Sayfa 719/1009 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon
Arama sonucu : 8071 madde; 5,745 - 5,752 arası.

Konu: Banka Mevduat faizleri ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) -III

1.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Temettü yatırımcılığı.. Şu anki portföyüme göre 19 şirketime 1 milyon yatırım yapacak birinin yıllık 57 bin lira civarı temettü geliri olur.. 1 milyonluk evden senede 57 bin kira alınır mı sanmam..uzun vadede pasif gelir elde etmenin en iyi yolu koç/oyak grubu öncülüğünde hisse senetlerine yatırım yapmaktır.. İnsanoğlu aldığı evin her gün değerini sorgulamaz.. Mevduattaki parasının eridiğini, yıllar içinde alım gücünün düştüğünü gördüğü halde bunu görmezden gelir.. Ama şirket değerleri biraz düştü mü panik yapar maalesef..
    Bir kaç sorum olacak ya..
    Bu 19 şirketin hepside temettü veriyorlar mı?
    Aslan payı hangi hisseler oldu 2020 de..?
    57.000 tl net temettü geliri demi?

1 milyon emlak da 4-5000 kira geliri elde edilebilir mi ist da? (bu soruyu genel sordum)

2.  Alıntı Originally Posted by Mykskstar Yazıyı Oku
    Temettü yatırımcılığı.. Şu anki portföyüme göre 19 şirketime 1 milyon yatırım yapacak birinin yıllık 57 bin lira civarı temettü geliri olur.. 1 milyonluk evden senede 57 bin kira alınır mı sanmam..uzun vadede pasif gelir elde etmenin en iyi yolu koç/oyak grubu öncülüğünde hisse senetlerine yatırım yapmaktır.. İnsanoğlu aldığı evin her gün değerini sorgulamaz.. Mevduattaki parasının eridiğini, yıllar içinde alım gücünün düştüğünü gördüğü halde bunu görmezden gelir.. Ama şirket değerleri biraz düştü mü panik yapar maalesef..
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    18 senede kendini çıkarıyor 13bin tl güncel kira ile. İlk bakışta bana da az geldi ama hesabı yapınca aydınlandım.

Hesabı yapmadan önce o paraya şu yapılır bu yapılır diye yazmaya başlamıştım sonra baktım ki yabancı borsalarda en baba temettü veren şirketler bile en fazla %5-6 falan veriyor. (ama çok önemli bir fark var, gelirler sabit döviz ile.)

Bu mekanın getirisi de aşağı yukarı aynı oranda. (tl üzerinden 5.57%)

Bana göre en büyük risk TL riski. Dolar atak yapar da Türk varlıkları genel olarak değer kaybına uğrarsa ondan zarar görürsünüz. Bist100'den hisse almak ile aynı mantıığa sahip böyle bir mekanı satın almak.

Ben bu kadar yüklü miktarlarla Türkiye'de mülk edinmeyi pek mantıklı görmüyorum açıkçası. Toplam kasa 50milyon tl ise neden olmasın.

ytd

Geçen gün emlak başlığında 2.8milyon'luk dükkan almayı düşünen birisi vardı. Onun getirisini hesaplamıştım aynı orana denk geliyor. Aylık kira 10-13bin tl, yıllık getiri 5% ile 6% arası.

Yabancı temettü hisselerinde yatırım yaparak da aynı oranda temettü elde etmek mümkün. (Malın tabanı döviz ile olduğu için bana daha mantıklı geliyor şu an)

Ben de son zamanlarda faiz/eurobond yerine hisse/emlak üzerinden para kazanmayı daha mantıklı bulmaya başladım. (Emlaktan kastım direk malı almak değil de, borsadan hissesini almak. REIT olur, GMYO olur...)

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bir kaç sorum olacak ya..
    Bu 19 şirketin hepside temettü veriyorlar mı?
    Aslan payı hangi hisseler oldu 2020 de..?
    57.000 tl net temettü geliri demi?

1 milyon emlak da 4-5000 kira geliri elde edilebilir mi ist da? (bu soruyu genel sordum)
    Tüpraş es geçti biliyosun malum sebeplerden.. Dağıtılan /dağıtılmayan yaklaşık bu sene için bu kadar.... Aslan payı bu sene ttrak ın.. Evet net 57 bin..hepsi vermeye çalışıyor ama mesela brisa 4 sene vermedi.. Ttrak 2 yıl vermedi.. Tüpraş 2 senedir vermiyor.. Portföydeki oranları yüzde 8 ile 4 arasında değiştiği için o sene bir şirketin bile ekstra getirisi homojen yapıyı bozmuyor.. Bu sene aylık 5000 tl olan pasif gelir hedefimi seneye 5500 e çıkardım.. 30000 tl senede yatırım yapsam 1800 burdan.. Yüzde 10 civarı şirketlerin kar artışından gelirse seneye 65 bin lira temettü hedefim var
    Son düzenleme : Mykskstar; 24-05-2021 saat: 15:08.
    OMAHALI

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Geçen gün emlak başlığında 2.8milyon'luk dükkan almayı düşünen birisi vardı. Onun getirisini hesaplamıştım aynı orana denk geliyor. Aylık kira 10-13bin tl, yıllık getiri 5% ile 6% arası.

Yabancı temettü hisselerinde yatırım yaparak da aynı oranda temettü elde etmek mümkün. (Malın tabanı döviz ile olduğu için bana daha mantıklı geliyor şu an)

Ben de son zamanlarda faiz/eurobond yerine hisse/emlak üzerinden para kazanmayı daha mantıklı bulmaya başladım. (Emlaktan kastım direk malı almak değil de, borsadan hissesini almak. REIT olur, GMYO olur...)
    İlk sene için bu kadar... Benim 8 senelik maliyetime göre temettü verimim yüzde 25.3 lerde.. 8 sene önce 1 milyona alınan evin hiç sanmıyorum ki bu kadar kira getirisi olsun.. Dükkan bilemem ama ana cadde üstü çoğu dükkanın bile boş olduğu bu zamanda kiracı/kurumsal müşteri bulma sorunu da ayrı bi dert
    OMAHALI

5. 18 20 yıl arası fk lardan kendini amorti eden emlak yatırımı oldukça pahalı.. Evin yıpranması da cabası.. Bistte bilhassa koçun otomotiv şirketlerinden sepet yapılıp beklense kendini en fazla 10 senede amorti eder.. Kiracı derdi yok.. Evin yıpranma derdi yok.. 18 senede evin değer artışı ile bu şirketlerin büyüdükçe değerlemesi kısmına girmicem.. Uçurum getiri farkı olur
    OMAHALI

6. Konumuza dönersek günlük 19,5 brüt getirisi ile aktifbank şu an 500 bin altı için rakipsiz..
    OMAHALI

7. Burger 46k USD, 35 Gün vade 1.85%

8. Mevduatta vade kısalıyormuş.....

https://twitter.com/senolbabuscu/sta...91023238516738

Sayfa 719/1009 İlkİlk ... 219619669709717718719720721729769819 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz