Sayfa 721/919 ÝlkÝlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon
Arama sonucu : 7346 madde; 5,761 - 5,768 arasý.

Konu: KRONT - Kron Telekomünikasyon

1.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Bist 100 endeksini faiz artýþý beklentisi sebebiyle satýyorlar ..

Lan ne adamsýnýz, yýlýn baþýndan beri enflasyon en az yüzde 50 , önümzdeki 6 aylýk enflasyonunun yine en az yüzde 30 belki de yüzde 50 bile olma olasýlýðýnýn olduðu bu zamanlarda, Koskoca bist 100 kurumsal þirketleri hisselerinin daha fazla düþmelerine izin verirler mi? Hem bi sürü yatýrýmlar yaptýlar , yapýyorlar.. Koç, Sasa, sahol THyo , Þiþeceam , Froto, Tofas , Hekts vs vs

Holdingler, Koþ sabancý þirketleri , hepsi geri alým yaparlarlar.. Enayi mi lan onlar size ucuzdan hisselerini mi verecekler bu yüksek enflasyonist ortamda hem de bu kadar yatýrým yaparlarken bu þirketler ? Size diyorum gerizakalý Bist 100 un Spek Beyleri..

Perþembeden sonra bist 100 de faiz artýþýndan sonra veya bi gün öncesi ,Bist 100de kýsa vadede eski tl bazlý zirvenin geçilmesini ve ufak bi ralli bekliyorum.

NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin

https://www.hisse.net/topluluk/showt...43#post6457643

Bu yazýmý 19 haziran pazartesi günü yazmýþtým . O hafta perþembe günü de yani 22 haziranda faiz kararýnýn açýklandýðý gün bist 100 yüzde 5 e yakýn ralli yaptý. Bu HIRSIZLAR ise o gün eksi 3 kapattý.

Ve 22 haziran perþembe günden sonra þu ana kadar, bist 100 de toplam yükseliþ yüzde 20 ye yaklaþtý. Bu HIRSIZLAR yerinde saydý bu süreçte.

Bu da bi þey mi?

2021 yýlýndan beri Bist 100 endeksi , 1300 lerden 6100 lere geldi yani ortalama 4,5 kat yükseldi endeks. Yazýyla yazayým bi de , dört buçuk kat yükseldi endeks 2021 yýlýndan beri.

Bu HIRSIZLAR ise yine bu süreçte yerinde kalmayý geçtim , 2021 yýlýnda gördüðü seviyeleri daha göremedi.

Bu kadar AHLAKSIZLIK , BU KADAR HIRSIZLIK ta bi noktadan sonra baþka bir ifadeye girer , burda yazmayayým .

Çünkü 1 sayfa dolusu küfür yazarým.

NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin
    Son düzenleme : lionnes1; 05-07-2023 saat: 23:21.

2.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    https://www.google.com/search?q=thya...hrome&ie=UTF-8

THYO grafiði..

2021 yýlýndan beri yani yüksek enfalsyonun ve dolarýn fýrlamasýndan beri THYOda yaþanan yüzliþ 20 kata yaklaþtý...

yav bildfðimiz Türk Hava yolllarý ... SASA Hekts tan bahsetmiyorum ...Yýllarýn THYO hissesi bu grafik

NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.
    THYO zamanýnda kamlumbaða gibi hareket eden bir hisse idi , 2021 yýlýndan sonra yüksek enflasyon nedeniyle uçuþa geçti. Bugün de artý 4 kapatmýþ . 20 kat oldu yükseliþ 2021 yýlýndan beri.

NOT: Yazdýklarým bilgi amaçlýdýr..Yatýrým tavsiyesi asla deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.

3.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Bist 100 için beklentim yýl sonuna kadar minimum 8000 binler... ( 2021 yýlýnda endeks 1300 lerdeydi.. )

Yýl sonunda beklentim asgari ücretin minimum 15 bintl olmasý .. (2021 yýlýnda asgari ücret 2800 liraydý . )

Bunun dýþýnda zaten her þeyin fiyatý en az 5 kat arttý , bazý mal ürünler ise 10 kat arttý 2021 yýlýndan beri... Ýþte tüm bu artýþlara ilaveten , yýl sonuna kadar yüksek enflasyon sebebiyle hey þeyin minimum yüzde 40 daha zamlanmasýný bekliyorum.

Bu hissedeki HIRSIZLAR ise yýllardýr çalmaya doyamadýklarý gibi , yine çalmaya devam edebilirler, Çünkü bunlar AHLAKSIZ HIRSIZLAR

bu yazýmda burda kalsýn, yýl sonu tekrar bakarým.

4.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Millet ittifaký kazanýrsa , Kýsa vadede Dolar 25 tl ve uzun yýllar yatay.. Enfalsyon 2 sene boyunca yüksek kalmasýný.. Bist 100 de ise, dolar ve tl bazlý ralli bekliyorum

Cumhur ittifaký kazanýrsa, Kýsa vadede dolarýn 25-30 tl arasý olmasýný ve uzun yýllar boyunca yükselmesini bekliyorum. Enfalsyon yýllýk ortalama yüzde 50 , Bist 100 ise enfalsyon kadar yükselmesini bekliyorum her sene.

Bana göre yüzde 90 ihtimalle seçimleri, Cumhur ittifaký kazanýr

Özetle, seçimleri kim kazanýrsa kazansýn, Haftaya Pazartesi gününden sonra ;

Enflasyon en az 2 sene boyunca yüksek kalacak,

Dolar en az 25 tl olacak ,

Bist 100 ise kim kazýrsa kazansýn yükselecek benim düþünceme göre, hem kýsa vadede yükselecek hem uzun vadede yükselecek. Millet ittfikaý kaznýrsa dolar bazlý ralli yapacak, cumhur ittifaký kaznýrsa , enflasyon kadar yükselecek her sene bist100.

22 mayýs, seçimlerin ikinci turu öncesi yazmýþtým bunu da dolar ise 19,80 idi..

https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post6426017

5.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    baskýlanan dolar bugün bankalarda fiyatlamarda 20 tl de geçti. Anlýk 19,84 tl

Ayrýca seçimleri cumhur ittifaký yüzde 90 olarak garantiledi bence. Dolayýsýyla haftaya pazartesi gününden itibaren kýsa vadede dolar tl nin 25-30 tl ye yükselmesini . Sonra da uzun vadede yükeliþini devam ettirmesini..

Yýllýk ortalama yüzde 50 enflasyonun 5 sene sürmesini bekliyorum, yani bi sonraki seçimlere kadar ,5 sene boyunca yýllýk ortalama yüzde50 enflasyon bekliyorum. Bist100 ün de 5 sene boyunca enfaþlsyon kadar yükselmesini bekliyorum.

Seçimleri , az bi ihtimalle eðer seçimleri Milllet ittfika kazanýrsa Bist100 de ralli olmasýný ve dolar tl nin de yatay bi seyir bekliyorum 5 sene. ( Bunu daha önce yazmýþtým zaten... yani Mllet ittifakýnýn kazanmasý halinde BÝST100 beklentilerimi yazmýþtým daha önce )

ULAN yvþklar, bu saatten sonra ben batmayý bile göze aldým isterseniz ebenizin amna kadar düþürün hisseyi..

Bunu da ayný gün yani 22 mayýs, seçimlerin ikinci turu öncesi yazmýþtým . Dolar ise 19,80 idi..

https://www.hisse.net/topluluk/showt...17#post6426017

6.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Ulan HIRSIZLAR,

Aylýk enflasyon yüzde 5. Diyelim hisse burda yani 15 lirada 1 ,2,3 4 ,5 vs ay kaldý .Bakalým alým gücü olrak nereye düþüyor hesaplayyayým.

1 ay sonra , 15 lira çarpý 0,05 enflasyon =15,75 lira .

2 ay sonra , 15,75 * yüzde 5 enflason =16,57 lira

3 ay sonra 16,57 lira *yüzde 5 enflasyon =17,39 lira

4 ay sonra = 17,39 *yüzde 5 enlafuon =18,25 lira..

Vs diye gider..

Ulan diyelim 4 ay 15 lirada kaldý , bugünkü 15 liranýn , 4 ay sonraki karþýlýðý 18,25 lira olacak enflasyon sebebiyle.

Diðer deðiþle diyelim ki 4 ay daha 15 lirada kaldý, o günkü yani 4 ay sonraki 15 lira nýn , bugünkü alým gücü karþýðý da 15- 3,25 = 13 lira. Yani hisse her yatayda kaldýðý sürece bile, aslýndan ennfiasyon nediyle bile her gün geri geri gidiyor.

Ulan

Ayný hesaplar da bundan önceki aylar için de geçerli . Hatta daha yüksek enflasyon yaþandý ilk 4 ay.

4 ayda yani yýlýn baþýndan beri yaþanan enflasyon yüzde 30 larda.

4 ay önce 46 liraydý hisse.. yani enflasyonu da koyarsak 46*0,30 enfalsyon = 59,8 liraydý.

Ulan HIRSIZLAR, Çaldýðýnýz paralarýn haddi hesabý yok . Size çanak tutanlarda ayrýca sorumludur bana göre.

Hepiniz HIRSIZSINIZ.

Yüksek enflasyon hesabý burdan, 2 sene önceye kadar da yapýlabilir , ki ülkede son 2 senede her þeyin fiyatý minimum 5 kat arttý.

Ayrýca yüksek enlafyon 2025 sonuna kadar da sürecek.

Enflasyon 2025'te yüzde 19,3'e düþecek

Ankete göre, beklenen faiz artýþlarýna raðmen enflasyon yýl boyunca yüksek seyretmeye devam edecek ve Mart ayýndaki yüzde 50,5 seviyesine kýyasla 2023 sonunda sadece yüzde 46,4'e düþecek. Enflasyonun 2024 sonunda yüzde 28,8'e, 2025 sonunda ise yüzde 19,3'e gerileyeceði öngörülüyor.

https://gazeteoksijen.com/ekonomi/fi...-azaldi-176610

https://www.hisse.net/topluluk/showt...15#post6411715

yukardaki yazýyý 2 ay önce yazdým , enfalsyon -fiyat iliþkisi gösteren bi yazý ve hesaplamalar.

mesela örnek vereyim..

sene baþýndaki, yani 2023 baþýndaki 10 liranýn karþýðý , þu an 15 lira oldu..( Ocak-Haziran dönemi enflasyon oraný ise %50.53 oldu. )

yýl sonunda ise bu 15 liranýn ise , yüzde 40 enfalsyon daha beklediðim için , 15 lira çarpý 21 lira olacak.

Verdiðim örnekle þu anki hisse fiyatý eþitlendi

ne tesaduf hisse þu an 21 lira mý HIRSIZLAR ? peki hissedeki HIRSIZLAR size bi soru ..2023 baþýnda hisse 10 lira mýydý , deðil miydi?

Veya baþka bi soru 2021 yýlýnda hisse kaç liraydý , þimdi kaç lira ? 2021 yýlýndan þu ana kadar yaþanan minimum 5 katlýk Enflasyon nerede ?

Küçük yatýrýmcýnýn parasýný yýllardýr yediðinizi gibi , lannnn bu yaþanan enfalsyonu da mý yediniz yoksa?

Lan ne mide varmýþ sizde..

ye ye doyamadýnýz yýllardýr...

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayýnda %8.54 arttý.

E-TÜFE’nin son 12 aylýk artýþý %108.58 olarak gerçekleþti.

Ocak-Haziran dönemi enflasyon oraný ise %50.53 oldu.

https://twitter.com/ENAGRUP/status/1675749012127854593

7. Öngörüleriniz tutmuþ...

2023 yýl sonu hedefiniz nedir?

Asýl çýkýþýna ne zaman baþlar?

ekim kasým aralýk ?
    Yazdýklarým Yatýrým tavsiyesi deðildir.Kendi düþüncelerimi içerir.
    YATIRIM , harcadýktan sonra kalaný biriktirme deðil , Birikimi ayýrýp kalaný harcamaktýr...

8.  Alýntý Originally Posted by lionnes1 Yazýyý Oku
    Yýllardýr burada yazýlar yazarým ...

Endeks için 2 sene önce ne dediysem bir bir gerçekleþti..

Dolar için ne dediysem bir bir gerçekleþti

Kontrolmatik dahi diðer baþka hisseler için ne dediysem gerçekleþti, gerçekleþyor..

Bi bu aqudðum HIRZILARINI bilemedim .

Adý üstünde HIRSIZ olduklarý için finansal hesap kitap tutmuyor bunlarda.Çünkü bunlarýn HIRSIZLIK kanlarýna iþlemiþ.

daha önce yazdýðým yazýyý koyayým buraya tekrar

2023 sonu veya ilerde ne yapar kimse bilemez çünkü bunlarda bilanço temel analiz iþlemiyor çünkü HIRSIZ bunlar.

Benim bu hissede hala bekliyor olmam sadece bi inat ..

Ýnat ettim o yüzden bekliyorum bu hissede.

Sayfa 721/919 ÝlkÝlk ... 221621671711719720721722723731771821 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •