Geçen gün emlak başlığında 2.8milyon'luk dükkan almayı düşünen birisi vardı. Onun getirisini hesaplamıştım aynı orana denk geliyor. Aylık kira 10-13bin tl, yıllık getiri 5% ile 6% arası.
Yabancı temettü hisselerinde yatırım yaparak da aynı oranda temettü elde etmek mümkün. (Malın tabanı döviz ile olduğu için bana daha mantıklı geliyor şu an)
Ben de son zamanlarda faiz/eurobond yerine hisse/emlak üzerinden para kazanmayı daha mantıklı bulmaya başladım. (Emlaktan kastım direk malı almak değil de, borsadan hissesini almak. REIT olur, GMYO olur...)
Tüpraş es geçti biliyosun malum sebeplerden.. Dağıtılan /dağıtılmayan yaklaşık bu sene için bu kadar.... Aslan payı bu sene ttrak ın.. Evet net 57 bin..hepsi vermeye çalışıyor ama mesela brisa 4 sene vermedi.. Ttrak 2 yıl vermedi.. Tüpraş 2 senedir vermiyor.. Portföydeki oranları yüzde 8 ile 4 arasında değiştiği için o sene bir şirketin bile ekstra getirisi homojen yapıyı bozmuyor.. Bu sene aylık 5000 tl olan pasif gelir hedefimi seneye 5500 e çıkardım.. 30000 tl senede yatırım yapsam 1800 burdan.. Yüzde 10 civarı şirketlerin kar artışından gelirse seneye 65 bin lira temettü hedefim var
Son düzenleme : Mykskstar; 24-05-2021 saat: 15:08.
OMAHALI
İlk sene için bu kadar... Benim 8 senelik maliyetime göre temettü verimim yüzde 25.3 lerde.. 8 sene önce 1 milyona alınan evin hiç sanmıyorum ki bu kadar kira getirisi olsun.. Dükkan bilemem ama ana cadde üstü çoğu dükkanın bile boş olduğu bu zamanda kiracı/kurumsal müşteri bulma sorunu da ayrı bi dert
OMAHALI
18 20 yıl arası fk lardan kendini amorti eden emlak yatırımı oldukça pahalı.. Evin yıpranması da cabası.. Bistte bilhassa koçun otomotiv şirketlerinden sepet yapılıp beklense kendini en fazla 10 senede amorti eder.. Kiracı derdi yok.. Evin yıpranma derdi yok.. 18 senede evin değer artışı ile bu şirketlerin büyüdükçe değerlemesi kısmına girmicem.. Uçurum getiri farkı olur
OMAHALI
Konumuza dönersek günlük 19,5 brüt getirisi ile aktifbank şu an 500 bin altı için rakipsiz..
OMAHALI
Burger 46k USD, 35 Gün vade 1.85%
Mevduatta vade kısalıyormuş.....
https://twitter.com/senolbabuscu/sta...91023238516738
Yer İmleri