Sayfa 73/98 İlkİlk ... 2363717273747583 ... SonSon
Arama sonucu : 781 madde; 577 - 584 arası.

Konu: GOODY - Goodyear

1.  Alıntı Originally Posted by eLbrayn Yazıyı Oku
    Ciro aslında daha yüksek ancak enflasyon muhasebesi uygulanınca düşmüş görünüyor
    Sn Elbrayn selamlar...
    Hcm ne demek istediğinizi biraz açarmısınız?
    Ciro cirodur,bilançoya enflasyon muhasebesi uygulanır,ciro ya değil....diye biliyorum ben....

Saygılar/Başarılar....
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Angry

Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Bunu biraz irdeleyelim mi?

Saygılar/Başarılar

--sizin de bildiğiniz gibi ticari araçların (kamyon-kamyonet; otobüs-midibüs-minibüs) lastikleri büyük olduğu için fiyatı da büyük olur; satış miktarı çok azaldığından toplam satışı çok düşürmüş....ne demiş atalarımız, azdan az gider, çoktan çok gider...

Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    ---yenileme...ilk 6 ay önceki yıla göre:
    brisa= %-2
    goodyear -13,2% azalmış;

yalnız, brisada hacim ; goodyear adet bazında veriyor...
     Alıntı Originally Posted by ft-2 Yazıyı Oku
    --yatımıcı sunumunda bakmamıştım...ben faaliyet raporuna baktım...verdiğim biilgiler oradan...

--birasa adet olarak yaklaşık %5 azalmış...

--çin-uzakdoğudan gelen daha ucuz ürünler pazardan daha fazla pay almış olabilirler...petlastan ziyade.. 2021-2023 arasında taşıma maliyetleri yüksek olduğu için rekabet edemiyorlardı...

--uzakdoğu nedeniyle amerika ve avrupalı üreticiler de zordalar...

--not: BRİSA, adeti rakam olarak vermemiş yüzde olarak vermiş... o nedenle düzelttim yaklaşık %5 küçülme var ticari(tüketici) lastiklerde...ticari(tüketici) lastik ile yenileme ayni anlama geliyor brisa yatırımcı sunumunda...

--goody de yenileme OE ve ihracat olarak bir guruba; ticari ve tüketici olarak başka bir guruba ayırarak gösteriyor...
     Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Sn Ft-2 sizi anlamak için de ekstra bir decoder e ihtiyaç var...
    Brisa satışları adet ,adetleri de rakamla paylaşıyor...
    Adı üstünde adet....
    Yaw ticari ile yenileme kanalının aynı olduğunu nerden çıkardınız....?
    Ya offf iyice çorba ettiniz herşeyi....
    Hissedeki kayıplarınız sizi doğru düşünemez/göremez bir noktaya sürüklemiş....
    Ltf biraz sakin olup arkanıza yaslanırmısınız?

Saygılar/Başarılar....
    --tüketici yerine sehven ticari yazmışım...bunun da paragrafın gelişinden ve önceki yazılara göre sehven olduğu ayan beyan ortada...

--siz birisa nın goody nin gösterdiği gibi...
    yenileme miktarı, OE mikrarı ve ticari araç miktarını sayı ile gösteriniz?...

--brisada adeti rakam ile vermiyor yüzde ile veriyor...onu yüzde den siz çıkaracaksınız bu da yaklaşık olarak çıkabiliyor...goody de rakam ile veriyor, yani adeti tam sayı ile gösteriyor...

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 4 Ekim 2024 tarihli kararıyla; Şirketimizin işletme sermayesini güçlendirmek için, Şirketimizin hakim ortağı olan Lüksemburg'da mukim Goodyear S.A. unvanlı grup şirketinden 5 Nisan 2024 tarihinde kullanılan ve toplam bedeli 500.000.000 TRY, vade tarihi 4 Ekim 2024 olan kredinin, 2 Nisan 2025 vade tarihli olarak yenilenerek, uygulanacak faiz oranının Kuzey Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bu işleme istinaden hazırlanan 4 Ekim 2024 tarihli değerleme raporuna uygun olarak belirlenmesine karar verilmiştir.
    Değerlemede kullanılan varsayımlar ile değerleme sonuçlarını içeren değerleme raporunda yer alan tespitler özet olarak aşağıda pay sahiplerimizin dikkatine sunulmaktadır:
    Bankalarca TRY cinsinden benzer vadeli ticari kredilere uygulanan faiz oranlarına ilişkin derlenen bilgiler kullanılarak, çeyrekler arası aralık (interquartile range) yöntemi ile değerlendirilmesi neticesinde aşağıdaki emsal fiyat aralığına ulaşılmıştır:
    Alt Çeyrek: %50,07
    Medyan: %52,45
    Üst çeyrek: %55,09
    Bu kapsamda, Goodyear Lastikleri T.A.Ş.'nin Lüksemburg'da mukim grup şirketi olan Goodyear S.A. şirketinden rapor tarihi itibarıyla temin edeceği TRY cinsinden krediye ilişkin olarak, uygulanacak faiz oranı (%50,07-%55,09) aralığında olduğu ve piyasa koşullarında kayda değer bir değişim yaşanmadığı müddetçe transfer fiyatlandırması uygulamaları açısından emsale uygun olarak değerlendirilecektir.
    ........................................
    --önceki faiz oranı medyanı : % 52,62

...........................
    --kredi borcunu kapatamadı...ilk iki aylık bilançolar ile ödemesi de mümkün değildi...3. çeyrekte ana üretim maliyetini oluşturan doğal kauçuk fiyatları da dolar bazında yaklaşık %7 yükseldi...yani üretim giderleri arttı ve işletme sermayesi ihtiyacı da arttı...doğal kauçuk fiyatı yükselmeye devam eder ise daha fazla işletme sermayesi ihtiyacı hasıl olacak...
    Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 15:05.

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 3 Ekim 2024 tarihli kararıyla; 18 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Şirketimiz Kıdemli Hukuk Danışmanı olarak görev yapmakta olan Yeliz Oral'ın istifasının kabulüne karar verilmiştir.

--üst yönetimin çoğu değişti gibi... neden??

.................................................. .......................2024/2.ç......2023/2.3
    Kira sözleşmelerinden kaynaklanan borç ödemesi=(66.308.420) (80.243.767)
    Ödenen Faiz .................................................. .(729.941.853) (401.571.397)
    Alınan Faiz.............................................. .......... 63.307.232----- 1.853.565

--734 milyon TL net finansman gideri olmuş 6 ayda...

--ilk 6 aydaki FAVÖK=831 milyon-734 milyon=97 milyon ...

--cepten para yememiş, ama kazandığı faize gitmiş...

--3. çeyrekte bu durum değişmiş olabilir mi?..
    Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 14:56.

............................................6.ayda ...........................3.ayda
    döviz bazında toplam borç=(3.971.569.336)
    ; (4.061.828.015)

...Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Eylül 2024 tarihli kararıyla; 20 Eylül 2024 tarihinden itibaren derhal geçerli olmak üzere, Marwa Atef Khairalla Abdelaziz Khairalla'nın Genel Müdür görevinin sona ermesine..

--neden kovmuş olabilirler?..

Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 3 Ekim 2024 tarihli kararıyla; 18 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Şirketimiz Kıdemli Hukuk Danışmanı olarak görev yapmakta olan Yeliz Oral'ın istifasının kabulüne karar verilmiştir

--artçı sarsıntı mı??
    Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 16:51.

Sayfa 73/98 İlkİlk ... 2363717273747583 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •