Sayfa 738/1002 İlkİlk ... 238638688728736737738739740748788838 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,897 - 5,904 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Merkez kur düne göre % -0,20.

2. Dün tam da bu saatte, piyasalardaki iyimserliğe kendimi kaptırmış usd mevduatından bir miktar satıp MAC satın alayım demiştim. Ne de olsa pazartesiden beri oldukça iyi bir çıkış yakaladı ve şahsen xubank ın önümüzdeki süreçte bisti taşıyacağı görüşü bana mantıklı geliyordu. Son anda elimi çektim... "Neme lazım" dedim... Belli olmaz bunların işleri... Şaşırmadim bu gün itibari ile.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben şöyle bir şey düşünüyorum, yavaş yavaş sabit getirili fonlarımı ( fil/eib/idy) vs.yi kademeli tasfiye edip ( yani aylık %1.5-2.00 lerle çok anlamsızlaştı ), elimde 1 yabancı borsa yatırım fonu var, ona bir tane daha ekleyerek ( ikinciyi de aylardır bulamadım aslında içime sinen ) yabancı ayağını genişleteceğim.
    onu ben de düşünmüştüm ama aft ve yay gibi fonlardan da açıkçası korktum. bi ara küçük bir denemelik almıştım ve çok pis düşünce çıkıp daha da almadım. gbc dışında uygun bir fon keşfederseniz lütfen bizimle de paylaşın. madem bu işler böyle devam edecek, bir taraftan dış güçlerin saldırılarına karşı ülkemiz adına dua ederken diğer yandan da kendimiz ayakta kalmaya çalışalım. bu arada kendi sayfanızda altın değerindeki bilgileri de takibe devam ediyorum. her biri milyonluk değerlendirmelerle bize ışık tutuyorsunuz. sonsuz teşekkürler ve bol kazançlar dileğiyle

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Ben şöyle bir şey düşünüyorum, yavaş yavaş sabit getirili fonlarımı ( fil/eib/idy) vs.yi kademeli tasfiye edip ( yani aylık %1.5-2.00 lerle çok anlamsızlaştı ), elimde 1 yabancı borsa yatırım fonu var, ona bir tane daha ekleyerek ( ikinciyi de aylardır bulamadım aslında içime sinen ) yabancı ayağını genişleteceğim.
    Bence üzerinde düşünülmesi ve tartışılması gereken en önemli konu bu. Elimde AFT ve bir miktar GBC var. Önümüzdeki dönemde gelişmiş ülkelere kıyasla gelişen ülkeler tarafında daha fazla bir beklenti oluştuğunu okuyorum araştırma raporlarında ve bu sebeple AFS yi takip ediyorum. AFT'yi kısa süreliğine, kur ve ABD seçimlerindeki beklentim dolayısıyla almıştım ve hedef değerlere geldi de düştü bile.. GBC'nin yanına bir fon daha bulabilirsem sabit getirilerden de çıkıp %40 portföye kadar yükseltmeyi planlıyorum bende.
    Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    ben dün o yabancı fonumu arttıracaktım ama bugünki faiz kararından öyle emindim ki daha düşük kur ile alayım düşünmüştüm.
    o fonu peyderpey arttıracağım bundan sonra yapacak daha iyi bir planım yok şuan için.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

6.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    ben dün o yabancı fonumu arttıracaktım ama bugünki faiz kararından öyle emindim ki daha düşük kur ile alayım düşünmüştüm.
    o fonu peyderpey arttıracağım bundan sonra yapacak daha iyi bir planım yok şuan için.
    Valla ben de her gün eib idy fil falan bunları azaltıp 1000 lot 2000 lot her gün biriktiriyorum. Portföylerin dolarizasyon kurgusunu artırmak gerek. Belli ki uzun süre anlamlı tl getiri çok mümkün olmayacak. Sabit getirilileri bir süre azaltmak gerek, ortam düzelince yine yavaş yavaş artırırım. Ama dediğim gibi ikinci yabancı hisse fonunu bulamıyorum. Her halukarda sepet yapmak gerek tek fonla gitmekten hoşlanmıyorum. Adı aktif çoğunun ama aktiflikle ilgisi yok, kıyaslarına sürekli yeniliyorlar. Getirileri arşa çıkmış ama tümüyle ilüzyon. Çoğu kurdan dolayı. Benchmarkına tokat yemeye doymamışlar. Ama kurcalamaya devam. Vardır belki görmediğimiz. Bulamazsam da eurbond onları + elimdeki tek yabancı hisse fonu ile devam ederim dolar bazlı tarafta.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Merkez kur düne göre % -0,20.
    Gösterge Niteliğindeki Kurlar Nasıl Belirlenir?
    2 Ocak 2015 tarihinden itibaren Merkez Bankası; 1 ABD doları karşılığında, Türk Lirası döviz kurunu şu şekilde belirler

Öncelikle 10.00-15.00 arasında her saat başı, bankalararası döviz piyasasında 1 ABD doları karşılığında Türk lirasına kotasyon* veren bankaların alım ve satım fiyat ortalamalasını alır.
    Ortaya çıkan bu 6 değerin de ortalamasını alarak bir "orta değer" tespit eder.
    Orta değere iskonto ve prim uygulayarak alış ve satış kurlarını belirler.

Kur Ortalamaları Hesaplama Saatleri nelerdir?
    10.00: 1’inci Ortalama
    11.00: 2’inci Ortalama
    12.00: 3’üncü Ortalama
    13.00: 4’üncü Ortalama
    14.00: 5’inci Ortalama
    15.00: 6’ıncı Ortalama
    merkez kurunun bu şekilde hesaplandığını bilmiyordum. yarın yerli yabancı tüm fonlar düşüş yazacak o zaman.

8.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Merkez kur düne göre % -0,20.
    Bu nasıl oluyor böyle.1 günün ortalaması mı alınıyor.kur 7 90 dan fazla i ken düre göre düyüş.artısı yarına mı yansıyacak

Sayfa 738/1002 İlkİlk ... 238638688728736737738739740748788838 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •