Sayfa 73/630 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon
Arama sonucu : 5036 madde; 577 - 584 arası.

Konu: EMKEL - Emek Elektirk

1.  Alıntı Originally Posted by YATIRIMCI-X Yazıyı Oku
    Bana göre 6 aylık bilançoda gerçek konumu netleşecektir.stokları eritir ve satış maliyetini de %70 lere çekebilirse güzel kar kaçınılmaz olur.Bu da kaçınılmaz olarak fiyata yansıyacaktır..(YTD)
    3 aylık stok geçen senenin toplamındaki 12 aylıkdan fazla ( 53 milyon , yani hiç maliyet yapmadan nakite dönecek mal) uzun zamandır üretim yapıyor. stoklar şişmiş dolaysı ile satışlara göre üretim maliyetinin fazla olması normal.. Bu stokları ama 6 aylık ama 12 aylıkda paraya çevirdiğinde , bilançoda kar beklentisine oynayanları bayağı mutlu eder. ( keza ben ormana bakıyorum ağaca değil , 3 aylıkda zarar çıkması gayet normalde ama birilerin elindeki hisseyi almak için fırsat oldu.) Bilanço kalemindeki özsermaye 57 milyon olmasına rağmen , toplam kaynakların 175 milyon olmasıda bu stoklardan kaynaklı. Toplam kaynakları 175 milyon olan bir şirketinde 30 milyon piyasa değeriyle işlem görmeside ilginç..Bu da ayrı bir konu.. Böyle , bu şekilde devam ederse toplam kaynaklar 300 milyona ulaşmış , borsada işlem gördüğü piyasa değeri 30 milyon olan bir şirket olarakda farklı bir rekora imza atacak

2. Hani desek şirket ana sahipleri 3 kağıtçı , şirketin faliyetlerini gerçek anlamda borsaya yansıtmıyor desek. Sürekli özsermaye ve toplam kaynaklar artıyor. Karı temettüye değilde şirket kaynaklarına akdarırsan sürekli şirket güçlenir , ama ciddi bir kar açıklamaz. Burada bu yapılıyor şu an..Boşaltılan şirketlerde özsermaye ve özkaynaklar sürekli erir.Hemde karda açıklamaz. Burada son 3 yılda 3 katına çıkmış bu değerler.Bir yerde mızrağın ucu çuvaldan çıkacak..

3.  Alıntı Originally Posted by kepezmesut Yazıyı Oku
    Hani desek şirket ana sahipleri 3 kağıtçı , şirketin faliyetlerini gerçek anlamda borsaya yansıtmıyor desek. Sürekli özsermaye ve toplam kaynaklar artıyor. Karı temettüye değilde şirket kaynaklarına akdarırsan sürekli şirket güçlenir , ama ciddi bir kar açıklamaz. Burada bu yapılıyor şu an..Boşaltılan şirketlerde özsermaye ve özkaynaklar sürekli erir.Hemde karda açıklamaz. Burada son 3 yılda 3 katına çıkmış bu değerler.Bir yerde mızrağın ucu çuvaldan çıkacak..
    Bu mızrak hikayesini yıllrdır sizden dinliyoruz.Gün gelecek o mızrak cuvala sıgmayacak orası kesin ama o mızrak Emkelcilerde basur problemini kökünden halletti.Vadesi belli olmayan nasihatlerde bulunmayınız

4.  Alıntı Originally Posted by kepezmesut Yazıyı Oku
    3 aylık stok geçen senenin toplamındaki 12 aylıkdan fazla ( 53 milyon , yani hiç maliyet yapmadan nakite dönecek mal) uzun zamandır üretim yapıyor. stoklar şişmiş dolaysı ile satışlara göre üretim maliyetinin fazla olması normal.. Bu stokları ama 6 aylık ama 12 aylıkda paraya çevirdiğinde , bilançoda kar beklentisine oynayanları bayağı mutlu eder. ( keza ben ormana bakıyorum ağaca değil , 3 aylıkda zarar çıkması gayet normalde ama birilerin elindeki hisseyi almak için fırsat oldu.) Bilanço kalemindeki özsermaye 57 milyon olmasına rağmen , toplam kaynakların 175 milyon olmasıda bu stoklardan kaynaklı. Toplam kaynakları 175 milyon olan bir şirketinde 30 milyon piyasa değeriyle işlem görmeside ilginç..Bu da ayrı bir konu.. Böyle , bu şekilde devam ederse toplam kaynaklar 300 milyona ulaşmış , borsada işlem gördüğü piyasa değeri 30 milyon olan bir şirket olarakda farklı bir rekora imza atacak
    Sayın Kepezmesut,6 aylık bilançoda ben de kar getireceği düşüncesindeyim..Tabi faaliyet dışı giderlerde yüklü bir gider kalemi eklemeseler...Normal bilançoya bakıldığında iyiye bir gidiş var..Mesele stokların birikmesi değil,stokların erimesidir..üç aylıkta görünen stoklar ürüne çevrilmiş ve teslim edilerek para da tahsil edildiğinde kar kaçınılmaz görünüyor..
    Bir de şu var şirketin bu yıl ödemesi gereken kısa vadeli borçları 84 mil.civarında bunun 45 mil.ticari borçlarve finansal borçlar var.33. milyon da ticari alacakları var...Tabi bir yıl içinde hangi dönemde bunların hangi bilanço döneminde ödeneceği ya da alınacağını bilmiyoruz..Bunlar finansal giderler ve gelirler kalemlerinde vergi öncesi karı etkileyecektir..Ben stok durumunu da göz önünde bulundurduğumuzda iyiye gidişin süreceğini düşünüyorum...

5.  Alıntı Originally Posted by Serhatediz Yazıyı Oku
    Bu mızrak hikayesini yıllrdır sizden dinliyoruz.Gün gelecek o mızrak cuvala sıgmayacak orası kesin ama o mızrak Emkelcilerde basur problemini kökünden halletti.Vadesi belli olmayan nasihatlerde bulunmayınız
    Basur konusunda haklısın mızrağın ucuna dikkat etmek lazım .

Alıntı Originally Posted by Serhatediz Yazıyı Oku
    Siz bugün alayım yarın zengin olayımcılardansınız galiba arkadaş gayet güzel anlatmış şirketin gidişatı iyi tam al kenara at durumunda ileride bozar o zaman kaçarız o ayrı..Borsa uzun vadeli yatırım aracıdır o yüzden vadesinin belli olup olmaması çokta önemli değil zaten vadesi belli olsa herkez borsada zengin olup çıkardı ;)

7.  Alıntı Originally Posted by Fakirborsaci Yazıyı Oku
    Siz bugün alayım yarın zengin olayımcılardansınız galiba arkadaş gayet güzel anlatmış şirketin gidişatı iyi tam al kenara at durumunda ileride bozar o zaman kaçarız o ayrı..Borsa uzun vadeli yatırım aracıdır o yüzden vadesinin belli olup olmaması çokta önemli değil zaten vadesi belli olsa herkez borsada zengin olup çıkardı ;)
    siz Emkelde yenisiniz kardes.Ben Emkeli 6 yildir tasiyan bir safim.Bunda Kepez denilen arkadasin katkisi da oldu.Kendisi 5,6 yil once sirket zor durumdayken de aynen boyle pembe tablolar ciziyordu.Benim saflarda kandi.( kanmasaydin deme hakkina sahipsiniz.) Oldu bi kere.Diyecegim suki Tablolar ne kadar guzel olursa olsun karsinda Arabul cetesi var.Ben Emkelde bunu ogrendim,bunu soylerim.Teknik,bilonco vs. Hepsi emkelde bos.

Kardeş emkelde grafikler yeni yeni işlenmeye başladı ki hacimi de öyle zaten ben kişisel olarak önce hacimi izliyorum..Emkelin hacimi alış satışları emkelde bi hazırlık olduğunu gösteriyor evet emkelde yeniyim daha önce orgedeydim 2.5 tl iken girdim 8 tl ye kadar zaman zaman bekledım zaman zaman alsat yaptım orge şuan 9 ile 10 tl arası gidip geliyo bu hissede de aşşağı yukarı orgenin yaptığı marja yakın bi beklentim var nasip olursa bundanda ekmek yiycez geçmişte emkel şuandaki gibi değildi..Bence yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin.

Sayfa 73/630 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •