Sayfa 727/936 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon
Arama sonucu : 7970 madde; 5,809 - 5,816 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz IV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. boşuna tartışmanın anlamı yok
    ne vergisi olursa olsun son 6 yıldır 40 milyar usd bu halka degil suriyelilere harcanıyor vede harcanmaya devam edilecek hemde misliyle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu arada beğenmediğiniz bu yasaların yerine nasıl bir yasa öneriyorsunuz ana hatlarıyla paylaşırsanız son derece yararlı olur.

Ya da bu yasalarda beğenmedikleriniz, mahzurlu konular, onları "saçma salak" yapan özellikler nelerdir?

Bilgilendirin bizleri.
    begenmedigim degil, bastan sona mantik sinirlarini zorlayan bir vergi kanunu ve bunu koruyup kollayan amme alacaklari kanunu ! bastan sona sacma

bir onceki konuya atfen ben ornegin vergi mufettisi olsam bugun Turkiye'de bir teftis yapip ceza kesmek yada idari yaptirim uygulamak istesem bunu yapamadigim tek (bakin tek diyorum) bir sirket bile olmaz. takir takir keserim istedigime istedigimi.

sonra uzlasma icin belli bir rakam ustu icin subjektif diyorsunuz. surec zaten bastan sona subjektif.

ne kadar vergi sevici bir dunya olduk bu arada ! temel soru devletin vergi toplamasi icin daha fazla zorlayici ve kisitlayici bir alan yaratmasi olmamali. devlet dediginiz mekanizma zaten subjektif kriterler cercevesinde calisan bir mekanizmadir. buna ne kadar gelir ve yetki alani yaratirsaniz "bir kesmin kayrildigi" bir duzen icinde olursunuz.

bu devlet olgusu oyle kutsal mutsal falan bir sey degildir. aksine kim baski unsuru olarak daha orgutlu ise (ornegin bugun ogretmenler, yarin polisler vs.) onun ekonomik olarak kayrildigi sistemin verimli kaynaklarinin aktarildigi yerlerdir.

vergilerin ya da cezalarinin bir grup lehine silinmesi yada diger gruba (mesela dogan) baski unsuru olusturmasida bir ornektir.

vergi hukuku ve amme alacaklari ile ilgili fikirlerim fazlasi ile mevcut ama bunu aktarmanin bir onemi de yok. cunku oncelikli olarak teorik duzeyde bazi hususlarin toplumsal uzlasma duzeyinde bir evreye gelmesi lazim. yoksa mevcut duzende o olmus , yerine yeni birseyler karalanmis cok da onemli degil

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    sn hayek...vergi kanunları üzerindeki kanaat ve uslubunuz bana bu konularda uzman olduğunuzu düşündürüyor. Ben sadece vergi uygulayicisiim. Teorisyen değil. o nedenle iki vergi yasası hakkındaki degerlendirmenize diyecek bir şeyim yok.ancak yazınızın sonundaki "vergi rejimi baskısı" hakkında şunu söyleyebilirim...vergi dediğimiz şey zaten arkasında devletin gücü ve de yaptırimi olan metazori bir konudur. Özde ozgurluk falan içermez. baskı diye vurguladiğıniz şey de verginin temel karakteristiğidir. her yerde, her devlette bu böyledir...
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 04-11-2019 saat: 22:35.

Hakikaten Allah belanı versin diye bir şarkı da varmış.

https://www.youtube.com/watch?v=6jfTSuWIYTs&t=109
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Mesleğe başladığım 70'li yıllarda, vergiyi halka benimsetmek için sloganlar süslerdi vergi dairelerinin giriş kapılarını...

- Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır...

- iradesiyle kendini vergileyen halk millettir.... gibi.

Bunlardan ilki, oldukça subjektif bir ifadedir. Kutsal kazanca atıfta bulunarak halkı zayıf yerinden yakalama gayretindedir. Halkımız pek pabuç bırakmaz bu konularda böyle yaklaşımlara.

İkinci slogana gelince, devlet düzenimiz düşünülecek olursa, teknik olarak doğru bir ifadedir.

Vergiyi yasa haline getirerek bürokrasiye uygulatan halkın seçtiği kişiler, halkın temsilcileridir.

Denecek bir şey yok.

Kimin devleti, ya da kimin egemen olduğu devlet diyerek tartışmayı başlatmazsak tabi.

Sildikçe devam ediyorsunuz sonra neden ceza aldım .. Biraz sakin ..

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7. Vay anasina...Buyuk bas Fetoculer bir bir disari cikarken en alt seviyedeki Fetoculeri dogduklarina pisman ediyorlar.
    Askeri Lise ogrencilerine muebbet cezasi veriyorlar.

Buna benzer bir durum Dogu da var. 20 yas alti cok sayida gence PKK nin sehir yapilanmasi sucundan muebbet cezasi verdiler...

Bir kez daha anladikki Turkiye Cimhuriyeti hukukun gucu ensesi kalinlara islemez...

8. suriyede kimse yardım etmesede mülteci şehirlerini kuracagız diyenler
    izmir gibi evet yanlış duymadınız izmir in bir köyünde 30 yıldır elektirik yokmuş

https://www.mynet.com/parasizliktan-...r-190101191085

Sayfa 727/936 İlkİlk ... 227627677717725726727728729737777827 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •