Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 724/846 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon
Arama sonucu : 6822 madde; 5,785 - 5,792 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by Desidero74 Yazıyı Oku
    Ali Cemal , abi, madem heryeri İbraniler yönetiyor biz de İbrani mi olsak diyorum, yutturabilirsek yapalım şöyle uzun bir ceket , silindir gibi şapka alalım , bi de lüle bırakcaz şakaklara ben senin için sen benim için yemin et hahambasina da biraz cep harçlığı verip adımızı bi yere kaydettirip isi çözelim , nasıl ? olur mu ?

Bizim Ethem Efendi onlarla ilaç sanayiinden kankadir , bu tank motoru isini neden çözemedi , hani siirtli 2x2 yi satarken 5 alırken 3 kabul ederdi , boyle cin fikirli agalar bi tankın motoruna yenik nasıl düştü .

Bu arada bizim padişah ladin kapısını bekleyen zevatta da yani korumalarda da bu ibrani zulufleri vardı , muhteşem yüzyılda .

Bu ülkenin insani çoğunlukla maalesef düzenbaz , olmayanları tenzih ederek söylüyorum , adam devlete memur olmak için dötünü yırtar bi olunca burnundan kil aldırmaz , işini savsaklar hep yaşadığımız hikaye , bizim düşman için el e gitmemize gerek yok biz bize yeteriz mikropluk için ,5 liralık yardımı bile indra gandi yapan bi zihniyet sahibi millet nahsıl iflah olur.?

Tabii dürüst ,düzgün insanlarımızı tekrar tenzih ederim , İbrahim Bodur un Abraham olduğunu da bilmezdim senden öğrendim baktım Roberto Carlos lisesi mezunuymuş .

Benim teklifi bi düşün giyelim şapka ları uzun elbiseleri kral gibi yasayalım , bunların copcatanlari da var , oturup sabahtan aksama tevrat okuyup para kazanacaz , bi de üreme faaliyeti , biz kırım dan göç eden rus ibranisi olalım , yeni öğrendik felan deriz , zaten ülkemiz de Şeyhler dervisler rağbette .
    Yaw ben yahudilere fiyatımı verdim, 200 milyon dolara emir eriniz olurum dedim. Şu ana kadar aramadılar, fiyat kırmamı bekliyorlar.

"Bu ülkenin insani çoğunlukla maalesef düzenbaz" demişsin. O konudan emin değilim. Geçmiştede epey düşündüm. Anlamak için 100 yıl 200 yıl geriye gitmek gerekir. O kadar geri hakkındada yeterli bilgim yok. Bu ülke vatandaşı için epey geçmişe dair mevcut bilgim içinde hem iyi örnekler var hem kötü.
    Bu konuda çok basit ama o kadarda net ve açıklayıcı bir örnek vermiştim. Gerçek hayatta karşılaştığım bir olaydı. Sessiz bir cafeye gürültücü 1 kişi giriyor. yarım saat içinde herkes bağıra çağıra konuşmak zorunda kalıyor. 1 kötü, ceza almayınca, herkes kötü olmak zorunda kalıyor.
    Ben bu örneğe inanmak istiyorum.

Şundan eminim dünya ve TR insanlarının %99'u özde iyidir. Ama %100 ü zararlıdır. Evet bende dahil. Bilerek veya bilmeyerek çevremize zarar veririz. Bilerek verdiğimiz zararlar içinde kendimizi inandırdığımız haklı veya haksız bahanelerimiz vardır.

her neyse, uzun yazmak istemiyorum. Şöyle bir uğradım.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

2.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    Yaw ben yahudilere fiyatımı verdim, 200 milyon dolara emir eriniz olurum dedim. Şu ana kadar aramadılar, fiyat kırmamı bekliyorlar.

"Bu ülkenin insani çoğunlukla maalesef düzenbaz" demişsin. O konudan emin değilim. Geçmiştede epey düşündüm. Anlamak için 100 yıl 200 yıl geriye gitmek gerekir. O kadar geri hakkındada yeterli bilgim yok. Bu ülke vatandaşı için epey geçmişe dair mevcut bilgim içinde hem iyi örnekler var hem kötü.
    Bu konuda çok basit ama o kadarda net ve açıklayıcı bir örnek vermiştim. Gerçek hayatta karşılaştığım bir olaydı. Sessiz bir cafeye gürültücü 1 kişi giriyor. yarım saat içinde herkes bağıra çağıra konuşmak zorunda kalıyor. 1 kötü, ceza almayınca, herkes kötü olmak zorunda kalıyor.
    Ben bu örneğe inanmak istiyorum.

