Sn. Myfinans, eib'in verisinin bir gün gecikmeli olduğundan şüphelendiğini söylüyordu. Tek tek gün bazında baktım .Büyük eksilerin ertesi günü artı, büyük artıların ertesi günü eksi yazıyor. Türevle falan olacak şekilde değil. ( ertesi gün derken normalde olması gerekenden bir gün sonra)
Elindeki topu topu üç hisse artı yazmışken eksi yazabiliyordu. Elindeki hisselerle de geçmişe dönük taradım. Fiyatı da en erken açıklayanlardan. ( aslında bu mantıkla en erken değil en geç açıklayan ) O hisselerin çok iyi geldiği günün normal günden bir gün sonra çok iyi getirirken, o hisselerin çöktüğü günlerin normalde olması gerekenden yine bir gün sonra ciddi eksi getiriyor.
Sn. Myfinans söyledikten sonra bu absürdlüğü bir haftadır çok çok daha yakından takip ettim, birebir bu duruma uyuyor, kesinlikle haklı olduğunu düşünüyorum.
%5 eksi endeks gününde ve hisseleri ağır eksi iken artı getirdi bugün. Bugün endeks artıda, hisseleri de artıda, ama eksi getirmiş. Bu eksi -5 endeksin eksisi.
Elindeki tüm enstrümanlar ile çok çok az farklı getirisini bulacak bir tablo yaptığımda kendim, o getiriyi sürekli ve birebir olması gerekenden bir gün sonra getiriyor.
Kulağa saçma geliyor, nasıl oluyor bilmiyorum ama bir gün gecikmeli verisi.
Bu dikkati yüzünden tebrik ediyorum kendisini.
Son düzenleme : hellistheothers; 28-01-2021 saat: 19:37.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri