Uğur Bey'i tanımıyorum düzenli takip etmiyorum ama birkaç kez paylaşımlarına denk geldim zamanlama olarak da çok isabetli paylaşımlardı, şirket seçimleri de genelde MAC'la örtüşüyor, dikkatimi çekmişti önceden de. Turcas'la ilgili daha önceden paylaştığı akışlarda da ne kadar çok bilgi var. Bu kadar geriye dönük bilgiyi araştırarak bulmak yorumlamak kolay değil. Yıllarca borsayla ilgilenen şirketleri takip eden tanıyan kişiler yılların birikimiyle de daha faydalı isabetli kapsamlı analizler yapabiliyorlar. Borsa yatırımına ve yatırım yaptığı şirkete herkesin böyle yaklaşması lazım ama oran olarak 1000'de 1 bile yoktur sanırım.
Bu arada şu akış da ilgi çekici. YouTube Twitter vb. bilimum ortamdan bilimum hesabı takip ettiğim zamanlarda Serkan Ünal ve çevresi aracılığı ile denk gelip paylaşımlarını takip ettiğim kişilerden biriydi. Fon yöneticisi olmuş şimdi. Önceden anonim paylaşımlar yapıyordu diye hatırlıyorum. Twitter'da ismini görünce LinkedIn'den de baktım 2015'ten beri Strateji Portföy'de hisse senedi araştırma analisti olarak çalışıyormuş.
https://twitter.com/Supheci_Kimse/st...28658114596868
Sosyal medyada aslında daha önceden denk gelip paylaşımlarını okuduğum 10-20 kişi kadar var gerçekten çok faydalı ve dikkate değer paylaşımlar yapan. Bu örnekteki gibi profesyonel olan azdır sanırım, ama amatör olarak ilgilenenler arasında da profesyonel gibi araştırma işine emek harcayanlar var. Borsa yatırımının bu tarafı da oldukça dikkat çekici. İlgilenen ve öğrenmeye açık olan kişi okulunu okumadan mesleğini yapmadan da pek ala başarılı bir yatırımcı olmayı başarabiliyor. Sadece mektepli olarak değil alaylı olarak da öğrenilebilen bir meslek, ama tabii ki mektep okumaktan da uzun ve zorlu bir öğrenme süreci gerektiriyor, bu kadarına giren kişi sayısı oldukça az. Serkan Bey Uğur Bey de böyle farklı meslekleri olmasına rağmen kendi mesleğiymiş gibi ilgilenenlerden. Takdirle karşılıyorum.
Biz de haftaya 2 günlüğüne Trabzon'a gidiyoruz uçakla. 10 yıl kadar önce arabayla uzun bir tur yapmıştık o taraflara İzmir Bolu Amasra Safranbolu Sinop Samsun Ordu Giresun Trabzon Rize Artvin Erzurum Erzincan Kayseri Nevşehir İzmir rotasıyla. Şimdi tekrar kısa bir gitme niyetiyle çevrede gezilebilecek yerlere ve kalacak yerlere bakarken yorumlarda aşırı fazla yabancı yoğunluğu ve bir hayli yabancı tepkisi olduğunu gördüm şaşırdım. YouTube videolarında da Ayder'e Uzungöl'e vs. artık gelinmez gibi yorumlara rastladım. Siz de bu durumu mu kast ediyorsunuz bilmiyorum ama başka bir şeye dönüşmüş gibi anladım.
Bu arada sizin motor turlarıyla ilgili yorumları gördükçe aklımın bir köşesinde yer ediyor hep. Bende de bir dönem motor merakı vardı ehliyet de aldım ama eşim tehlikeli diye razı olmayınca alıp keyfini sürmek nasip olmadı. Bir dönem bisiklet turlarına merak sardım. Uludağ Bozdağ Spil Dağı vb. yerlere çıktım. Performans odaklı bir günde 200km civarı sürmeli İstanbul'dan İzmir'e, İzmir'den Bodrum'a vb. rotalar yaptım. Bir dönem de Off-Road'a merak sarmıştım kuş uçmaz kervan geçmez yerlere çıkıyorduk. Son 7 yıldır önce iş güç yoğunlukları sonra pandemi kapanması derken iyice koptum. Karadeniz tarafında yollardayım deyince benim anılar depreşti![]()
Motordan dolayı karadenizi iyi bilirim.
Kalite çok düşmüş maalesef.
Biraz önce yerlileri ile konuştuk.
Teşhisim doğruymuş.
Ekonomik koşullar diyorlar.
Parası olan gelmiyormuş.
Kötü para iyiparayı kovuyor neticede.
Norsada bile aynı değilmi😂
Motor işi eskiden güzeldi.
Bu koşullarda çoğu arkadaş uzaklaştı.
Yurtdışına saklıyoruz birikimleri.
6 ağustosta bir tura çıkıyoruz inşallah italya tarafına.
Turcas sponsprluğunda olacak zaten😂😂
Yer İmleri