Originally Posted by
sertol
3d dicomi projesi kompozitin aynı alüminyum gibi seri üretim ve şaselerde daha fazla kullanımını sağlayacak yani nasıl alüminyum fiyatları rekor kırdıysa elektrikli araç hikayesiyle işte sıra bize gelecek inş.
Kompozit daha hafif ve sağlam ama esnek değil kırılgan, kırılan parça değişmek zorunda hem 0 hem onarım için 3d üretim elzem aksi halde yavaş üretim ev lerde çözüm değildi..
Dicomi
16 ortaklı geliştirme ne durumda bilmiyorum üretime entegrasyonu yapıldığında kompozit hikayesi hızlanır şu an ara yüzlere satıyoruz trb gibi.
Boeing nasa.. Vs Uzay ve havacılık 2 senedir en kötü performans gösteren sektörlerdi bugünlerde uzay turizmi ve normalleşme ile havacılık atakları, baz etkisi vede evtol siha iha larda kompozit kullanımı gündemi yükseliyor.
Boeing 787 bir senedir faa dan engelli yeni üretim yok önceden anlaşmalı siparişleri bu yıl ayda 3 4 teslim etti ama 3 aydır o da durduruldu faa izin vermiyor sorunlar titanyum parçalarda ön camda.. Acil riskler değil diyor ama adamlar kendi şirketi olmasına rağmen sıkı tutuyor
787 kordsa kompoziti kullanıyor o yüzden önemli...
Axiom hydrogen tank üretime başladı ağır vasıtalarda hidrojen yakıta geçiyor artık ordan haber gelir mi satışlar var mı bilmiyorum..
Emisyon hedefi ile havacılık kompozit ivmesi hızlanacaktır 2022 de mecburlar
.
Airbus ile anlaşma yapmamız lazım ab de şirket satın almadan olmuyor bu işler bakalım alacaklar mı Airbus daha atak Boeing e göre..
Nasa
EVTOL
Elektrikli otomotiv ağır vasıta
Fcev
Boeing
Spor malzemeleri bisiklet.. Vs
Savunma sanayi
Bunlar bizim şu an veya potansiyel müşterilerimiz yeni anlaşma haberleri bekliyoruz inşallah tez zamanda gelir.
Senede kompozit den 1 milyar dolar ciro hayalim ancak böyle gerçekleşir.
Allah mahçup etmesin bizi inşallah..
Bir dost
Yer İmleri