Sayfa 737/1000 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,889 - 5,896 arası.

Konu: Dolarda Yukselis Kacinilmaz

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    ......
    Türkiye de de 1948 yılınd an itibaren yaşanan durum bu.Ha siz başınızı kumar gömersiniz kabul etmezsiniz o başka.....Ama sizin yada benim inkar etmem sonucu değiştirmez.İktidarlar gelir gider ama bu ülkede bu farkına varılmadan hiçbir şey düzeltilmez.Çünkü eğitim sistemi insanları düşünmeye ve üretmeye sevketmiyor. Eğitim sitemi değişmeden,düzeltilmeden hiçbir şeye karşı koyamazsınız..Patates üretimi sadece patates üretimi değildir...Öyle olsaydı 16 milyonluk Hollanda 85 milyar euroluk tarım ihracatı yaparken biz en gerekli tahılı bile ithal etmezdik.

Kusura bakmayın ama gerçekten bu konularda geri kalmışsınız....
    Ben şu açıdan söylediklerinize fazlasıyla katılıyorum;
    Kör topal da olsa uzun yıllar gıda açısından kendimize yetebildiğimiz bir dönem vardı.İthalat gücümüz olmadığı zamanlarda yokluğu çekilen gıda maddeleri muz,kahve gibi az sayıda ve çok zaruri olmayan gıda maddeleriydi.Bu kadarını becerebilirken,bunları sağlamak için öyle yüksek teknolojili tarım,laboratuarlar,traktörler,muhteşem tarım politikaları,hibrit teknolojik tohumlar,hormonlar vs vs. yoktu.Tarıma uygun olmayan arazilerde hayvancılığımız vardı,alım gücü en kısıtlı vatandaş tenekeyle peynir,çuvalla patates,kilolarla domates alabiliyordu.
    Geçmişimiz bugünden iyiydi demeyeceğim ama konuyla ilgili şu var ki,üretimi bin yıllardır bilinen gıda maddelerinin üretilebilmesi için hiçbir özel çabaya gerek yoktur,üretim bir şekilde engellenmesin,insanlar gider bir şekilde bunları üretir.Bu üretimin yetersiz hale gelmesi için özel bir çabaya ihtiyaç var.Tarım bitti hayvancılık bitti tanımlaması yanlıştır,doğrusu bitirildi şeklindedir,üretimi engelleyen hiçbir politika uygulanmamış olsa eminim bitmezdi.Konunun uzmanı değilim ama kör de değilim.Mesela sularımızda doğal yollarla balıkçılık yapılsa çok daha fazla ve ucuza balık yerdik. Yok etmediğimiz sürece doğanın dengesi bize yeter.Tutup büyük av kapasiteli gemilere kredi,teşvik verilip doğal balıkçılık bitirilip,çiftliklerde doğal dengeyi bozan,denizi kirleten,tatsız tuzsuz balık üretip bir de bu kapasiteyi başka ülkeleri de doyurmak için kullanmaya üretim demek için eski balık bolluğu,balık fiyatları ile şimdikini kıyaslayabiliyor olmak yeterlidir.Göç politikaları ve terör belası hayvancılığı bitiren büyük etkenler.Köylüyü kente çekip hem topraktan koparan hem de şehirleri rezil eden politikaların tartışması bile olmaz.Bilinçli veya bilinçsiz kötü politikalar yerine milleti kendi halinde bıraksalar, kendi kendine hem hal çaresi bulunur hatta bu körlük ve aptallıktan çıkış yolu bulurdu.

2. https://www.youtube.com/watch?v=zWjYbF_kfBA
    Yukarıdaki videoyu izlediğinizde Venezuela nın nasıl battığını göreceksiniz. İzlerken Hügo Çavez döneminden başlayan ve Madura ile devam eden süreçte gerek siyasi alanda gerek özgürlük ve demokrasi alanında gerekse ekonomi alanında atılan adımların bire bir kopyala yapıştır hangi ülke ile aynı olduğunu göreceksiniz. Umarım o ülkeninde sonu aynı olmaz.
    An itibariyle 1 USD=248.832 Bolibar ve Venezueladaki enflasyon %489.000 düzeyinde

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Uyumayın diye öğütlüyor ama bizi yönlendirmesi yanlış...

Koyunu garip çoban mı yer?

Bu da uyutuyor bizi....
    Havalimanlarında gözlem yapmayı çok severim. Geçenlerde Tayland yada Taiwan taraflarından bir grup muhtemelen emekli turist ellerinde kapadokya resimleri rehberleri ile konuşuyorlardı. Türkiye'ye gelmişler geziyorlar. Kıyafetleri çok şık, göğüslerinde SONY porfesyonel kamera, başlarında şapkları filan..

Kuvvetle muhtemelen bence dünyanın heryerini gezip, emekliliğin tadını çıkarıyorlardır..

Benim babam Makine Mühendisidir.. 38 yıl 8 aylık çalışma hayatından sonra müdür ünvanı ile 18 yıllık emekli...

Eline 3,000 TL geçiyor...

Bu para ile kira, elektrik, doğalgaz, aidat, su, cep,tv ve diğer faturalar ile beraber mutfak ve kredi kartı ödenmesi bekleniyor..

(İnsanlar emekli olup ev sahibi olamamış olabilirler, ailesinde yardıma muhtaç hasta yada başka özel bir sorunu olabilir)

Sonuçta o emekli maaşı kira ödemeye de muktedir olmalıdır... Ama; Allahtan babamların evleri kendilerine ait...

Babamın şimdi Norveç'e gidip Fiyord ları gezmesini bekleyebilir misiniz?

Neden Norveçliler Çinliler dünyayı gezerken, biz Türkler sınırdan dışarı adım atamayıp bu batılıların çarşaflarını değiştirip, eğlenmelerini sağlayıp, temizliklerini yapıp, yemeklerini hazırlamak zorundayız... Neden?

Biz çalışmıyor muyuz? Babam 38 yıl 8 ay kime ve nereye hizmet etti? Emekleri ne oldu?

Bizlerin emekleri ne olacak? Kimler yiyor? Kimler çalıyor, canımızı, kanımızı, etimizi?

Tıpkı Sn.Yaşar ın dediği gibi...

Sanırım bu da bizi uyutuyor

Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    https://www.youtube.com/watch?v=zWjYbF_kfBA
    Yukarıdaki videoyu izlediğinizde Venezuela nın nasıl battığını göreceksiniz. İzlerken Hügo Çavez döneminden başlayan ve Madura ile devam eden süreçte gerek siyasi alanda gerek özgürlük ve demokrasi alanında gerekse ekonomi alanında atılan adımların bire bir kopyala yapıştır hangi ülke ile aynı olduğunu göreceksiniz. Umarım o ülkeninde sonu aynı olmaz.
    An itibariyle 1 USD=248.832 Bolibar ve Venezueladaki enflasyon %489.000 düzeyinde
    Desene Temmuz ayında karpuzun kilosunu 5 tl ye yeriz

Alıntı Originally Posted by selka Yazıyı Oku
    Havalimanlarında gözlem yapmayı çok severim. Geçenlerde Tayland yada Taiwan taraflarından bir grup muhtemelen emekli turist ellerinde kapadokya resimleri rehberleri ile konuşuyorlardı. Türkiye'ye gelmişler geziyorlar. Kıyafetleri çok şık, göğüslerinde SONY porfesyonel kamera, başlarında şapkları filan..

Kuvvetle muhtemelen bence dünyanın heryerini gezip, emekliliğin tadını çıkarıyorlardır..

Benim babam Makine Mühendisidir.. 38 yıl 8 aylık çalışma hayatından sonra müdür ünvanı ile 18 yıllık emekli...

Eline 3,000 TL geçiyor...

Bu para ile kira, elektrik, doğalgaz, aidat, su, cep,tv ve diğer faturalar ile beraber mutfak ve kredi kartı ödenmesi bekleniyor..

(İnsanlar emekli olup ev sahibi olamamış olabilirler, ailesinde yardıma muhtaç hasta yada başka özel bir sorunu olabilir)

Sonuçta o emekli maaşı kira ödemeye de muktedir olmalıdır... Ama; Allahtan babamların evleri kendilerine ait...

Babamın şimdi Norveç'e gidip Fiyord ları gezmesini bekleyebilir misiniz?

Neden Norveçliler Çinliler dünyayı gezerken, biz Türkler sınırdan dışarı adım atamayıp bu batılıların çarşaflarını değiştirip, eğlenmelerini sağlayıp, temizliklerini yapıp, yemeklerini hazırlamak zorundayız... Neden?

Biz çalışmıyor muyuz? Babam 38 yıl 8 ay kime ve nereye hizmet etti? Emekleri ne oldu?

Bizlerin emekleri ne olacak? Kimler yiyor? Kimler çalıyor, canımızı, kanımızı, etimizi?

Tıpkı Sn.Yaşar ın dediği gibi...

Sanırım bu da bizi uyutuyor
    Bir emekli abimizde işci emeklisi oldugunu yazmıstı 6000 tl maaş aldıgını yazmıştı. Düzeltilecek cok adaletsiz seyler var ülkede sosyal adaletsizlik mesela. Bakur emeklisi yok ssk emeklisi yok sandık emeklisi bunlar hep birleştirilmeli. Biri daha cok prim öder günu fazla olur daha az maaş alır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Erdoğan varken kur yere düşmez... Yandaş TV ler Venezuela Baskaninin Erdoğan'ın verdiği desteği meydanda halkına bildiriyor...Kime rağmen? ABD Başkanı Trumpa rağmen. Hep söylüyoruz...Erdoğan varken kur düşmez. Düştüğü zaman yardım hemen gelir...Asrın lideri olmak böyle bir şey olmalı....Madem ABD onbinlerce kilometre öteden bizim sinirimiza müdahale ediyor, biz de dünyanın öteki ucuna rahatlıkla burnunuzun sokabiliriz... Büyük devlet olmak budur... Dünya beşten büyüktür.

Buyrun yeterince belanızı yokmuş gibi nur topu gibi bir bela daha...

Yarın kur ne olur göreceğiz.

Ya öbür gün?

7. Dolarda Yukselis Kacinilmaz

Tamam gıda enflasyonu çok yüksek ama dikkatimi çekti; misal ıspanak beylikdüzü pazarında 7 lirayken sultangazi pazarında 4 lira.
    Bugün pazardaydım. Balık alıp çıkıyorum genelde.. hamsi kilosu 7 lira yazmışlar kimse dönüp bakmıyor.. çünkü bayat.. uyanıklar hamsi bolken fiyatı yükselsin diye kasalarla dondurucuya atmışlar şimdi aynı fiyattan satacaklarını düşündüler.. 3 liralık hamsiyi en iyi sezonunda ama 15 liraya sattılar millete..
    Her ne kadar muhalifte olsak benim 30 yıllık ticari anlayışımla bu ülkede halkın ulaşabilir olduğu herşey o döneme göre fahiş fiyatlanıyor
    Misal 2005-2015 konut alımı tavandı ve 20 m2 evlere 500-1 milyonlar verildi
    Otomobilller 50 den 150 ye sadece 3-4 yılda çıktı..
    Şimdi ise millet alım gücüne göre tek eriştiği şey gıda olduğu için bu sefer gıda tüccarları vuruyor darbeyi..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. Buna sebep olan kim ? Politikaları ile ?

Çözüm bulacak kim ? İzleyeceği politikalar ile ve alacağı kararlar ile ? Denetimlerle ?

Neden yapmıyorlar acaba ?

Bu düzenden/sistemden faydalananlar kim ? Grift ilişkiler mi var ?

Sayfa 737/1000 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •