Sayfa 734/1001 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 5,865 - 5,872 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VI ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by oldskool Yazıyı Oku
    o kadar az etkilenmiş ki en sağlam değişkenlerden ve ppf yerine tercih edilebilir gibi gözüküyor

Grafikler için elinize sağlık hocam, papağan gibi aynı xxxxxxx üyeyi tekrarlayanlardan sonra çölde vaha gibisiniz.

Ben fon konusuna hakim değilim burada ki bilgili arkadaşların bilgisinden öğrenmek tecrübelerinden faydalanmak gayesindeyim bunun içinde fazla yazmam yazdıklarımın çoğuda bilgi eksikliğimi gidermek için soru şeklinde olur.

Ama papağan gibi xxxxxxx üye için mesaj atan üyelerden de gına geldi artık. Bir sözümüz var seviyorsan git konuş bence diye tatbik etmesini gönülden isterim.
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

2. Mac dışında içeriğinde hisse yoğun fonlarda bankacılık fonu bulunduran başka hisse yoğun fonu var mı .bist30 endeksli hisse fonlar haricinde

Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ulen şu endeks azıcık bir kar satışı yese, biraz düzeltse, gevşese de hisse fon artırsak. Bir otursa , soluklansa yiğidim. Aldı başını gidiyor yav.
    Hepimiz aynı dertten muzdaribiz

Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Bende aft var
    Çok sağlam amerikan teknoloji şirketlerine yatırım yapıyor. Nasd** endeksli denebilir. Hızlı çıkıp hızlı iniyor. Nerdeyse bist 100 'den daha riskli diyebilirim. En az bir yıl elde tutmak gerekebilir
    Aşağıdaki endeksi takip etmenizi tavsiye ederim👇

NDXT - NASD** 100 Technology Sector

5.  Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Mac dışında içeriğinde hisse yoğun fonlarda bankacılık fonu bulunduran başka hisse yoğun fonu var mı .bist30 endeksli hisse fonlar haricinde
    Fon içinde fon bulunduranlar fon sepeti fonudur.

Hisse yoğun fonda banka fonu olmaz.

Banka hissesi ağırlıklı fon soruyorsanız TAU ve ADP var.

Klasik hisse fonlar içinde banka ağırlıklı varmı diye soruyorsanız bunu hiçbirimiz bilemeyiz.Biz 1 ay önceki portföyü bilebiliriz şu anda bir fonun içinde ne var ne yok bilmek mümkün değil.

6.  Alıntı Originally Posted by aliserpil2005 Yazıyı Oku
    Mac dışında içeriğinde hisse yoğun fonlarda bankacılık fonu bulunduran başka hisse yoğun fonu var mı .bist30 endeksli hisse fonlar haricinde
    Eid fon aylık raporlarına baktığımda %15-20 oranında banka hissesi tutuyorlar.

7. Tabii iki yönlü bakmakta yarar var. Bir kaç hisse fonu, corona dönüşünde banka hissesi taşımayarak ( ya da çok az taşıyarak ) iyi bir öngörü ile, endeks 105 bine geldiğinde 125 bin endeksteki pay fiyatlarını aştılar neredeyse. ( en çok düşen finans kağıtlarına yoğunlaşsalardı bu başarı olmazdı ) Yoğun banka hissesi taşıyan hisse fonlar, corona diplerinden yeni yeni kaldırdı kafasını. Olası bir satış dalgasında, yine diğer hisselerden çok bankaların satış yemeyeceğini kimse bilemez. O yüzden sektörel tercihlerden ziyade hisse bazlı seçimleri ile iyi fonlar ayrışıyor kanımca. ''ucuz kalmak'' para piyasalarında çok tehlikeli bir terminoloji. ( ucuzladıkça paçal yapıp batan onlarca borsacı tanıdım yirmi yılda ) Fon yönetimi de artandan çıkıp, artmayana girmekten daha kompleks bir iş.
    Piyasa bir şeyleri ,diğer şeylerden daha az fiyatlıyorsa, kollektif zekaya güvenip, cingözlük yapmadan izlemekte yarar olabilir.

8. Yurtdışı piyasalar yurtiçine gore cok dalgalı cok gürültülü iki haftadır.

Mayis dagimlimlara gore kabaca günlük getiriler

AES backwardation etkisiyle olsa gerek wti ve brent agustos kontrattan iyi getirecek gibi +%3,47

TGE %+1,24

AFT %0,94
    AFS %0,29

FANG hisseleri reklam boykotu yönünden baskilaniyor maalesef. Belki de duzeltme bahanesidir. Ben piyasa jargonuyla Aft short Afs long görüşündeyim. Temel argumanim secim belirsizliği sebebiyle Amerikan piyasaları gerilecek. Teknoloji geçmişte defansif kalsa da sanki bu sefer gerilimin icin cekilme ihtimali var gibi FB üzerinden bulaşıcı olabilir mi diye sorguluyorum sadece. AFS ağırlığı Çin ve Asya portfoyün makro anlamda PMI lardan görüleceği gibi herkesten once toparladılar ve istikrarlilar.

Bu fonlarla ilgilenen var mi? Farklı fikirleri olan var mı?

Edit: tam bunu yazdığım dakika ABD'nin HK ozel statüsünü iptal etmesi. Sanırım Güneydoğu Asya'da kartlar yeniden dağıtılıyor.

Sayfa 734/1001 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •