Sayfa 73/998 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 577 - 584 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    zerohedge
    @zerohedge

VOLKSWAGEN ALMANYA'DAKİ FABRİKALARINI KAPATMAYI DÜŞÜNÜYOR

https://x.com/zerohedge/status/1830593806514729054
    Brüksel'deki Audi fabrikası çalışanları işbaşı yapmadı

BRÜKSEL (AA) - Audi'nin Brüksel'deki fabrikasının çalışanları, Volkswagen Grubu'nun, tesise gelecekte üretilmek üzere herhangi bir model tahsis etmemesi nedeniyle bugün işe gitmedi.

Belçika basınında yer alan habere göre, lüks otomobil markası Audi'nin Brüksel fabrikası çalışanları işbaşı yapmadı.

Audi yönetimi, dün Volkswagen Grubu tarafından Brüksel'deki fabrikaya üretim için hiçbir model tahsis edilmediğini açıklamıştı.

Yaşan belirsizlikten rahatsız olan çalışanlar, fabrikanın geleceğinin açıklığa kavuşturulmasını talep ederek işe gitmedi.

Audi Brüksel çalışanları, yaşadıkları sorunlara dikkati çekmek üzere 16 Eylül'de Brüksel'de protesto düzenleyecek.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen Grubu'na ait Audi markası, temmuz ayında lüks segment elektrikli otomobil modeli Q8'in üretildiği ve yaklaşık 3 bin kişinin çalıştığı Brüksel fabrikasında talebin düşmesi nedeniyle yeniden yapılanmaya gidileceğini, söz konusu modellerin üretimine Meksika'da devam edileceğini açıklamıştı.

Bu durum fabrika çalışanlarını ve sendikaları rahatsız etmişti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
    İnsan hiçbir şeyle gelir. Her şeyin peşine düşer.
    Sonra, her şeyi bırakıp hiçbir şeyle gider. ...Majhul

2. Holger Zschaepitz
    @Schuldensuehner

Almanya'dan Günaydın, sanayisizleşmenin hız kazandığı yer. VW, 87 yıllık tarihinde ilk kez Almanya'daki fabrikaları kapatmayı düşünüyor; bu, gelenekle çelişen ve sendikalarla çatışmaya yol açabilecek bir hareket. Bu karar, Avrupa'nın otomotiv endüstrisindeki derin sıkıntıları vurguluyor. Almanya'da, yaklaşık 800.000 yüksek maaşlı iş otomotiv sektörüne bağlı ve bunların 120.000'i yalnızca VW'de.

https://x.com/Schuldensuehner/status...59459704267244

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku

Tokat Yıldızı isim verirsen iyi olur,....kim sıvışmış, kim ne üfürmüş, kim ne yazmış bilelim,...çünkü benim mesajımdan sonra yazıyorsun,
    Sen değilsin sayın gandi... ful Long olmuştum....az kâr ile gitti... sağlık olsun...ona da hakkım helal etmiyorum

4.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Hedef Fiyat ��
    @FiyatHedef
    ·
    6d
    Goldman Sachs Yapı Kredi Bankası için hedef fiyatını 42,50 TL'den 37,0 TL'ye düşürdü, tavsiyesini 'NÖTR' olarak korudu. #YKBNK #xbank

ykbnk oynadığımı bilenler özelden tahtamısın diyor yok değilim gerekçem yabancı kurumlar hedef fiyatı düşürdü geçen hafta ayrıca KKM cilere mal verildi bankalarda ve diğer yabancı kurumlarda hedef fiyatlarda revizyona gidebilir.Şimdilik 6 eylül fıch hikayesine oyun onda dönüyor.Fıch fıchlik yapabilirmi bilmiyoruz ama brics hikayesine bir uyarı gelebilir mi işimize gelmediğinde derecelendirme kuruluşları siyasi diyoruz yabakalım cuma akşamı görürüz neyin ne olduğunu
    sindoma

fitch i en son 2018 den hatırlarım,...süpriz özelliği vardır,...
    ama dışarısının Tr ye bakış açısını Moodys çok iyi belli etti,..
    onun öncesine Moodys öncesine iktidar Suriye takozunu koydu, bak not artırıp görünümü değiştirmezsen Esadla anlaşırım blöfü idi bu,..
    Moodys not artırdı ama görümümü değiştirmeyerek spekülatif ülke kategorisinde bıraktı Tr yi,...yani senin elini görüyorum ama benim Suriyedeki menfaatim daha başka dedi,..
    Moodys sonrasında Suriye işi de adeta sessizliğe gömüldü, şimdilerde Rusyanın baskısıyla yeniden gündeme güç bela gelebildi,..ve Tr bu seferde birden Esadın önüne anayasasını değiştirmekten tut ta v.s bir sürü neden ve problem yığdı,..sanki sığınmacılar bizde değilde Suriyede, bundan Suriye muzdaripmiş gibi,..
    o meyanda Fitche bakarsam orada da aynen not ve görünüm konusunda ekonominin baz alınacağı bir netlik görmüyorum,...daha çok siyasi tarafta kalacaktır,

ama Powel ve Fed in kaçacak yeri kalmadı,...bu iş daha kesinlik veriyor bence,

1.Uzun dönem görece yüksek faiz askı işinden Dış ticaret açığı verdi ABD,
    2.Resasyon ihtimali beliriyor,..yada artık bu bu yönde speküle ediliyor, değişssin isteniyor..datalar ise belirgin ve açıklayıcı değil,

yani orada faizleri bir gevşetip ne durumdayız diye bir kaç kez ölçmek isteyecekler gibime geliyor, bu FED faizlerinde indirim olması demek,..

mesela şu risk olur, görece yüksek faizde askı işine devam edip bu meyanda resasyon patlarsa önünü alamazlar bir daha, çünkü ABD ekonomisi yavaş dönüyor,..eğer gemi yavaş yavaş su almışşsa ve bu farkedilmemişse birden batar,

su alış yavaş,yavaş,... batış bir yerden sonra ani,...gemi işlerinde bu hep böyle,.. su su yüzüne çıkmaz yani,..

e faizi artırılarsa zaten resasyondan korkuluyor, bu defa resasyonda ihtimal çok artıyor, feryat figan,..
    bu durumda faizleri bir kaç kademe ve bir kaç dönem, fasılalı düşürerek zamana yayıp ölçmek ve açıklayabilmek en rasyonel seçenek duruyor,..

işte bu Tr nin şu anki faiz/enflasyon sarmalı ve bu yönde sıkışmışlığı için arayıpta bulamadığı bir fırsat ve MŞ içinde ben düşürdüm diyebilmek, CB için başarısını biliyorduk o nedenle sonuna kadar arkasında durduk, o da sağ olsun yüzümüzü kara çıkarmadı gibisinden,
    başta inşaat ve enerjinin bir bölümü ne zamandır aşağı basılan küçük yatırımcının sıkıştırıldığı yan kaadlar için bir nefes hali,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

5.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Holger Zschaepitz
    @Schuldensuehner

Almanya'dan Günaydın, sanayisizleşmenin hız kazandığı yer. VW, 87 yıllık tarihinde ilk kez Almanya'daki fabrikaları kapatmayı düşünüyor; bu, gelenekle çelişen ve sendikalarla çatışmaya yol açabilecek bir hareket. Bu karar, Avrupa'nın otomotiv endüstrisindeki derin sıkıntıları vurguluyor. Almanya'da, yaklaşık 800.000 yüksek maaşlı iş otomotiv sektörüne bağlı ve bunların 120.000'i yalnızca VW'de.

https://x.com/Schuldensuehner/status...59459704267244
    AB sıfır emisyon derken sanayisini sıfırlayacak.
    Bizde de durum benzer olacak.BYD ve diğer Çin'li otolar sebebi ile.
    En zorlanacak şirket KOÇ ailesi olacak.

YTD

6. Japonya'da yılın ilk 6 ayında yenidoğan sayısı 1969'dan beri "en düşük" seviyeye geriledi

Japonya hükümeti, yılın ilk yarısında yenidoğan sayısının son 55 yıldır "en düşük" seviyeye gerilemesini "oldukça kritik" diye niteledi.

Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığının (MHLW) güncellenen verilerine göre, ocak-haziran döneminde doğum sayısı 350 bin 74 olarak kaydedildi.

Geçen yılın ilk 6 ayına kıyasla yüzde 6 düşen bu sayı, 1969'dan beri "en düşük" olarak kayda geçti.

Ocak-haziran dönemi ölüm sayısı ise 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 2 artışla 811 bin 819 olarak kaydedilirken, bu sayı son 55 yılın "en yükseği" oldu.

Doğu Asya ülkesi Japonya'da art arda son 3 yıldır yılın ilk 6 aylık dönemi yenidoğan sayısı 400 binin altında seyretti.

- "Japonya'nın son şansı"

Sağlık Çalışma ve Refah Bakanı Takemi Keizo, "oldukça kritik" şeklinde nitelediği durum karşısında "2030'larda Japon genç nüfusunun daha keskin düşeceğini" savundu.

Gelecek 6 yılı "Japonya'nın son şansı" olarak değerlendiren Bakan Takemi, "Doğum oranlarındaki düşüşe yönelik etkili tedbirleri ve nasıl uygulayacağımızı sürekli düşünüyoruz." dedi.

- "Sosyal fonksiyonlarını kaybetmenin eşiği"

Ulusal Nüfus ve Sosyal Güvenlik Araştırma Enstitüsü, yenidoğan sayısının 2035'te 760 binin altına düşeceği tahmininde bulunmuştu.

Söz konusu tahmin, beklenenden 12 yıl önce gerçekleşmişti.

Bakanlık verilerine göre ülkede 2022'de ilk kez 800 binin altına düşen yıllık yenidoğan sayısı 2023 yılında 758 bin 631'e inmişti.

Yenidoğan sayısı en yüksek seviyesine 1949'da 2,69 milyonla ulaşırken; 1973'te 2,09 milyon, 1983'te 1,5 milyon olmuştu.

Bu sayı ilk kez 2016'da 1 milyonun altına inmişti.

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, doğum oranındaki düşüşe ilişkin olarak açıklamasında, "ülkesinin sosyal fonksiyonlarını kaybetmenin eşiğine" geldiğini söylemişti.

Kaynak : Anadolu Ajansı

7.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    sindoma

fitch i en son 2018 den hatırlarım,...süpriz özelliği vardır,...
    ama dışarısının Tr ye bakış açısını Moodys çok iyi belli etti,..
    onun öncesine Moodys öncesine iktidar Suriye takozunu koydu, bak not artırıp görünümü değiştirmezsen Esadla anlaşırım blöfü idi bu,..

Moodys not artırdı ama görümümü değiştirmeyerek spekülatif ülke kategorisinde bıraktı Tr yi,...yani senin elini görüyorum ama benim Suriyedeki menfaatim daha başka dedi,..
    Moodys sonrasında Suriye işi de adeta sessizliğe gömüldü, şimdilerde Rusyanın baskısıyla yeniden gündeme güç bela gelebildi,..ve Tr bu seferde birden Esadın önüne anayasasını değiştirmekten tut ta v.s bir sürü neden ve problem yığdı,..sanki sığınmacılar bizde değilde Suriyede, bundan Suriye muzdaripmiş gibi,..
    o meyanda Fitche bakarsam orada da aynen not ve görünüm konusunda ekonominin baz alınacağı bir netlik görmüyorum,...daha çok siyasi tarafta kalacaktır,

ama Powel ve Fed in kaçacak yeri kalmadı,...bu iş daha kesinlik veriyor bence,

1.Uzun dönem görece yüksek faiz askı işinden Dış ticaret açığı verdi ABD,
    2.Resasyon ihtimali beliriyor,..yada artık bu bu yönde speküle ediliyor, değişssin isteniyor..datalar ise belirgin ve açıklayıcı değil,

yani orada faizleri bir gevşetip ne durumdayız diye bir kaç kez ölçmek isteyecekler gibime geliyor, bu FED faizlerinde indirim olması demek,..

mesela şu risk olur, görece yüksek faizde askı işine devam edip bu meyanda resasyon patlarsa önünü alamazlar bir daha, çünkü ABD ekonomisi yavaş dönüyor,..eğer gemi yavaş yavaş su almışşsa ve bu farkedilmemişse birden batar,

su alış yavaş,yavaş,... batış bir yerden sonra ani,...gemi işlerinde bu hep böyle,.. su su yüzüne çıkmaz yani,..

e faizi artırılarsa zaten resasyondan korkuluyor, bu defa resasyonda ihtimal çok artıyor, feryat figan,..
    bu durumda faizleri bir kaç kademe ve bir kaç dönem, fasılalı düşürerek zamana yayıp ölçmek ve açıklayabilmek en rasyonel seçenek duruyor,..

işte bu Tr nin şu anki faiz/enflasyon sarmalı ve bu yönde sıkışmışlığı için arayıpta bulamadığı bir fırsat ve MŞ içinde ben düşürdüm diyebilmek, CB için başarısını biliyorduk o nedenle sonuna kadar arkasında durduk, o da sağ olsun yüzümüzü kara çıkarmadı gibisinden,
    başta inşaat ve enerjinin bir bölümü ne zamandır aşağı basılan küçük yatırımcının sıkıştırıldığı yan kaadlar için bir nefes hali,...
    pıst 100 2.50-3.44 hareketi içinde cds,gri liste,not artırımı bunlar içinde paket program , garanti verilip piyasaya davet edildi hatrrlarsan bu süreçte şimşek Twete bombardımanı yapıyordu.
    burada sadece gri liste hikayesi flu kalmıştı bana göre hem Cevdet yılmaz hem Şimşek çıkamazsak siyasi kabul ediceklerini beyan ettiler ama gidildi anlaşıldı sizin dediğiniz suriye işi bunla alakalı olabilir.
    yatırım yapılır notu almadığın sürece bu notların anlamı yok biliyorsunuz onuda almanın daha zor olduğun şimşek söyledi yakın zamanda.
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.[
    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

8.  Alıntı Originally Posted by nohut Yazıyı Oku
    Japonya'da yılın ilk 6 ayında yenidoğan sayısı 1969'dan beri "en düşük" seviyeye geriledi

Herakleitos; Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir.” demiş.

https://x.com/EuropeInvasionn/status...61536453144673

Sayfa 73/998 İlkİlk ... 2363717273747583123173573 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •