Sayfa 734/844 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon
Arama sonucu : 6752 madde; 5,865 - 5,872 arası.

Konu: ISBIR - İşbir Holding

Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Arkadaşlar 8 yıldır bu hissedeyim
    Biraz azalttım sebebi son dönemde hızlı prim yaptı
    Birde son 7000 kaydilestirme bana mantıklı gelmedi neden hepsini kaydilestirmedi
    Biraz killandim inşallah yanilirim
    Hepsini kaydilestirse daha anlamlı olurdu
    O zaman satma düşüncesi olarak düşünmezdim
    Satsada düşer demek istemiyorum hisse satan şirket hisseleri de acaip prim yapabiliyor
    Herkes kendi kararını ölçüp tartar verir
    Ben etkilemek için yazmıyorum belkide en uzun bu hissede olan forum yazaniyim.
    24 den 9 adet kaldı
    İnşallah hayırlısı olur
    SPK.kotasyon yönetmeliğinde pazar değişikliği şartları yazıyor şartlara uyda bile şirket müracaat etmesi şart
    Beraber yürüdük biz bu yollarda beraber ıslandık yağan yağmur da şimdi sıra geldi ......

2. Hayırlısı olsun Ali bey, bende açıkçası hızla primlenmesinden korkup , savunmaya geçtim.
    Yatırım tavsiyesi değildir.
    Burası doğunun batısı, batının doğusudur.

3. Benim trader de fiili dolaşım yüzde 12,73 gözüküyor.son bir haftadakilerr hariç.Bence bunlar bedelli de düşünüyorlar. Bugünkü fiyattan hisseyi satsalar.30000x7000:21000000 TL az değil.Birde üzerine bedelli yapsalar.İyi para toplarlar.Hindistandaki şirketi alınca paraya sıkışmış olabilirler.

4. Paraya sıkıştıklarını düşünmüyorum, kasada 200 milyon üstü nakit var, bunun kokusunun bu ay sonuna kadar çıkacağını düşünüyorum, bedelli ve bedelsiz yapsalar harika olur ama önce son 15 günde giren ky ve günlükçüleri azaltmak gibi bir niyetleri varsa onuda bilemeyiz. sayın cianli sizede hayırlı olsun,.

İsbir

Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    İşbir sünger neden sadece 7.000 adet
    Kaydilestiriyor
    Halbuki 62.393 adet hisse var
     Alıntı Originally Posted by seaeagle Yazıyı Oku
    Paraya sıkıştıklarını düşünmüyorum, kasada 200 milyon üstü nakit var, bunun kokusunun bu ay sonuna kadar çıkacağını düşünüyorum, bedelli ve bedelsiz yapsalar harika olur ama önce son 15 günde giren ky ve günlükçüleri azaltmak gibi bir niyetleri varsa onuda bilemeyiz. sayın cianli sizede hayırlı olsun,.
    Teşekkürler
    İnşallah bedelli vede bedelsiz birlikte olur
    Ama genel kurulda ben yazılı teklif verdim
    Ret ettiler ihtiyacımız yok diye
    Sermaye küçük olunca bedelli yapsa ne olacak kaynak yaratmaz
    Bedelsiz yapılsa buda kaynak yaratmaz
    Egerki hisse satmak için kaydettirmislerse
    Şu dönemde alıcı var rahat satarlar
    Bakalım izleyelim 9 aylık blanco göndermeleri gerekmediği için ya yeni olumlu haber beklemek yada 12 aylık blanco beklentisi yukarı götürebilir.
    Şu anda iştirakler için halka arz için olumlu
    Hava var
    Genel kurulda eğer pandemi olmasa bu yönde düşünceleri var olduğu yolunda izlenim edinmiştim
    Hayırlısı olsun bakalim

6. BDDK ''nin almış olduğu bir karar var. Daha önce cirosu 500 mio TL yi gecen firmalara kredi derecelendirme firmasi tarafindan kredi notu alma zorunluluğu getirildi. Ancak sonradan yapilan duzenleme ile bu ciro kriteri ile degil toplam kredi tutarı 500 mio TL yi aşan firmalarda 06.2021 tarihine kadar kredi notu alma zorunluluğu olarak değiştirildi. İsbir bilançoları incelendiğinde borçluluğu 500 mio TL üzerinde degil mi? Peki kredi notu notu hesaplanırken firma sermayesi dikkate alınmıyor mu? Bu sermaye ile kredi notunu yükseltmesi için sermaye artırması gerekmez mi? Bunlari sorgulamak lazım. İyi bir kredi notu yüksek bir sermaye ve özkaynak ile iyi cikar. 06.2021 tarihine kadar bakalim ne olacak..

Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi düşüncemdir. Dikkate almayınız..

Alıntı Originally Posted by erhancbu Yazıyı Oku
    BDDK ''nin almış olduğu bir karar var. Daha önce cirosu 500 mio TL yi gecen firmalara kredi derecelendirme firmasi tarafindan kredi notu alma zorunluluğu getirildi. Ancak sonradan yapilan duzenleme ile bu ciro kriteri ile degil toplam kredi tutarı 500 mio TL yi aşan firmalarda 06.2021 tarihine kadar kredi notu alma zorunluluğu olarak değiştirildi. İsbir bilançoları incelendiğinde borçluluğu 500 mio TL üzerinde degil mi? Peki kredi notu notu hesaplanırken firma sermayesi dikkate alınmıyor mu? Bu sermaye ile kredi notunu yükseltmesi için sermaye artırması gerekmez mi? Bunlari sorgulamak lazım. İyi bir kredi notu yüksek bir sermaye ve özkaynak ile iyi cikar. 06.2021 tarihine kadar bakalim ne olacak..

Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi düşüncemdir. Dikkate almayınız..
    Kredilerde sermayeden ziyade Özkaynak önemlidir.simdi İşbir bu sermaye ile kredi alamazmi diyeceğiz
    Sermayesi yüksek olup ozkaynagini yitirmiş şirket kredi alamaz ama İşbir bu komik sermaye ile rahatça kredi alır.
    Yani sermayeye kredi almanin ilgisi yoktur
    Sagliklar

8.  Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Kredilerde sermayeden ziyade Özkaynak önemlidir.simdi İşbir bu sermaye ile kredi alamazmi diyeceğiz
    Sermayesi yüksek olup ozkaynagini yitirmiş şirket kredi alamaz ama İşbir bu komik sermaye ile rahatça kredi alır.
    Yani sermayeye kredi almanin ilgisi yoktur
    Sagliklar

Cinali bey,

İşbir gibi bir firmanın elbette kredi bulmak için sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Ancak kredi puanına gore bankalar teminat yapısı ve fiyatlama yaparken aynı bireysel kkb puanına gore kredi nasil çıkıyorsa kredi şartlarını gevşetebilir. Bu da bana gore düsuk olan sermayesini yukselterek sonuçta burada sermaye sabit ozkaynaklar degişken bir veri oldugu icin kredi puanına iyi bir yansimasi olur. Bu kredi notuna gore daha ucuz maliyet ile finansman sağlayabilir. Teminat yapısı daha gevşek bir kredi bulabilir vs.

Yatirim tavsiyesi degildir. Kendi dusuncemdir.Dikkate almayınız.

Sayfa 734/844 İlkİlk ... 234634684724732733734735736744784834 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •