Sayfa 732/970 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,849 - 5,856 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Yarın ABD tatil. Muhtemelen resmi fiyat açıklaması yarın sabah olmayacak.

Tesla tarih yazıyor. IPJ fon sahipleri yarın anlamsız anlamsız sırıtacaktır Biz AFT ile idare edelim ki onunda portfoyde var. İki haftalık dalgali havadan sonra FB boykotu ve sabit kur rejimine rağmen fena gitmiyor. Ama son 15dk düşündürdü.

Mayis dağılımına göre kabaca günlük getiriler
    AFS +%1,99
    AFT +%1,51

Emtialar
    AES +%1,41
    TGE +%0,52

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2. Merhaba beyler aranıza yeni katıldım. 3 aydır ekonomik okuryazarlığı gelişyirmek adına yatırım işlerine girdim önce küçük meblağlarla şimdi biraz dsha büyük ilgileniyorum. Önceleri borsayla ilgilendim. Uzun vade diye girişip orta vadeye döndüm ister istemez. İş yoğunluğu nedeniyle takip edemeyince istediğim fiyattan elden çıkaramadığımı gördüm öngörülerim iyiydi. Ama vakitsizlikten istediğim verimi alamadım. Bankadan yatırım paketi diye bişey almışım o arada baktım içi fonlarla dolu. Orda tanıştık fonlarla biraz inceleyince kafamda sanki parayla bir grup adamı tutmuşumda bu adamlar benim yerime hisse takibi emtia takibi yaparak alım satım yapıyorda kazançtan paylarını alıyor banada kazandırıyor gibi geldi. Bi taraftanda bu takınlar kendi liglerinde zirveye oynamaya çalışıyor zirveye yaklaştıkça daha fazla yatırımcı rağbeti görüyorlar gibi geldi ben öyle anladım en azından. Yatırımlarımı yavaşça fonlara kaydırdım. Endex yükselirken kazançları düşük olsada bedenen daha az yoruluyorum. Eskiden gecelerce teknik analiz vs anlamaya çalışıyordum. Şimdi ön gördüğüm bazı hisseler daha çok kazandırsada fonda durmak biraz daha güvenli geliyor. Bilmiyorum bu işi doğru anlamışmıyım? Bana önerileriniz olur mu?

Alıntı Originally Posted by Poedr Yazıyı Oku
    Merhaba beyler aranıza yeni katıldım. 3 aydır ekonomik okuryazarlığı gelişyirmek adına yatırım işlerine girdim önce küçük meblağlarla şimdi biraz dsha büyük ilgileniyorum. Önceleri borsayla ilgilendim. Uzun vade diye girişip orta vadeye döndüm ister istemez. İş yoğunluğu nedeniyle takip edemeyince istediğim fiyattan elden çıkaramadığımı gördüm öngörülerim iyiydi. Ama vakitsizlikten istediğim verimi alamadım. Bankadan yatırım paketi diye bişey almışım o arada baktım içi fonlarla dolu. Orda tanıştık fonlarla biraz inceleyince kafamda sanki parayla bir grup adamı tutmuşumda bu adamlar benim yerime hisse takibi emtia takibi yaparak alım satım yapıyorda kazançtan paylarını alıyor banada kazandırıyor gibi geldi. Bi taraftanda bu takınlar kendi liglerinde zirveye oynamaya çalışıyor zirveye yaklaştıkça daha fazla yatırımcı rağbeti görüyorlar gibi geldi ben öyle anladım en azından. Yatırımlarımı yavaşça fonlara kaydırdım. Endex yükselirken kazançları düşük olsada bedenen daha az yoruluyorum. Eskiden gecelerce teknik analiz vs anlamaya çalışıyordum. Şimdi ön gördüğüm bazı hisseler daha çok kazandırsada fonda durmak biraz daha güvenli geliyor. Bilmiyorum bu işi doğru anlamışmıyım? Bana önerileriniz olur mu?
    Hoş geldiniz.. fon işi mutlaka daha profesyonel yönetiliyor. Temel teknik analiz vs bilmek lazım, piyasayı günlük takip edilmesi lazım. Bunlara gerçekten vakit ayracak zaman laZım. Öyle bir zaman ve fazla bilginiz yoksa fonlar doğru bir karar olur diye düşünüyorum. Yanlız burada da çeşitlilik yapmak önemli farklı fonlar almak riski dağıtmak gerekebilir. Bol kazançlar

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2019
    İkamet
    Emmiden hakiki yalanlar
    Gönderi
    7,825
     Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Hoş geldiniz.. fon işi mutlaka daha profesyonel yönetiliyor. Temel teknik analiz vs bilmek lazım, piyasayı günlük takip edilmesi lazım. Bunlara gerçekten vakit ayracak zaman laZım. Öyle bir zaman ve fazla bilginiz yoksa fonlar doğru bir karar olur diye düşünüyorum. Yanlız burada da çeşitlilik yapmak önemli farklı fonlar almak riski dağıtmak gerekebilir. Bol kazançlar

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Riski her zaman dağıtın. Ben altın fonunda bile iki ayrı fon kullanıyorum. Ne olur ne olmaz...
    Selamlar. Burada yazmış olduğum bilgi, yorum ve düşünceler tavsiye ve yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Webster üstad nerede diye sormayın, işte burada: https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45203

5. Deniz eurobond fonu tefaşta bugün % -2,35 getirmiş gözüküyor. Mkk de aynı oran var. Dün gördüğüm kadarıyla eurobondlar artıyken hatalı veri girişi diye düşünüyorum. Bu fon elinde olan arkadaş var mı, ne düşünüyorsunuz? Saat 09:00 gibi arayacağım düzeltilmezse..

6.  Alıntı Originally Posted by montoya61 Yazıyı Oku
    Deniz eurobond fonu tefaşta bugün % -2,35 getirmiş gözüküyor. Mkk de aynı oran var. Dün gördüğüm kadarıyla eurobondlar artıyken hatalı veri girişi diye düşünüyorum. Bu fon elinde olan arkadaş var mı, ne düşünüyorsunuz? Saat 09:00 gibi arayacağım düzeltilmezse..
    Ben de vardı 10 gün önce almıştım bunun dışında başka eurobond fonları da aldım, hepsi zararda ama en çok düşen buydu, dün artık dayanamadım hepsine satış verdim, bakalım kaçtan satılacak, gerçi uzun vadeli düşünmek gerekiyor ama neyse, eurobond fonları için yanlış zamanda giriş yaptım herhalde, bir bunlara bir de aes fonuna bir daha bulaşmam.

Alıntı Originally Posted by jmk99 Yazıyı Oku
    Riski her zaman dağıtın. Ben altın fonunda bile iki ayrı fon kullanıyorum. Ne olur ne olmaz...
    Üstat katılıyorum, çünkü fon içlerinde enstrümanlar farklı oluyor. Mesela GBC yurtdışı altın byf si var yanına tca tarzı bir şey almıştım.
    Hele hisse fonları çok daha oynak tcd nin yanına yay aldım vs. tzv ve tzl de bu tarz sayılır ki bunlar da risk yok ama getirileri değişebiliyor o yüzden fon tipi içinde de çeşitlilik iyidir yeter ki kontrol etme fırsatı olsun. Bu arada tcd den güzel bir getiri bekliyorum. Susamadım yine ...

8. Büyük kurumsal ve kamusal bankalar muhtemelen fonlarında 657 mantığıyla adam çalıştırdıkları için karlılıkları düşük kalıyor. Özel finans kuruluşları ise nispeten daha karlı kazançlar veriyor. Bunun altında daha fazla girişimcilik ve cesurlukmu var? Yoksa bu özel kurumlarda bir süre sonra bize banker kastelli sendromunu yaşatabilirler mi?

Sayfa 732/970 İlkİlk ... 232632682722730731732733734742782832 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •