Öte yandan İş Yatırım EREGL için 25 TL hedef fiyatı vermiş. 2022 yılında 3.5 TL hisse başına temettü vermesi bekleniyor. %20 temettü verimi demektir bu şu anki fiyat bazında. Gayet cazip hale sokar hisseyi böyle bir temettü.
Öte yandan İş Yatırım EREGL için 25 TL hedef fiyatı vermiş. 2022 yılında 3.5 TL hisse başına temettü vermesi bekleniyor. %20 temettü verimi demektir bu şu anki fiyat bazında. Gayet cazip hale sokar hisseyi böyle bir temettü.
Borsada çok ucuz olan hisselere temkinli yaklaşın çünkü a) ucuz olan bir hisse daha da ucuzlama eğilimindedir, b) bir hisse borsada ucuz bir fiyattan işlem görüyorsa mutlaka bunun bir nedeni vardır.
.Örneği çok,0.60 krş olan nıbas 95 tl olmuştu,şimdi 8 tl,üstelik bir üst lige çıkacak bu kağıt 1 ekimde,Rıza çok kötü oyun oynadı
-Megap kazığıda fena değil hani 2 cıvarından 10 üzerine çıkart 4 cıvarına indir patroniçe işbirlikçileriylen sert satış yaparak,utanmadanda yatırım yapacağız diye ky söğüşlediler devamlı,borsada çoğu şirketler hep bu yola baş vurdu aracı olarakta SPK'yı kullandılar,yabancıların tüğdüğü yerde borsada çok dikkat etmek lazım,zaten 2010 sonrası tradeciydim,bana kızıyordun uzuncu değilsin diye,şimdi çoklarını uzattılar,galiba anladınız ben buna göre önlem almıştım,düşen kağıtlarda stoploos çok önemli,bunu kullanmayanlar devamlı zarar yazar...Ülke ekonomisinin çivisi çıkmış zaten,dışarıylan devamlı sürtüşme halindeyiz,ABD ile ipler koptu,işte bu çok kötü oldu,sonuca bağlanmayan Halkbankası var,mahkeme sonucunu hala bildirmedi bekleme moduna girdi dava görüldüğü halde,yani çok kötü kış ayı bizi bekliyor,faizlerin düşürülüşü ise hiç iyi olmadı,emirlen bu işler yürümez ve dövizin önü açıldı,dövizin yükselişini faiz silahı ile vuracaksın,ama bizdeki kafa hala faiz sebep diyor,üstelik bunu diyenler ben ekonomistim iktisatçıyım diyorlar
,bu söylemlerlen okulda okuyanı dersten çakarlar yahu,hiç olmazsa iktsatçıyım demeyin bari
...Çok zor süreçteyiz ilacımız ne hala bilinmiyor...İşte buna göre yatırımcılar önlemini almalı...ytd.
![]()
Saygideger hocam bu hesabı birde sizin kaleminizden Güler Yatirim holding için yapmanızı istesem..
Adamlar para basıyor neredeyse 3-4 yıllık karlarına piyasa degerleri var ancak patronundan gelen sıkıntılardan cok hantal kalıyor..
Ben yinede gercek bir gizli cevher olarak göruyorum..
Saygilar sunarim..
SM-A515F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GLRYH için hak edilen hisse ederinin hesabı:
Mevcut yüksek faiz ortamında f/k=6 (risksiz enstrümanları getirileri ile uyumlu bir tahmin)
DD üst limiti=1.25 (tahmin)
C=6x1.25=7.5
HBYNK=0.53 TL
HBDD=2.07
Hissenin ederi=Kare kök(7.5x0.53x2.07)= 2.87 TL
Şu anki spot fiyat= 2.54 TL
Demek ki GLRYH ederinin %12 kadar altından işlem görüyor (%12 civarında ucuzluk söz konusu)
Bundan sonra borsanın yönünü yukarı çevirmesi son derece zora girmiştir, ben şahsen %90 ihtimalle Haziran 2023 seçimlerine kadar borsanın süzüle süzüle aşağı kaymasını bekliyorum. Nakite olanların uzunca bir süre daha borsadan mal almamaları tavsiye ederim.
Gerekçelerim:
1) Dünyanın lokomotif borsası olan ABD Borsaları pandemide gördüğü dipten bu yana muhteşem bir performans sergiledi ancak bu performans artık son buldu ve ABD borsalarında kar realizasyonları ve/veya Ayı Piyasası artık gündemdedir.
Yer İmleri