500 civarı şirketin her birinin en iyi bilançolarını getirenlerine hemen portföyde yer açmak ve alım yapmak takdir edersiniz ki imkansıza yakın bir durum. O sebeple belli bir ön filtreleme ile sayıları azaltıp sonra bilanço değerlemeleri yapmak zorunda kalıyoruz. Bazen önüme 'filan şirketin bilançosu iyi değil mi, onu niçin incelemediniz?' şeklinde sorular geliyor. Filtrelemlerde koyduğum 4-5 kriterden birisi ile eleniyor olabilir, diğer tüm kriterleri çok iyi olsa bile. Her bir şirketi tek tek inceleme fırsatı maalesef olmuyor. Olsa bile birilerini incelerken diğer incelemediğimiz iyileri primlenmeye başlamış da olabiliyor. Bu sebeple bazen filtrelememi gözden geçirmem gerekebilir diye düşünüyorum. Bazen çok defansif kriterler bazı yüksek potansiyelli hisseleri eliyor, ya da dönemsel gidebilecekleri safdışı bırakıyor. Bunun onlarca örneği verilebilir.
Tam da bu sebeple burayı müşterek bir çalışma mekanı haline getirmek isteyen tüm arkadaşlara çağrıda bulunuyorum. Ortak teşrik-i mesai hepimizin faydasına olacaktır. Birimizin görmediği ya da dikkatinden kaçanı bir başkası görebilir. Ya da benim bir sebeple burun kıvırdığım hisse 4-5 gün üstüste prim yapabiliyor. Herkesin farklı bir eleme yöntemi mevcut ve herkesin haklı olduğu zamanlamalar değişebiliyor.
Son düzenleme : deva-i dert; 18-11-2022 saat: 01:15.
"İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
Clausewitz
Yer İmleri