Sayfa 72/101 İlkİlk ... 2262707172737482 ... SonSon
Arama sonucu : 806 madde; 569 - 576 arası.

Konu: orta vade model portföy ( temel-teknik-kademe analizi )

1.  Alıntı Originally Posted by Aksakal Yazıyı Oku
    sıkıntı yok sayin se7en ...

tahtada izlemesi cok keyifli bir gun bugun ...

bugun onemle izlenmesi gereken 3 gunun 3. sundeyiz ...

ek alimida yaptik model portfoye ....

ama birsey diyimmi ...

burayi okuyup tavhl alip tum yazilari anlayip bekleyip dun yukseliste satanlarda olmus buna uzuldum ... hemde 15 20 30 40 larda....

borsada olmassa olmaz kural stres yonetimidir bununda olmazsa olmaz ön şartı sabir ...
    Sn Aksakal tahta yapıcılar da bunu çok iyi kullanıyorlar. aslında olayın büyük bir kısmı bunun üzerinden dönüyor. ben bu gibi durumlarda ekranı kapatır başka uğraşılara odaklanırım. biliyorum ki takip etsem dah da stres olacağım ve pozisyonumu bozacağım.

ama nihayetinde TAV' ımız tavına gelmiş.
    şu aralar işlerimin yoğunluğundan arasıra takip edebiliyorum. sabredip bekleyen arkadaşlara bol kazançlar...

2.  Alıntı Originally Posted by se7en Yazıyı Oku
    Sn Aksakal tahta yapıcılar da bunu çok iyi kullanıyorlar. aslında olayın büyük bir kısmı bunun üzerinden dönüyor. ben bu gibi durumlarda ekranı kapatır başka uğraşılara odaklanırım. biliyorum ki takip etsem dah da stres olacağım ve pozisyonumu bozacağım.

ama nihayetinde TAV' ımız tavına gelmiş.
    şu aralar işlerimin yoğunluğundan arasıra takip edebiliyorum. sabredip bekleyen arkadaşlara bol kazançlar...
    sizin yöntem en guzeli ...

hep diyorum profesyonel olarak borsayla ugrasmiyorsaniz devamli fiyat takip etmek fayda degil zarar getirir...

diger arkadaslarada nasihat olsun sizin yontem ...

bol kazanclar

3. Sn Aksakal hocam ama canlı izlemedende sizin öğretmek istediğiniz konuları öğrenmek imkansız. Aslında sadece izlenmeli hisse yok gibi ben mümkün olduğunca izliyorum dünkü işlemler cok güzeldi aynı hareketlilik aselsanda da vardı aksiyon filmi gibi bütün gün nasıl geçti anlamadım.

4.  Alıntı Originally Posted by urasimo34 Yazıyı Oku
    Sn Aksakal hocam ama canlı izlemedende sizin öğretmek istediğiniz konuları öğrenmek imkansız. Aslında sadece izlenmeli hisse yok gibi ben mümkün olduğunca izliyorum dünkü işlemler cok güzeldi aynı hareketlilik aselsanda da vardı aksiyon filmi gibi bütün gün nasıl geçti anlamadım.
    iki durum farkli aslinda ...

evet ben bu isi ogrenecegim hakkiylada yapacagim kimseye muhtac olmayacagim diyen biri canli islem izlemeli kademelerin anlattiklarini anlamali ...

ama benim kastettigim durum su ... pek cok arkadas bunuda yapmiyor sadece at yarisi izler gibi fiyati izliyor gun boyu ve strese yeniliyor ..

dediginiz gibi eger mantalitesini anlarsanoz canli kademe izlemek cok zevklidir vaktin nasil gectigini anlamassiniz ...

size boyle gelmeye basladiysa mantaliteyi anlamaya basladiniz demektir dogru yoldasiniz sayin urasimo ....

TAVHL da ilk bi saatte cok zevkliydi bugun ...

su anki sakinlige aldanmayin bugun ölü taklidi bittikten sonra izlemesi dahada zevkli bir gun olacak ( daha fazla cikacak demek degil bu ikisini karistirmayalim )...

izlemeye devam bol kazanclar ....

5. Sn. Aksakal hocam zaten hisseyi alırken nasıl alış fiyatını inceliyorsak birde satış fiyatını belirlemek lazım değilmi o satış fiyatına gelinceye kadar al satlar benim nezlimde sadece aksiyon. Örnek verecek olursak siz tavhl bizle uzun kalmıcak mgros daha uzun bizde kalıcak demiştiniz. Ben ikisindende aldım migros daha çok çıktı ama cok yavaş yavaş çıktı uyku getiriyor. Aksiyon izlemek çok güzel ancak satış hedefi koymak gerekiyor kendimce.
    Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by urasimo34 Yazıyı Oku
    Sn. Aksakal hocam zaten hisseyi alırken nasıl alış fiyatını inceliyorsak birde satış fiyatını belirlemek lazım değilmi o satış fiyatına gelinceye kadar al satlar benim nezlimde sadece aksiyon. Örnek verecek olursak siz tavhl bizle uzun kalmıcak mgros daha uzun bizde kalıcak demiştiniz. Ben ikisindende aldım migros daha çok çıktı ama cok yavaş yavaş çıktı uyku getiriyor. Aksiyon izlemek çok güzel ancak satış hedefi koymak gerekiyor kendimce.
    Saygılar.
    sirasi gelmisken tekrar ediyim ...

MGROS daki o usul usul çıkış turunu hizli cikislara tercih ederim ...

cok tatli aldi 25 lere kadar olan yolu dikkat cekmeden urkutmeden .....

ama her hissenin hikayesi karakteri olusumu farkli ....

evet hatirladiginiz gibi MGROS bizle daha uzun kalacak ve menzili daha uzun demistim halende oyle ...

ancak neden agirligimi TAVHL verdigimide defaatle aciklamistim ..

topik mudavimleri bunlara asina oldu zaten artik .

ama sunuda yineleyim statik alis yada satis fiyati belirlemem ve onermemde ...
    bu insanda sartlanma yaratir algiyi bozar o ankid egerlendirmede hata yaptirabilir ...

bunun yerine kendinize araliklar belirleyin ...

su fiyat araligina geldiginde yeniden degerlendirecegim tekrar duruma bakacagim su aralikta tamammi devammi kararimi verecegim seklinde ....

ve yeri gelmisken onemli bir yontem daha ...

bu araliklara gelindiginde hisseyi degerlendirirken kendinize su soruyu sorun degerlendirmeden sonra ....

"bu hisse elimde hic olmasa burdan alirmiydim "

ve ona gore menzilinizi belirleyin marjinizi yeni hedef araliklarinizi ayarlayin .... yeni degerlendirme fiyat araliklsrinizi olusturun ....

7. Hocam, Tat Gıda 2-3 gündür yukarı ivmelendi.
    Listeye yeniden girmesi için 8.00 geçilmeli mesajınızı okumuştum ama yinede sormak isterim.
    Bu 20 günlük düşüşün sıradan tepkisimidir, yoksa yukarı yönlü yeni atağın başlangıcımıdır.?

Sn Aksakal, bir de AKSA yorumu alabilir miyim sizden?
    Ben de bu hissedeyim, güvendiğim ve bilançosunun da çok sağlam geldiği bir hisse. Yalnız forumda fazla bir bilgi yok bu hisseyle alakalı. Aldıktan sonra fena da değerlenmedi sayılır ama sizce ne kadar yolu var ( YAZIC için yolun sonuna yaklaştık demiştiniz örneklemem gerekirse ) bu konuda yorumlarsanız benim gibiler için kulağa küpe olur.
    Teşekkürler
    Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine...

Sayfa 72/101 İlkİlk ... 2262707172737482 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •