Bitcoin resmi koydugunu gormedim
yazdigi su :
u can’t sell houses u don’t own
u can’t sell cars u don’t own
but
u *can* sell stock u don’t own!?
this is bs – shorting is a scam
legal only for vestigial reasons
Gercekleri yazmis .
Reddit olayinda buyukler olsa dahi yapacak bir seyleri yok. Olayin icinde Fiziki teslimat zorunlulugu ve sayisi sinirli ise ister buyuk ol ister kucuk ol olusan fiyatlanmada yapabilecegin bir sey yok sonucta sinirsiz degil,
Kullanicilarin bazi hisselerde yeni pozisyon acmalarini yasaklandi , sadece var olan pozisyonlarini kapatmalarina musade edildi . Yani Duzen diyorki ben Buyuklerin yanindayim.
Suan bu yasaklama piyasalarin icin bence cok kotu bir ornek olusturuyor. Sahsen ben Bu akimin icinde aktif bir sekilde olsam insanlara sunu soyler kendimde bunu yapardim : Elimde ne kadar Hisse pozisyon varsa kapatir full nakite gecerdim.Buyukleri kollamak adina Kucuklere yasaklar getiriyorsan kucuklerin bu piyasada islem yapmasi yada yem olmalarinin bir anlami yok!!

Originally Posted by
kadirz_m
tabi onlar büyüklere nasıl zarar vermeye çalıştıysa büyüklerde aynı şekilde karşılık verecektir, her ne kadar olayın daha da büyümemesi için özellikle büyükler biraz sakin davransa da onlar sinsi sinsi vuracaklardır. ayaklar baş olmaya çalışır ve baş bunun karşılığını vermez ise olaylar tamamen kontrolden çıkacaktır.
Elon Musk denilen adam bayağıdır dogecoini övüp duruyordu, reddit grubuna kendisinin de destek olduğunu herkes biliyor, redditte dogecoin mesajı atılınca bir anda %500-600 arası bir artış kaydetti, musk şimdi de kuşlu sitede bitcoin resmini koymuş ve bitcoin kudurmaya başladı.
şimdi gelelim olayları kurgulamaya; reddit grubu abd de bazı mesajları verdi ama buna büyükler hoppp dedi ve küçükler sıkıntı yaşayacaklarını anladılar, bu artık kısmi de olsa bir akıma dönüşüyor, tahminime göre şimdi redditi takip edenlerin sayısı iyice artmaya başlamıştır, hemde her ülkeden takip edenler olmaya başlamıştır.
bu durumda bunu yasal düzenlemesi olan borsada yapıp suç işleme ve ceza ile karşı karşıya kalacaklarına, coin piyasasına yönelerek orada at koşturmaları daha kolay olacaktır. kendilerini takip edenlerin de bu durumdan faydalanmak istemesi durumunda borsalardan çıkan para oraya akacaktır.
işin özeti, borsada büyükler küçükleri yakın zamanda ezecek ve haddinizi bilin diyecek, ama olan coin piyasasına girmek istemeyen küçüklere olacaktır.
08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum
Yer İmleri