Sayfa 73/95 İlkİlk ... 2363717273747583 ... SonSon
Arama sonucu : 754 madde; 577 - 584 arası.

Konu: TH ile Lebalep

1. Güneydoğu Çin'in Şanghay limanından İstanbula 40 ayaklık bir konteyner ile 25 ton mal getirecek bir arkadaş için navlun fiyatı aldım, 21.000 dolar istediler. Navlun fiyatları son 1 yılda 3 katına çıktı. Çılgınlık bu.

2. İstanbul'dan Amsterdam'a gemi ile açık şekilde konteynersiz İnşaat malzemesi gönderecek bir arkadaşım için aldığım navlun ücreti ton başına 100 dolar idi. Panamax tipi bir şileple gönderilecek 50.000 ton çakıl için 5 milyon dolar navlun talep ediyorlar. Çakılı tonu 5 dolar, navlun ücreti ise bunun 20 katı.

3. Buradan tek bir sonuç çıkıyor: Tüm dünya uzunca bir süre enflasyon ile boğuşacak. Borsada pozisyon alacaklar bu gerçeği asla gözardı etmesinler, tam tersine yatırım kararları verirken en ön plana çıkarsınlar.

4. Enflasyonist bir ortamda en iyi yatırım gayrimenkuldür bunu unutmayın.

5. En iyi gayrimenkul yatırımı da ne arsadır ne de konut, bildiğiniz tarladır yani imarı henüz bulunmayan arazi.

6.  Alıntı Originally Posted by refaba Yazıyı Oku
    Merak ettiğim halk bankasını ne yaptınız ?,galiba acısını FB çıkarttınız
    Evet HALKB'den çok kötü kazık yedim. Gerçi Halk bankasından yazdığım zararı fazlasıyla diğer kağıtlardan çıkardım ama yine de HALKB 'de yazdığım zararı unutmam mümkün değil.

7. Kamu kağıtlarından özellikle de kamu bankası hisselerinden uzak durmanızı tavsiye ederim. Prensip şu olmalı: Amacı kâr maksimizasyonu olmayan, pazar payını arttırma maliyetleri düşürme çabası içinde olmayan, azınlık hissedarlarına değer vermeyen, profesyonelce yönetilmeyen şirketlerin hisselerine yatırım yapmayın.

8. Ereğli son bir kaç haftada ciddi satış yiyip 21 TL den 16 TL'ye indi. En tepeden %20 den fazla düştüğü için trend değişikliği söz konusudur temkinli olun.

Sayfa 73/95 İlkİlk ... 2363717273747583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •