Sayfa 731/1002 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,841 - 5,848 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    Sanki türevlerle aşırı oynuyorlar ki 28/29/30 Eylül tarihli hareketlerde bunu destekler mahiyette. Hsyf lerde türev ürünler hedge etmek için kullanılmalı kar etmek için değil.
    Hocam hsyf değil değişken aslında. türev kullanımı bu sefer olmamış ama türev kullanmadan relatif de zor, umalım ki iyi olsun ilerleyen zamanlarda. Biraz kumar olmuş. endeks gerilese idi, muhtemelen 3 günde %5-6 relatif yapacaktı endekse. Ama dediğiniz gibi biraz aşırı kısa pozisyon açmışlar anladığım kadarıyla. Belki de türevleri dolar long idi. Portföy açıklandığında anlaşılır.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    sn hellistheothers,
    GBC nin içindeki etf leri inceleyebildiniz mi? Ben çok hakim değilim yurt dışı etf lere. Değerli yorumlarınızı rica edebilir miyim?
    Hala çok yoğun altın etf'leri ( %80'lerde ) ve çok sınırlı geçen ay eklediği sağlık/medikal/biyoteknoloji etf si ile gidiyor.
    ( aşı sonrası beklentisi sanırım )
    Bu ay portföy dönüşüm oranı düşük biraz. Ama sıkıntı yok. Zaten başka yerlerde fırsat gördüğünde hızla geçiyor o alanlara. En iyi değil, tek iyi yabancı hisse fonu olduğunu düşünüyorum şahsen.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hala çok yoğun altın etf'leri ( %80'lerde ) ve çok sınırlı geçen ay eklediği sağlık/medikal/biyoteknoloji etf si ile gidiyor.
    ( aşı sonrası beklentisi sanırım )
    Bu ay portföy dönüşüm oranı düşük biraz. Ama sıkıntı yok. Zaten başka yerlerde fırsat gördüğünde hızla geçiyor o alanlara. En iyi değil, tek iyi yabancı hisse fonu olduğunu düşünüyorum şahsen.
    Saol üstad.
    Bende son 1 aylık getirisine baktım. %3.8 getirisi var. aynı dönemde kur %2.48 yapmış. Altının ons fiyatı ise hemen hemen aynı kalmış.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam hsyf değil değişken aslında. türev kullanımı bu sefer olmamış ama türev kullanmadan relatif de zor, umalım ki iyi olsun ilerleyen zamanlarda. Biraz kumar olmuş. endeks gerilese idi, muhtemelen 3 günde %5-6 relatif yapacaktı endekse. Ama dediğiniz gibi biraz aşırı kısa pozisyon açmışlar anladığım kadarıyla. Belki de türevleri dolar long idi. Portföy açıklandığında anlaşılır.
    TCD ve IPB tarzında hareket eden fonları Hsyf olarak yazıyorum ajandama ki benim mantığımdaki değişken tanımına çok uymuyorlar. O yüzden böyle yazdım el alışkanlığı yani. Dediğiniz doğru relatif getiri için risk almak şart ama "azı karar çoğu zarar" durumu var bence burda. O yüzden şimdilik izlemeye devam. İnşallah beklentiniz doğrultusunda TCD ile rekabet eden ve hatta geçen bir değişken fonumuz olur..
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by Saf_sata Yazıyı Oku
    TCD ve IPB tarzında hareket eden fonları Hsyf olarak yazıyorum ajandama ki benim mantığımdaki değişken tanımına çok uymuyorlar. O yüzden böyle yazdım el alışkanlığı yani. Dediğiniz doğru relatif getiri için risk almak şart ama "azı karar çoğu zarar" durumu var bence burda. O yüzden şimdilik izlemeye devam. İnşallah beklentiniz doğrultusunda TCD ile rekabet eden ve hatta geçen bir değişken fonumuz olur..
    Evet hocam ben anladım demek istediğinizi. Aslında bu 2-3 değişken fon çok agresif ve hsyf huviyetindeler zaten haklısınız. Ama hani bilmeyen biri okursa diye söyledim. Aslında stopaj dezavantajına ragmen, mevzuatları oynaklığa çok daha müsait değişkenlerin.. Türevsiz dahi hisselerini düşüşlerde çok azaltıp relatif yapabilirler.

6. Sattigimiz bir fonda zarar etmissek stopaj vergi iade edilir mi?
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    katılım30 eksi 0.49, baz aldığı fon rbh artı 1.36. kat50 eksi 0.55, baz aldığı fonlardan mps eksi 0.60, kpc artı 0.94. katılım tarafında neler oluyor? kpc ile rbh anlaşıp mps'yi piyasadan silmeye mi çalışıyorlar? şaka bi yana bu nasıl iş anlayamadım. rbh'yi bir kenara koyuyorum. kpc aylıkta mps'nin 2 puan önüne geçerken üç aylıkta ta beş gün eksii olmasına rağmen sadece 0.70 puan geride kalmış. öyle görünüyor ki kpc, mps'nin rakibi olma yolunda son hızla ilerliyor. hatta oldu bile de denebilir.
    Bu katılım fonları da, hisse senedi fonlarında olduğu gibi stopaj kesintisinden muaf mıdır?

8.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Sattigimiz bir fonda zarar etmissek stopaj vergi iade edilir mi?
    mahsuplaşıyor diye biliyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 731/1002 İlkİlk ... 231631681721729730731732733741781831 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •