Sayfa 725/1005 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon
Arama sonucu : 8033 madde; 5,793 - 5,800 arası.

Konu: Viop LXI

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    70 yıl boyunca bu halk dinden uzaklaştırıldı.DİN,kanundan-sosyal hayattan -eğitimden ayrılarak tamamen sekuler hayata toplum zorlandı.

Sonra orta böyle bir toplum çıkınca kimsenin,BÖYLE MÜSLÜMAN TOPLUM MU OLUR,demeye hakkı yok.Bu işin müsebbibi ne İSLAMDIR NEDE MÜSLÜMANLIK.SEKULER BİR YAŞAM TARZI-EĞİTİM -HUKUKUN olumsuz sonuçlarını MÜSLÜMAN HALKA yıkamayız.

Biz sistematik resmi bir dini eğitimimiz olsaydı..Halkı din ile eğitmek gibi devlet politikamız olsaydı..işte 2 nesil sonra bunu deme hakkımız vardı.

1 saatlik din kül. ahlk ile bu kadar oluyor.CAMİ MAKETİ YAPAN-HACCIN farzlarını öğreten 1 saat ile...
    https://x.com/i/status/1874489927427313914
    Son düzenleme : ABKA; 03-01-2025 saat: 13:17.

2. Ben de Mansur Yavaş gibi düşünüyorum. Atasına saygısı olmayanın vatana faydası olmaz. Ha teğmenler dindar değildir belki ateisttir ama ülkenin kurtuluş savaşında yer almış atasına saygısı olacak. Vatan bayrak sevgisi olmayanların tehlikelidir. İstanbul da Orduevinde iki kadın İstiklal marşı okunurken saygısızlık yapmış. O tür insanlardam bu ülke fayda görmez.

3. Videodaki referans gösterilen kişilerden Erzurum lubibrahim Hakkı kimdir?
    Erzurumlu İbrahim Hakkı hangi tarikata bağlı?
    Bu sırada hocası ve şeyhi olan İsmail Fakirullah'ın tarikatı olan “Uveysiyye” tarikatına intisap etmiştir. Büyük mütefekkir İbrahim Hakkı Hz. hadis ve fıkıhta, tasavvuf ve edebiyatta, psikoloji ve sosyolojide, tıp ve astronomide ve pek çok ilim dalında büyük bir kudret ve yetenek göstermiştir.

Buyur tarikata bağlı bir adam . Tarikatlar kapatılsın mi devam mi etsin?

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by mandradasutvar Yazıyı Oku
    Videodaki referans gösterilen kişilerden Erzurum lubibrahim Hakkı kimdir?
    Erzurumlu İbrahim Hakkı hangi tarikata bağlı?
    Bu sırada hocası ve şeyhi olan İsmail Fakirullah'ın tarikatı olan “Uveysiyye” tarikatına intisap etmiştir. Büyük mütefekkir İbrahim Hakkı Hz. hadis ve fıkıhta, tasavvuf ve edebiyatta, psikoloji ve sosyolojide, tıp ve astronomide ve pek çok ilim dalında büyük bir kudret ve yetenek göstermiştir.

Buyur tarikata bağlı bir adam . Tarikatlar kapatılsın mi devam mi etsin?

Bugün ki sistemde tarikat kapatılmalı. Çünkü tek amacı o şeyh denenlerin dünyevi hayatının garanti altına alınması. Öldürülen bir adam vardı onun haricinde dini söylemler de bulunup şaşalı hayatı olmayan bir iki kişi vardır gerisi hep tüccar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    Şimdiki tarikatlarla o zamanınkiler çok farklı..Eskiden tarikatlar eğitim yuvasıymış.Halk orada okul gibi eğitim alırmış..ŞEYHLERİ,mücahit- cihatcıymış..Bizzat savaşanlar var.

SEYH ŞAMİL-SÜTÇÜ İMAM vs...Kuvvayi milliyede- özellikle doğu illerinde savaşanlar bunlar.

Ben şimdikileri kastediyorum.

6. Ben bir gün emlaga tebliğ edeceksem hoşgörülü olmam lazım. Herkes dinini gerçek Müslüman gibi yaşamış olsa bu kadar ateist deyist olmaz. Önce biz kendimizi düzelteceğiz sonra onlara sıra gelecek. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz

Alıntı Originally Posted by ABKA Yazıyı Oku
    70 yıl boyunca bu halk dinden uzaklaştırıldı.DİN,kanundan-sosyal hayattan -eğitimden ayrılarak tamamen sekuler hayata toplum zorlandı.

Sonra orta böyle bir toplum çıkınca kimsenin,BÖYLE MÜSLÜMAN TOPLUM MU OLUR,demeye hakkı yok.Bu işin müsebbibi ne İSLAMDIR NEDE MÜSLÜMANLIK.SEKULER BİR YAŞAM TARZI-EĞİTİM -HUKUKUN olumsuz sonuçlarını MÜSLÜMAN HALKA yıkamayız.

Biz sistematik resmi bir dini eğitimimiz olsaydı..Halkı din ile eğitmek gibi devlet politikamız olsaydı..işte 2 nesil sonra bunu deme hakkımız vardı.

1 saatlik din kül. ahlk ile bu kadar oluyor.CAMİ MAKETİ YAPAN-HACCIN farzlarını öğreten 1 saat ile...
    https://x.com/i/status/1874489927427313914
    kutuplaştırmanın allahını yapan şu adam var birde.

bilimciler ateist diyip duruyor kendide bilmem ne üni.de . mantık ana bilim dalı başkanı .

yalan söylemekten bi yüzü aşşa kaymış..

bi insan kendine ateist diyip.. siyasal islamcılık yabarmı yaww

kimse din düşmanı değil burada.. milleti kutuplaştırma.

samimi değilsiniz abka. bak yüzüne söylüyorum. işiniz din satmak.

8. Tarikat ne demektir
    bir dinin içinde, özellikle İslamlıkta, tasavvufa dayanan ve kimi ilkelerle birbirinden ayrılan kollardan, Tanrı’ya kendine özgü bir tarzda, ayrı tarzda ulaşma savında olan yollardan her biri.

Buradan aldığın eğitimle yapay zekâ, mühendislik veya benzeri beşeri bilimlere harcayacagin zamanın en azından yarısını "iyi niyetli şeyh" inin gosterecegi yolda harcayacaksin ve rakiplerine yetiseceksin. Becerebilinirse tebrikler.

Sayfa 725/1005 İlkİlk ... 225625675715723724725726727735775825 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •