Temmuz ayı enfalsyonu 2 hafta sonra açıklanıyor .. Benim beklentim yüzde 15 ler civarı .
Yani Temmuz başı 100 lira olan herhangi bi mal ürün hizmet, sadece 1 ayda temmuz ayının sonunda 115 tl olacak.
Ağustos ayından da enflasyon beklentim yüzde 15 . Yani temmuz ayının sonunda 115 tl olan bu mal ürün hizmet vs. Ağstos ayı sonunda 132 lira olacak. 2 ayda 100 liradan 132 liraya çıkmış olacak bu mal ürün hizmet.
2021 yılından beri yaşanan 5 katlık enflasyon hariç.
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Bedelli kararı....
hisse üzerinde negatif bir araç yaratma amaçları dı bence , burda amaç negatif algı ile manipulasyon yapmak ve zaman kazanmak bence.
Yoksa şirket zaten yüzde 85 brüt kar marjı ile çalışıyor. SAtış pazarlama oranını aynı tutar mesela 2022 yılında toplam 80 milyon tl satış pazarlama masrafı yaptıysa , 2023 yılında 80 milyon değil hadi 100 mil tl yapar . Hem büyümeye devam edebilir hem de kar yapabilir..
Ama bunlar, yıllardır bi sürü negatif algı kullandıkları gibi son kale son kalan çare bedelli yi de kullanarak , yine negatif algı yapmak istediler bence .
paraya doymak bilmiyorlar yıllardır
Yazık .
NOT: Yazdıklarım bilgi amaçlıdır..Yatırım tavsiyesi asla değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin
Son düzenleme : lionnes1; 20-07-2023 saat: 12:07.
Eğer niyet iyiyse,
bu yukarda yaptığım satış ve pazarlama istatistiğini; Çıkıp en üst düzey deki şirketteki kişi desin ki 5 senede toplam 3 milyar tl satış pazarlamaya argeye yatırım yapacağız desin ,
Piyasa F/K ve F/S yi nasıl fiyatlanıyor , Piyasa nasıl geleceği satın alıyor piyasa gösterir herkese.
Niyet iyiyse, çıksınlar desinler 5 senede tahmini olarak 3 milyar tl yatırım yapacağız.
peki niye demiyorlar?
çünkü niyet kötü.
Piyasa , Sasa ve kontr gibi hisselerde boşuna mı sürekli geleceği fiyatlıyor.. Çünkü şirketten sürekli 2025 yılına kadar , 2030 yılına kadar , 5-10 senede bu kadar , şu kadar yatırım yapacağız , şu kadar para harcayağız gibi medyada ve internette açıklamalar yapılıyor..
herhangi ufak efek bi hisse değil , bildiğimiz Koç holding ... 2021 yılından beri 6 kat arttı .
https://www.google.com/search?q=Ko%C...hrome&ie=UTF-8
gerçi bist 100 kendisi de 5 kat ralli yaptı yüksek enflason nedeniyle.
Bu hisse ise HIRSIZLARIN yuvası.
İnsan bazen kızıyor ama bazen de teselli oluyor, Zeynep hanım buranın yarı fiyatından aldı sabrediyor o bilmiyor mu enerjilerde parasını 5 e katlamayı burada niye sabrediyor ise biz de sabretmeliyiz diyor, ama işin diğer tarafı şirketin iç bilgilerine sahip olan rahat oluyor yatırımcı güven bunalımı içindeyse hele için için kendini yiyor, burada da yatırımcının isyanı haklı oluyor adam akıllı bir gelecek projeksiyonlu yatırımcı sunumu sunarsın sonra yatırımcı da kafası rahat hissesine sahip çıkar çok da düşemez o zaman.
Kendi adıma pazar deli gibi büyüdüğü müddetçe değil 2027 - 2030 ve sonrasında dahi burada olabilmeyi amaçlıyorum bölündüğünde 7 liralarda olacak belki 2024 yılbaşı gibi ama 5 sene sonra belki 7 lira hisse başı kar dağıtacak diye umut ediyor teselli buluyorum.
Fakirin ekmeği umut.
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bende şahsım adına yılbaşına kadar rahat 2 ye belki 3 e katlayacak bir çok hissede olmak yerine burada olacağım, belki yatayda kalıp enflasyona karşı iyice ezecek bizi ama belki de 2 yeni iş anlaşması ile hiç beklenmedik rüyalara dalacağız dedim ya umut işte ikisinden birini seçecek ve sonuna kadar da kararımızın arkasında duracağız başka hiç bir seçenek yok.
Yer İmleri