Originally Posted by
ressam
Bu ülke de kanunların veya kuralların açıklarını bilen yada örgütlü bildirilenler tarafından meslek haline getirilmiş işler vardır.
2010 yılında başıma gelen konu. İnternet üzerinden bir otomobil aldım. İzmir den Tokat' a gittim, yorulmuştum. Adamlar bir telefon satış dükkanı işletiyordu. Uyanıklar ( 4 kişi ) sürekli sohbet ederek aracı incelememe bir nevi mani oldular. Noterden iş bitti. Düştüm yola. Daha Amasya ya gelmeden aracın alt takım döküldü. başladık tamircide masrafa, Ankara da servise soktum. Araç komple taklalıymış. Şirket aracıymış vb. Neyse sineye çektim, binerim uzun yıllar dedim. 6 ay sonra vergisini yatırayım diye internete girdiğimde aracımda yakalama kararı olduğunu gördüm.
Uzatmayayım, aracı garaja çektim. Tokat ' a adamların yanına gittim. Çoktan kaybolmuşlar. Bunlar 2 ayda bir il değiştirirlermiş. Savcılığa gittim, banka borcu -rehin- olan araç noterden nasıl satışı yapılır, polis 1 saat içinde yeni ruhsatı nasıl verir , bunlar şebeke savcım dedim. '' kardeşim hikaye anlatma, git işine '' cevabıyla yıkıldım. Bankanın avukatı bayanı konuşturdum ve tüm şebekeyi öğrendim. Kendi yöntemleriyle çözdüm. Ama bu süreçte çok yıprandım.
Yani tam donanımlı vatandaş oldum sonunda.
Yer İmleri