Originally Posted by
MAHARAJ
Gaplı bir açılış oldu, kaçış boşluğu mu yapacak görelim
Yüksek bedelsiz sırası bunda bence grup şirketlerinde
şirketin muazzam bir nakit akışı var. DEV bir yatırım yapmadığı müddetçe bedelsize niye ihtiyaç duysun ki?
bence sürpriz bir yatırım gelmedikçe böyle devam eder, tatlı tatlı uzun vadeli yukarı yön hareketi devam eder.
müsaadenizle kendimce genel bir değerlendirme yapmak isterim.
bu arada ben hisselerimin çoğunu koç grubu hisselerine kaydırdım ama burda ortaklığım ömürlük olacak bir miktarla devam ediyor.
hatta hisse değişimi yaptığımdan beri şimdilik %20 civarı bir eksideyim ama kısa vadede bunu olası görüyordum, kim bilir bu makas biraz daha açılacak kısa vadede ama orta uzun vadede en az Migros kadar prim yapacaklarını görüyorum. hatta geçiş yapmamın devamında anlamsız şansızlıklar yaşıyor şirketler ki işte bu kısmına sinir bozucu derecede aşinayım.
bu detayları şunun için veriyorum, Migros özelinde temel beklenti, koç şirketlerindeki gibi yüksek temettü verimi ve büyüme kabiliyeti. Migros her ikisini güle oynaya yürütebilecek düzeydeyken ısrarla ilk kısmını ıskalıyor.
şirket fiyatı güzel yerlere gelecek mi? EVET
şirket kazancına oranla yüksek temettü verimine sahip olacak mı? KISMEN ama çok öyle gözükmüyor.
koçlar grubu ile arasında prim potansiyel farkı var mı? Bence uzun vadede en az bunun kadar koçlarda potansiyel var ve üstelik temettü verimi ve istikrarı konusunda daha ikna edici bir tavrı var.
herkese ve bilhassa @emekli62 abime saygılar, sevgiler. abi bir selamı esirgeme benden.
Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri