KORDSA GLOBAL ENDÜSTRİYEL İPLİK VE KORD BEZİ SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
– BAĞIŞ VE YARDIM POLİTİKASI
1
Kordsa Global Endüstriyel İplik ve Kord Bezi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Kordsa Global)
sayılanlarla sınırlı olmaksızın kurumsal sosyal sorumluluk anlayışı ile eğitim, kültür, sanat,
çevre ve spor alanlarında faaliyet gösteren kişilere, sivil toplum kuruluşlarına, dernek veya
vakıflara, üniversitelere, kamu kurum ve kuruluşlarına Sermaye Piyasası Kanununda ve
düzenlemelerinde belirtilen esaslar dahilinde yardım ve bağış yapabilir.
Kordsa Global yönetiminin kararıyla yapılan tüm bağış ve yardımlar Kordsa Global vizyon,
misyon ve politikalarına uygun ve Kordsa Global’e ait etik ilkeler ile değerler göz önünde
bulundurularak yapılır. Bağış ve yardımlar, nakdi ve ayni olmak üzere iki şekilde yapılabilir.
Hesap döneminde yapılacak bağışların toplam sınırı Genel Kurul’da belirlenir. Kordsa
Global, Bağış ve Yardım Politikası’ndaki ilkeler ve tabi olduğu mevzuat ile belirlenen esaslar
doğrultusunda, her bir hesap dönemi içinde yapılmış tüm bağış ve yardımları ilgili yılın Genel
Kurul Toplantısında ayrı bir gündem maddesi ile pay sahiplerinin bilgisine sunar.
Sermaye Piyasası mevzuatı çerçevesinde Kordsa Global tarafından yapılan bağış ve
yardımların kamuya açıklanan son bilanço aktif toplamının en az %1 ve üzerinde olması veya
%1’in altındaki bağış ve yardımların toplamının kamuya açıklanan son bilanço aktif
toplamının en az %1’ine ulaşması durumunda gerekli özel durum açıklamaları yapılır.
Yer İmleri