--tüketici yerine sehven ticari yazmışım...bunun da paragrafın gelişinden ve önceki yazılara göre sehven olduğu ayan beyan ortada...
--siz birisa nın goody nin gösterdiği gibi...
yenileme miktarı, OE mikrarı ve ticari araç miktarını sayı ile gösteriniz?...
--brisada adeti rakam ile vermiyor yüzde ile veriyor...onu yüzde den siz çıkaracaksınız bu da yaklaşık olarak çıkabiliyor...goody de rakam ile veriyor, yani adeti tam sayı ile gösteriyor...
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 4 Ekim 2024 tarihli kararıyla; Şirketimizin işletme sermayesini güçlendirmek için, Şirketimizin hakim ortağı olan Lüksemburg'da mukim Goodyear S.A. unvanlı grup şirketinden 5 Nisan 2024 tarihinde kullanılan ve toplam bedeli 500.000.000 TRY, vade tarihi 4 Ekim 2024 olan kredinin, 2 Nisan 2025 vade tarihli olarak yenilenerek, uygulanacak faiz oranının Kuzey Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. tarafından bu işleme istinaden hazırlanan 4 Ekim 2024 tarihli değerleme raporuna uygun olarak belirlenmesine karar verilmiştir.
Değerlemede kullanılan varsayımlar ile değerleme sonuçlarını içeren değerleme raporunda yer alan tespitler özet olarak aşağıda pay sahiplerimizin dikkatine sunulmaktadır:
Bankalarca TRY cinsinden benzer vadeli ticari kredilere uygulanan faiz oranlarına ilişkin derlenen bilgiler kullanılarak, çeyrekler arası aralık (interquartile range) yöntemi ile değerlendirilmesi neticesinde aşağıdaki emsal fiyat aralığına ulaşılmıştır:
Alt Çeyrek: %50,07
Medyan: %52,45
Üst çeyrek: %55,09
Bu kapsamda, Goodyear Lastikleri T.A.Ş.'nin Lüksemburg'da mukim grup şirketi olan Goodyear S.A. şirketinden rapor tarihi itibarıyla temin edeceği TRY cinsinden krediye ilişkin olarak, uygulanacak faiz oranı (%50,07-%55,09) aralığında olduğu ve piyasa koşullarında kayda değer bir değişim yaşanmadığı müddetçe transfer fiyatlandırması uygulamaları açısından emsale uygun olarak değerlendirilecektir.
........................................
--önceki faiz oranı medyanı : % 52,62
...........................
--kredi borcunu kapatamadı...ilk iki aylık bilançolar ile ödemesi de mümkün değildi...3. çeyrekte ana üretim maliyetini oluşturan doğal kauçuk fiyatları da dolar bazında yaklaşık %7 yükseldi...yani üretim giderleri arttı ve işletme sermayesi ihtiyacı da arttı...doğal kauçuk fiyatı yükselmeye devam eder ise daha fazla işletme sermayesi ihtiyacı hasıl olacak...
Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 15:05.
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 3 Ekim 2024 tarihli kararıyla; 18 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Şirketimiz Kıdemli Hukuk Danışmanı olarak görev yapmakta olan Yeliz Oral'ın istifasının kabulüne karar verilmiştir.
--üst yönetimin çoğu değişti gibi... neden??
.................................................. .......................2024/2.ç......2023/2.3
Kira sözleşmelerinden kaynaklanan borç ödemesi=(66.308.420) (80.243.767)
Ödenen Faiz .................................................. .(729.941.853) (401.571.397)
Alınan Faiz.............................................. .......... 63.307.232----- 1.853.565
--734 milyon TL net finansman gideri olmuş 6 ayda...
--ilk 6 aydaki FAVÖK=831 milyon-734 milyon=97 milyon ...
--cepten para yememiş, ama kazandığı faize gitmiş...
--3. çeyrekte bu durum değişmiş olabilir mi?..
Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 14:56.
...Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 20 Eylül 2024 tarihli kararıyla; 20 Eylül 2024 tarihinden itibaren derhal geçerli olmak üzere, Marwa Atef Khairalla Abdelaziz Khairalla'nın Genel Müdür görevinin sona ermesine..
--neden kovmuş olabilirler?..
Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 3 Ekim 2024 tarihli kararıyla; 18 Ekim 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere; Şirketimiz Kıdemli Hukuk Danışmanı olarak görev yapmakta olan Yeliz Oral'ın istifasının kabulüne karar verilmiştir
--artçı sarsıntı mı??
Son düzenleme : ft-2; 06-10-2024 saat: 16:51.
Yer İmleri