Şundan eminim dünya ve TR insanlarının %99'u özde iyidir. Ama %100 ü zararlıdır. Evet bende dahil. Bilerek veya bilmeyerek çevremize zarar veririz. Bilerek verdiğimiz zararlar içinde kendimizi inandırdığımız haklı veya haksız bahanelerimiz vardır.

her neyse, uzun yazmak istemiyorum. Şöyle bir uğradım.
    200 ml usd sağlam para istemişsin , bu cimri herifler bu parayı zor verir .

"Bu konuda çok basit ama o kadarda net ve açıklayıcı bir örnek vermiştim. Gerçek hayatta karşılaştığım bir olaydı. Sessiz bir cafeye gürültücü 1 kişi giriyor. yarım saat içinde herkes bağıra çağıra konuşmak zorunda kalıyo"

Simdi bu gerçek örneğe bir şerh koymak isterim , bizim ülkemizde insanlar neden çoğunlukla kötü bana gore tabii , su nedenden .
    Adam bireysel kötülük pesinde olmasa da kötülüğü önleme adına sesini çıkarmaz , kendi mağdur olunca ağlar ayni yoneten pozisyona kendi gelse beterini yapar netekim netekim şu an bunu yaşıyoruz .

Ben şahsen gençliğimde bulunduğum yer ve görev neyse oradaki otoritenin bir hatası olduğunda bunu belirttim ve etrafimda bulunan halkımız bak enayiye başını derde sokacak gözüyle yalnız kaldım veya hic ummadığım bir iki kişiden destek gördüm .

Adam evet cafe ye girer bağırarak görgüsüzce konuşur kimse yaw sen neden boyle bağırıyorsun arkadaş demez diyemez .
    Fransızlar bize gore bireysel olarak çok daha az saldırgandır ama toplumsal haklar sozkonusu olduğunda hemen toplanır ortalığı duman ederler , büyüklerimiz en iyisini bilir , konu devletse gerisi teferruattir tarzı yanlışları örtmek baskılamak için oluşturulmuş mitler orada islemez .

İste bu yüzden bizim %1 imiz iyidir, %99 ise bizatihi kötülük icrasında bulunmasa da göz yumarak bu %99 u olusturur.Şahsi görüşüm olup eleştiriye açıktır .

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    200 ml usd sağlam para istemişsin , bu cimri herifler bu parayı zor verir .

"Bu konuda çok basit ama o kadarda net ve açıklayıcı bir örnek vermiştim. Gerçek hayatta karşılaştığım bir olaydı. Sessiz bir cafeye gürültücü 1 kişi giriyor. yarım saat içinde herkes bağıra çağıra konuşmak zorunda kalıyo"

Simdi bu gerçek örneğe bir şerh koymak isterim , bizim ülkemizde insanlar neden çoğunlukla kötü bana gore tabii , su nedenden .
    Adam bireysel kötülük pesinde olmasa da kötülüğü önleme adına sesini çıkarmaz , kendi mağdur olunca ağlar ayni yoneten pozisyona kendi gelse beterini yapar netekim netekim şu an bunu yaşıyoruz .

Ben şahsen gençliğimde bulunduğum yer ve görev neyse oradaki otoritenin bir hatası olduğunda bunu belirttim ve etrafimda bulunan halkımız bak enayiye başını derde sokacak gözüyle yalnız kaldım veya hic ummadığım bir iki kişiden destek gördüm .

Adam evet cafe ye girer bağırarak görgüsüzce konuşur kimse yaw sen neden boyle bağırıyorsun arkadaş demez diyemez .
    Fransızlar bize gore bireysel olarak çok daha az saldırgandır ama toplumsal haklar sozkonusu olduğunda hemen toplanır ortalığı duman ederler , büyüklerimiz en iyisini bilir , konu devletse gerisi teferruattir tarzı yanlışları örtmek baskılamak için oluşturulmuş mitler orada islemez .

İste bu yüzden bizim %1 imiz iyidir, %99 ise bizatihi kötülük icrasında bulunmasa da göz yumarak bu %99 u olusturur.Şahsi görüşüm olup eleştiriye açıktır .
    Aslında 200 milyon AVRO istedimde, yanlış yazmışım. ibrani kökenli yahudilere ve diğer yahudilerede duyrulur, dolar değil AVRO olacak. Bunlar için bu para çerez parası yeterki işlerine yarayacağımı anlasınlar. İmdi bu zibidiler, dünyayı köleleştirip kendileri ayrıcalıklı sınıf olmak istiyorlar. Bunuda yannış yoldan yapıyorlar. Öldürerek soyarak katlederek yapıyorlar. Onlara kendi krallıklarını düzgün yolla, kimseye zarar vermeden kurmalarını sağlayacağım. Aynı sonuca ulaşacaklar. Zenginlik içinde nezih bir hayat sürecekler. Benim yoldan gidelerse, onlardan nefret eden milyarlarca insan olmayacak, korkudan çevrelerine duvar örmek iron dome yapmak zorunda kalmayacaklar.

Ses çıkarmama olayı zannediyorum tüm ülkelerde var. Fransa dahil. Fransa konusuna geçmişte farklı olaylarda bir kaç cümle ile bir kaç kez değindim sanıyorum.
    Tabi ben dünyayı gezmedim, bizim ülke sınırı dışına çıkmadım. Yazacaklarım tamamen okuduklarım ve görsel medyada gözlemlediklerimden çıkardığım sonuç.
    Örneğin 2008 sonrası abd bankaları zora düştü. Morgıç ile ev kredisi alan milyonlarca insanda zora düştü. Morgıç borcu ile işsiz kaldılar evlere el konuldu. El konulan evlerle ilgili bizdeki siyonist kanallarda reality programları var. Banka evi yarı fiyatına al-sat yapan paralı gruplara satıyor. Onlarda yüksek kazançlarla parası olan kesime satıyorlar. Evden atılanlardan bazıları evleri kırıp öyle çıkıyorlar filan.
    2008 sonrası bankalara faizsiz trilyonlar aktarıldı ama işsiz kalıp evlerini kaybedeb milyonlara destek olunmadı. Üç beş kuruş önlerine atıldı, onlada anca karınlarını doyurdular, evler gitti. Evlerini kaybedenler haricindede abd halkının çoğunun geliri azaldı. Sıkıntıya girdiler. O esnadada bankalara dağıtılan trilyonlarla, abd hisse borsaları ve dünya emtia borsaları uçmaya başladı. Bu borsalarda devlet parası ile oynayanlar, beyaz yahudi gıç larını bin dolarlarla silmeye başladılar.
    Bir kısım halk ayaklandı, hisse borsası sokağında çadır kurup günlerce eylem yaptılar. Bize neden vermiyorsunuz da belli kesimleri paraya boğuyorsunuz diye. Polis üç-beş günmü, bir kaç haftamı ne dayandı. Sonra copla giriştiler hepsini dağıttılar. abd de 40 milyon fakir, 7 milyonda sokakta yaşayan var. Fransa ve İngilteredede sokakta yaşayanların çadır kentleri var. Yani onlardada ezilen halk ayaklanmıyor. Fransa da mavi mi sarı mıydı gömlekliler vardı geçen yıl eylemler yapmıştı. Onların arkasında CIA vardı, doğal ayaklanma değildi(1789 un arkasındada İngiltere vardı, bu benim çıkarımım).

Çok uzadı, konuya neden girdiğimi unuttum.

Sonuçta dünya halkı bizimkinden çok farklı değil. Batı daki farkı oluşturan 1450 lerde Amerika kıtasının keşfi. O tarihten sonra abd kıtasının altınları binlerce gemi ile avrupaya taşındı ve zenginlik başladı. Sonra Afrika ve Güney asya zenginlikleri taşındı) Zengin ülke halkı yeni duruma göre değişik şekilde göründü. Özü aynıdır maymundur değişmez. Fakirleşince eski haline döner. Neyse yaw, buda ayrı konu. İşlerim var.

İnsan ırkının %99 u ÖZde iyidir ama %100 ü zararlıdır fikrimde ısrarcıyım Onlarca yıllık gözleme dayanır.
    @NeAcaipDunya

4.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    (1789 un arkasındada İngiltere vardı, bu benim çıkarımım).

Sonuçta dünya halkı bizimkinden çok farklı değil. Batı daki farkı oluşturan 1450 lerde Amerika kıtasının keşfi. O tarihten sonra abd kıtasının altınları binlerce gemi ile avrupaya taşındı ve zenginlik başladı. Sonra Afrika ve Güney asya zenginlikleri taşındı) Zengin ülke halkı yeni duruma göre değişik şekilde göründü. Özü aynıdır maymundur değişmez. Fakirleşince eski haline döner. Neyse yaw, buda ayrı konu. İşlerim var.
    Yazılarınızı ara ara ben de takip ediyorum.
    Yukarıda alıntıladığım yerlerde kendimce bir iki katkı sunmak isterim.

1789'un arkasında İngiltere'nin olması sonuçları itibariyle pek mümkün olmayabilir.
    Eğer dediğiniz gibi ise kendi elleri ile bir canavar yaratıp, o canavarı da çok kan akıtarak ancak Waterloo'da durdurabilmişler demektir.

Batı ile aramızdaki tek ve temel fark da onların salt "sömürgeci" olması; Amerika kıtasından gelen altın ve gümüşten daha fazlasıdır "bana göre".

Para ekonominin girdisi ise; o girdinin nasıl kullanıldığı ve o parayı kullanan sınıflar da önem arzeder.
    Cumhuriyetin ödediği Osmanlı borçları arasında; Kırım Savaşı sonrası yüksek faizlerle alınıp, saray yapımında çar çur edilen kaynaklar da vardır.

Bir de Batı'da olan bizde olmayan aradaki farkın en önemli nedenlerinden biri benim "ekonomik sınıf" olarak tarif ettiğim Burjuvadır.

Batı ilerlemesini büyük ölçüde bu sınıfa borçludur. Bugün liberal demokrasi, serbest piyasa ekonomisi, anayasa, bireysel hak ve özgürlüklerin ortaya çıkmasından büyük ölçüde bu sınıfın etkisi vardır.

Bizde tarihsel olarak bugün dahi burjuva yoktur. Çünkü Osmanlı'da mülkiyet hakkı yoktu.
    O yüzden devlet bizim için hep babadır. Bizde kendini burjuva zanneden de devletin ihalesi, teşviği, vergi affı, türlü kıyakları olmadan pek ayakları üzerinde duramaz. Son dönemi kast etmiyorum ama bilhassa yaşınız yetiyorsa; 80 ler öncesi Türk Sanayi ve Ticaretini gözünüzün önüne getirin.

Selametle.

5. Olmazsa , fatih çarşambaya gidip şeyhler ,derwishler, müritler ordusuna takılalım , başka türlü .......

6. Ethem Sancak i partiden atacak olmuşlar kendi istifa etmiş atılmadan önce ,
    " biz abd nin desteği ile iktidar olduk " diyesiymiş .

Ne diyeyim Allah söyletmiş , derler , işte ondan.

Wallahi şaşırdım hem de acayip şaşırdım , simdi tankın motoru da yarım kaldı .Ethem Sancağın adamları bi türlü 1500 beygiri tankın içine sikistiramamislar , motoru yapiyollar mis ama oda büyüklüğünde oluyomuş bu durumda tank da tir büyüklüğüne çıkıyormuş Siirtli Ethem hesabı tutturamamış . 😁😂😀😂

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ethem Sancak i partiden atacak olmuşlar kendi istifa etmiş atılmadan önce ,
    " biz abd nin desteği ile iktidar olduk " diyesiymiş .

Ne diyeyim Allah söyletmiş , derler , işte ondan.

Wallahi şaşırdım hem de acayip şaşırdım , simdi tankın motoru da yarım kaldı .Ethem Sancağın adamları bi türlü 1500 beygiri tankın içine sikistiramamislar , motoru yapiyollar mis ama oda büyüklüğünde oluyomuş bu durumda tank da tir büyüklüğüne çıkıyormuş Siirtli Ethem hesabı tutturamamış . ��������
    3 aydır filan akp nin kaybetme ihtimali güçleninca, fareler gemiyi terk etmeye başladı. Devletten beslenen tayfanın bir kısmı servetlerini yurt dışına taşımaya başladı. Geçmişte 3 tanede iş adamı isim vermiştim ama unuttum biri aklımda. Biri katar'a, biri fransa'ya diğeri ukrayna ya servetini aktarıyor.
    ethem sancakta gemiden atlayanlar kervanına katılmış. akp ye vurmaya başlamış. Soysuzlar böyledir. ethem denen adam, hani özde %99 iyidir demiştim ya, işte kalan %1 ethem karakterindeki insanlardan oluşuyor. İnandığı bahanesi olmadan bilinçli zarar verenler. Birde "bin-ali başa geçerse milletin anasını severiz" diyen vardı.
    @NeAcaipDunya

8. Mühim not : insanları genel bölge ve yöre ırk özelliklerini dikkate almakla birlikte bununla asla eleştirmem , kendi akrabamla sorunum olabilir abd de yaşayan la kanka olurum , Siirtli olduğunu belirtmem Ethem Efendi nin kendine has üstünlük taslamasindan dolayıdır , diğer ve dahi böyle olmayan Siirtlileri tenzih ederim. Ethem Efendi ile aynı türden olanlar Tekirdağlı da olsa üstüne alınsın .Fark etmez.

Sayfa 724/846 İlkİlk ... 224624674714722723724725726734774824 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •