MAC + 2,55%
Bist100 +1,46%
MAC + 2,55%
Bist100 +1,46%
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben geçen hafta ev için kredimi çeksem fonlarımı bozsam demiştim siz de cevap yazmıştınız.Pazartesi fonların yarısını bozdum ve evi aldım Allaha şükürler olsun.İnşallah sizde ev sahibi olursunuz.Bozdururken kaybım oldu malum geçen hafta fon fiyatları yukarıda idi.Ama üçü beşi böyle durumda aranmaz.
Elimdeki ppz'leri komple osd'ye dönüştürme fikri iyiden iyiye aklıma düştü.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Ben hem osd hem ppz taşıyorum, osd son zamanlarda biraz mk karşılığını yukarılara çekti , daha cazip oldu . Bende osd 4 aydır var, grafiğine baktığımda meşhur Mart 2020 de ve ağustos 2020 de dalgalanip eksi yazmış, bu dönemlerde BIST de fena düşmüştü. Burdan çıkıp BIST e mi gitmiş acaba sermaye diye düşündüm.
Sizinde bahsettiğiniz fondan yüksek miktarda çıkış sonucu 2. El fiyatların düşmesinden kaynaklı fon eksi yazmış olabilir.
Neye göre diyolar bunu? Bunu diyen müteahhit ise şaşırmam açıkçası.
Eger TCMB sözünün arkasında durabilirse Tıpkı 2019 ikinci yarısına kadar olan donem gibi reel anlamda değer kaybetmeleri olası. Son bir yılda kira değeri %18 artarken m2 satış fiyatlarının %55 civarı arttığı bölgeler var. Tek rakipleri xtumy ve xharz
Tabi aşırı rantın döndüğü yerler istisna. Hedonik konut fiyat endeksini takip etmek lazım.
Evi geçtim araç fiyatlarının artışına ayak uyduran var mı bir iki fon harici? Ki onlarda garanti değil gelecekte ne yapacak. Tüm dünya da elektrikli araçlar teşvik edilirken bizde ötv artışına gidiliyor. Birikimler kaplumbağa, gerçek enflasyon ve zamlar tavşan hızında. Devamlı aldığım yılbaşından önce kilosu 20 TL olan yarım yağlı peynir 32 lira olmuş gel de çıldırma.
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
Yer İmleri