetli Atatürk'ün tarıma niye öncelik ve önem verdiğini yeni yeni anlamaya başladılar...!!

6. Hisse net bizi zorla siyasetçi yapacak kardeş angut iktisat politikalarıns ve hormonlu kamu harcamalarına bende isyan ediyorum . Her yere saray gibi kamu binaları yapılurken işçiler sosyal yardımlarla geçinmeye mahkum ediliyor kirasını ödeyemiyor sofrasına balık et süt yumurta koyamıyor . .....böyle iktisadı da devlet anlayışını da..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    11 BOYUT
    Gönderi
    18,066
    Ne oldu bunlara,milliyetçilik ruhumu kabardı,daha düne kadar Kıbrıs verilmeye çalışıldı,yunanlılar çaktırmadan adalarımızı aldılar,yenimi aklı başına gelmiş bunların,bu resmen bitişlik sendromu,elindeki son koz peşinde

Fransa’dan Türkiye hamlesi: Kriz büyürse vatandaşlarını tahliye edecek
    Türkiye ve Yunanistan arasında tansiyon hızla yükselirken, Fransa ve Güney Kıbrıs’tan Türkiye karşıtı bir hamle geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta katıldığı bir etkinlikte “Ey Yunan, tarihe bak, tarihe dön, çok daha fazla ileri gidersen bunun bedeli ağır olur. Yunanistan’a tek cümlemiz var, İzmir’i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz†demesi Yunanistan’da büyük tepkiye yol açmıştı.

https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/...decek-7356712/

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    4,514
    Bugün,yeni bir şey daha öğrendim..
    Allah'tan değil de,Kullardan korkup zırhlı arabaya binen Diyanet işleri Başkanımız,Caamii çay ocaklarındaki elektrik pirizlerini ,cep telefonlarını şarj etmek için kullanmayı yasaklamış.Etraftaki pirizleri söktürmüş....!!
    Kısaca;Ülkede , Elektrik hırsızlığı serbest,helal,yasal..Ama, parasını verip ibadet ettiğin yerde telefon şarj etmek yasak..!!

Sayfa 718/1195 İlkİlk ... 218618668708716717718719720728768818 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •