Sayfa 732/777 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 5,849 - 5,856 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. FED bir süre izleyeceğim dedi..MART ve HAZİRAN ayını pas geçip piyasanın tepkisini ölçmek isteyeceklerdir..
    Yani sonbahara kadar faiz artırmamaları çok yüksek olasılık..
    Hatta aylık kesintiler bile gündeme geldi deee veriler falan bakacaz dendi..

QE beklemiyorum bu aşamada..Daha faiz artırım sürecinde ve üstüne üstlük piyasadan resmen para çeker bir durumda iken FED QE denirse kriz algısı oluşturur dünyada bu durumda dolar düşmez ÇIKAR bizim gibi EM lerde..

Mantık yanlış yani..

2. Ben şahsen seçim sonuçlarının da belli olduğunu düşünüyorum..
    Seçimlerde iktidar partileri (hele bu kadar herşeye hakimlerse) avantajlıdır..
    RTE nin elinde çok silah var..
    Daha hiç birisini çekmedi..
    Halk kanmaz falan geçin bunları
    Bu halk yolda 25 kuruş gördümü alır cebine atar..

Nerede ise OH BE TANZİM geldi moduna sokuldu halk..(sırada birisi nankör olma diyodu şikayet edene)
    ALGI YÖNETİMİ konusunda aşırı iyiler..

polis onlarda savcı onlar ysk onlar seçsis onlarda içişleri onlarda..
    iken
    ankara ve ist i kaybedecek demek..
    Bilemiyorum..İyimser bir hayal..
    REİS in her gün aşındırdığı yolların belediyesi CHP ..OLMAZ ..

Eğer bütün önlemlere rağmen CHP yine de alırsa , emin olun 2-3 ay içinde Bahçeli eyalet sistemini ortaya atacaktır..

1 sene boyunca belediyeciliğin gelişmenin önünde engel olduğu eyaletin ise ne kadar faydalı olduğu konusu işlendikten sonra baskın bir seçimle eyalet sistemine geçilir belediyelerin yetkileri alınıp genel valilere verilir..
    Tabi onlar da AKP li olurlar..

3. Ben taa 2006 2007 de o zamanlarki bir seçimden sonra
    AKP yönetimi seçimle gitmeyecek demiştim..
    2015 seçimlerinde bu durumun bir ispatı yaşandı
    2015 haziran seçimlerini kaybeden AKP yönetimi asla bırakmadı yeni seçim dedi..

AKP yi kimlerin ne amaçla başımıza getirdiğini bilmeden yorum yapmak yanlış olur..

2 tane nedenle başımıza geldi..
    1 tamam..O zaten nisbeten kolay dı..

Şimdi sırada 2. kaldı..
    O misyonu da başarırsa ...

Neyse daha da yazmim..

4. Venezuelada krizin dik alası var, enflasyon % bir milyon olmuş ama yine de Maduro her seçimi kazanıyor. Malum bu aralar kardeş ülke ilan ettik Venezuelayı Zaten Maduro ülkemize gelip Diriliş Ertuğrul dizi setinde bile ağırlandı hatta Nusret'teki görüntülerini tüm dünya konuştu.

Hal böyleyken krizle gelen, krizle gider sözü biraz saflık olur. O eski Türkiye'de geçerliydi ekonomik krizle akp nin seçim kaybetmeyeceğini burada hep dile getirdim. dolar değil 10 lira, 20 lira bile olsa Akp asla seçim kaybetmez o eski Türkiyedeydi. Yeni Türkiyede akp seçim kaybetmez bu kadar net söylüyorum.

Malesef acı ama gerçek durumumuz budur

5. former Federal Reserve Chairman Paul Volcker warned the Trump administration’s handling of domestic issues as well as trade talks with China is denting the United States’ long-term prosperity.
    Eski fed Başkanlarından Paul Volcker Trump yönetimini gerek hükümetin kapatılması gerekse Çin ile yürütülen ticaret görüşmelerindeki tutumu nedeniyle uyarmış; Trump un mevcut yaklaşımlarının ABD nin uzun vadeli refah düzeyini olumsuz etkileyecek sonuçlar ortaya çıkarabilir demiş..

Şimdi bu paul abi, hızlı ve öfkeli filmindeki artiz değil, bilmeyenler olabilir; ABD yi ve akabinde tüm batılı gelişmiş ekonomileri 70 lerdeki derin ekonomik buhrandan çıkaran abi..🙂

Henri kissinger ayarında bir otorite yani..

Aslında benim anladığım, fed in fazla güvercinleşmesi ve karışık mesajlarla 2009 da öngörülen politikadan sapma izlenimi vermesi ulusal ve küresel çıkarlarımız açısından hayırlı olmaz demiş üstü kapalı..

Bakalım etkileri nasıl gelişecek..
    ytd..

6. Yani, bloomberght deki palyaçoların gazına gelip FED'in bu yıl faiz indireceğini düşünenlere duyurulur..🙂

7. IMF kriz bekliyorum dedi
    ABD borsalarına saldırıyorlar..

Bu da güzel.
    DOW 26700 zirvesinden hepi topu 1200 puan aşağıda

Bu mu kriz öncesi borsaların hali..

İlginç..

8. Faiz indirimi kaçınılmaz, bu yıl olmasada gelecek yıl. Bloomberght ? Paul Krugman 2019'da resesyon olası diyor... Avrupadan çin'de asyadan gelen tüm veriler berbat ötesi. GSMH'lar tahminler düşülüyor... Baltic dry çakıldı..

Economist Mohamed El-Erian predicts that for its next trick, the Federal Reserve is more likely to cut rates instead of hiking them even higher once again.

The Allianz chief economic adviser told CNBC that he sees a 50 percent to 55 percent chance of the next Fed move being a cut that would happen sometime in 2020. The Fed is likely to hold interest rates steady for the entire year after hiking four times in 2018.
    https://www.cnbc.com/2019/02/05/moha...an-a-hike.html

The global economy is in for a challenging year, according to Greg Davis, chief investment officer of Vanguard Group Inc.

Drawing on the movies about fictional boxer Rocky Balboa, Davis said that markets face a tough fight, even if they ultimately ride out the year. The odds of a recession in 2019 have increased to about 35 percent from 30 percent, he said during a speech at the annual Inside ETFs conference in Hollywood, Florida. The chances for a recession next year are 40 percent to 50 percent.
    https://www.bloomberg.com/news/artic...y-balboa-fight

Sayfa 732/777 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •