Patron hisse geri alımı yapmıyor
Spk payları açmıyor
Olan bizlere oluyor
Peki bedelli olsa nasıl olur arkadaşlar sizce
Var mı böyle bir ihtimal yada olursa bize nasıl yansır
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 Yeni Üye

Yeni Üye

Patron hisse geri alımı yapmıyor
Spk payları açmıyor
Olan bizlere oluyor
Peki bedelli olsa nasıl olur arkadaşlar sizce
Var mı böyle bir ihtimal yada olursa bize nasıl yansır
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
 Yeni Üye

Yeni Üye

İlgide kayıtlı başvurunuzda özetle, Kervansaray Yatırım Holding AŞ (Şirket) ile ilgili olarak Kurulumuzun 20.06.2018 tarihli ve 2018/26 sayılı bülteninde kamuya açıklanan hususlar haricinde, Kurulumuzca tesis edilen başkaca bir işlem olup olmadığı ile ilgili olarak bilgi talep edilmektedir.
6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun "Denetim faaliyeti ve denetim yetkilileri" başlıklı 88 inci maddesinin 2 nci fıkrasında; "Kurul, denetim faaliyetlerine ilişkin önemlilik ve öncelik ilkeleri ile risk değerlendirmelerinde dikkate alınacak ölçütleri ve uygulama esaslarını belirler. Denetim faaliyeti, önemlilik ve öncelik ilkeleri ile risk değerlendirmeleri kapsamında Kurul Başkanı tarafından oluşturulacak program uyarınca yürütülür." hükümleri yer almakta olup, denetim faaliyeti anılan hükümler çerçevesinde yürütülmektedir.
Sermaye piyasalarında gerçekleşen işlemler, sermaye piyasası kurumları, halka açık şirketler ile sermaye piyasalarında faaliyette bulunan kişi ve kurumlara ilişkin olarak Kurulumuza ulaşan ihbar ve şikâyetler, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 88 inci maddesi çerçevesinde değerlendirmekte ve gerekli görülen hallerde Kurulumuz tarafından ayrıntılı incelemelerde bulunulmaktadır. Yapılan veya yapılacak incelemeler sonucunda tespit edilen hususlarla ilgili olarak gerekli yasal işlemler tesis edilmekte ve incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçları Kurulumuzun internet sayfasında yer alan Duyurular bölümünde yayımlanan bültenler aracılığıyla kamuya duyurulmaktadır. Kurulumuzca tesis edilecek işlemlerin Kurulumuz bültenlerinden takip edilmesi mümkündür.
Bilgi edinilmesi rica olunur.
SPK HERŞEY SIRAYLA DİYOR BORSA GÜNDEME PALAVRA HABER YAPTIRACAK KADAR ZAMANLARI DARALDI.. BENİM TAHMİNİM SPK ŞİRKET YÖNETİMİNE SÜRE VERDİ SÜRE BİTİMİNDE GEREKLİ ADIMLARIN ATILDIĞINI GÖRMEZ İSE Z.T DÜŞÜNSÜN NELER OLABİLECEĞİNİ..Y.T.D
 Yeni Üye

Yeni Üye

SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANLIĞI NA sermaye piyasası kurulu başkanlığı olarak 26/06/2018 tarihinde yayınladığınız bültende kervansaray yatırım holding yöneticileri hakkında örtülü kazanc aktarımı hakkında iş ve işlem yapmadıklarından dolayı idari para cezası verilmiştir. bu defa ki bilgi edinme talebim idari paracezası dısında şirket yönetim kurulu hakkında spk nın 21 .maddesi 4. fıkrasında '' Kazanç aktarımının kurulca tesbiti halınde halka acık ortaklıklar,koleftik yatırım kuruluşları ile bunların iştirak ve bağlı ortaklıkları ,Kurulca belirlenecek süre icinde kendilerine kazanç aktarımı yapılan taraflardan, aktarılan tutarın kanuni faizi ile birlikte mal varlığı veye karı azaltılan ortaklığa veye kolektif yatırım kuruluşuna iadesini talep eder. Kendilerine kazanc aktarımı yapılan taraflar Kurulca belirlenecek süre icinde aktarılan tutarı kanuni faizi ile birlikte iade etmek zorundadır.'' hümkü yer almaktadır Söz konusu madde kapsamında SPK ya verilen iade talebi yetkisiyle bir tür düzeltme/denkleştirme işleminin yapılması amaclanmakta,zarara uğrayan tarafların zararlarının telafisi icin idari bir önlem öngörülmektedir. Değerli SPK yetkilileri acaba yukarıda kanun koyucunun size vermiş olduğu yetkiyi kullanıp kervansaray yatırım holdingle ilgili her hangi bir girişiminiz olmuşmudur yoksa sadece 26/06/2018 tarihli bültende yayınlanan idari para cezası ile mi kalmış diğer idari yaptırım önlemi alınmışmıdır tarafıma ivedilikle bilgi verilmesini arz ederim
4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu gereğince istediğim bilgi ve belgeler yukarıda belirtilmiştir. Gereğini arz ederim.
BİLGİ TALEBİM BUYDU SPK DAN
 Yeni Üye

Yeni Üye

cok yakında zeynep tümer den göstermelikde olsa davalar acabilir kardeşine,babasına ve kocasına) y.t.d holding ici boşaltılırken kocasıda yönetimde idi
) ..y.t.d
 Yeni Üye

Yeni Üye

Geçmişte SS. zamanında yatırımcıların müdahalesi olmasaydı, koca holding bugün sadece masa sandalyeden ibaret kalmıştı belki de. Göstermelik olarak yönetim değişmiş olsa da şirketin planları değişmedi. İlk fırsatta yine otelleri bedavaya şirket dışına çıkartmaya çalışacaklardır. Bir şirket yüzlerce milyon dolar kredi kullanmış ve hiçbirini ödememişse plan en başta yapılmış demektir. Mega Varlık vasıtasıyla bütün oteller tek tek icradan satılacaktı ancak yatırımcı bu oyunu bozdu. Karşısında bu kararlı yatırımcı grubu olduğu sürece hiç bir yolsuzluk yapamayacağını anlayan yönetim en ucuz yolu seçerek, üstelik kendilerine en çok güvenen saflık ve iyi niyette doruğa çıkmış bir kısım yatırımcı liderlerini itibarsızlaştırıp grubu parçalayıp bölmeye çalıştı ama başaramadı. Birilerinin yönetime yatırımcıyı dağıtmayı bu kadar istiyorlarsa bu ucuz basit yöntemler yerine hisseyi 1 TL. ye getirip yeni yatırımcılar kazanmaları gerektiğini anlatması gerekiyor. Ondan sonra ne yapacaklarsa yapsınlar istedikleri gibi boşaltsınlar şirketlerinin içini. Ky temsilcisi Neydo sen ne iş yapıyorsun o yönetimde şu ana kadar ne faydan oldu yönetime. Anlatsana bunları Z ablana. Bu akılları sen mi veriyon yoksa
 Yeni Üye

Yeni Üye

Sn.Frecel şirketin yapmış olduğu tüm taşınmazların geçmişe yönelik olarak incelenerek;
Gerçek fiyatına satılıp satılmadıkları ve satış bedelinin şirket kasasına girip girmediğinin incelenmesi için SPK, Cimer ve Savcılıklara suç duyurusu yapılamaz mı ?
 Yeni Üye

Yeni Üye

Bunlar Bodrum Otelin icra satışı ile üzerinde onlarca haciz ipotek olan oteli şirket dışına çıkarttılar.
Bodrum otel şimdi tertemiz oldu, üstelik devlete de hiç bir harç ödemediler.
Buna karşı durması ve iptali için uğraşması gereken saf yatırımcı ise yapılan algı operasyonu ile bu satışa neredeyse çanak tuttu.
Hatta sevindi...
Şimdi yavaş yavaş uyanmaya başladılar ama yine de birbirlerini yemekten sıra şirkete gelmiyor bir türlü.
 Sadık Üye

Sadık Üye

Gelelim KOTTAN ÇIKARMA olayına önce bakalım kottan nasıl çıkartılırmış...
Madde 23- (1) Aşağıdaki hallerde, Yıldız Pazar, Ana Pazar, Gelişen İşletmeler Pazarı ve
Yakın İzleme Pazarında işlem gören paylar Yönetim Kurulu kararı ile sürekli olarak Borsa
kotundan çıkarılabilir. Yönetim Kurulu, kottan çıkarma kararını vermeden önce ilgili ortaklığı
durumunu düzeltmesi için uyarabilir, ortaklığa süre verebilir, Yıldız Pazar, Ana Pazar ve Gelişen
İşletmeler Pazarı’nda işlem gören payların Yakın İzleme Pazarına geçmesine karar verebilir veya
uygun gördüğü diğer tedbirleri alabilir.
a) Ortaklığın kamuyu aydınlatma yükümlülüklerini yerine getirmediğinin tespit edilmesi,
b) Borsa tarafından yapılacak düzenlemelere ve alınacak kararlara uyulmaması, Borsaca
istenecek bilgilerin verilmemesi, eksik veya gerçeğe aykırı bilgi ve belge verilmesi,
c) Ortaklığın Borsa tarafından geçerli kabul edilebilecek durumlar dışındaki nedenlerle 1
yıldan uzun bir süre faaliyetlerinin durdurulmuş olması,
ç) Ortaklığın iflasına karar verilmiş olması ya da herhangi bir nedenle tüzel kişiliğinin sona
ermesi veya genel kurulda alınan tasfiye kararının tescil edilmesi,
d) Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş
olması,
e) Ortaklığın Borsaya ödemekle yükümlü olduğu ücretlerin tamamını son ödeme tarihinden
itibaren 1 yıl içinde ödememesi,
f) KAP’ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, toplam özsermaye/sermaye oranı dikkate
alındığında özsermayesi negatif olan ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili
sürecin saklı kalması kaydıyla, toplam özsermaye/sermaye oranı üzerinden yapılacak
hesaplamalara ilave olarak, ihraççılar tarafından talebe bağlı olarak aktiflerin rayiç değerlerle
yeniden değerlenmesinin yapılması durumunda da toplam özsermaye/sermaye oranının yukarıda
belirtilen eşiğin altında kalmaya devam etmesi,
g) KAP’ta yayımlanan son üç yıllık bağımsız denetim raporlarının olumsuz görüş içermesi
veya bağımsız denetçinin söz konusu raporlarda görüş bildirmekten kaçınması,
ğ) KAP’ta yayımlanan son üç yıllık bilançosunda, ilişkili taraflardan olan ticari olmayan
alacaklarının toplam aktiflere oranının %50’yi aştığının tespit edilmesi,
h) Payları GİP’te işlem gören ortaklığın bir piyasa danışmanı ile anlaşmasının sona
ermesinden itibaren dört ay içinde yeni bir piyasa danışmanı ile anlaşma imzalamaması,
Yani şirket bilançoyu göndermeyerek, kotasyon ücretini ödemeyerek istese kot dışı kalabilirdi.
Hele hele buraya ara ara gelip kot dışı diyenlerin beklediği (g) maddesinde yazan yani denetçinin 3 yıl olumsuz rapor vermesi... Bu sene 3 ncü yıldı. Fakat nedense bu görüş bu sene olumlu geldi hatırlıyorsanız... Yani şirket bunun için çalışmış...
Yani ellerinde 400 milyondan fazla lot olanlar bu hissenin kot dışı kalmasını ister mi?? Bakın şartlara kot dışı kalmak çok kolay...
(f) maddesi için de ne zaman o şartların altına gelip kot dışı ihtimali doğsa ya bir iki gm satışı gösterilip ya da değerleme veya bazı muhasebe işlemleri ile bunun altına getirmiyorlar...
Haaaa kot dışı kalınca benim hissedarlığım son mu bulacak hayır, peki benim fesih davam son mu bulacak hayır, hatta dava için çok büyük bir delil olur...
Yani öyle ya da böyle biz bu hakkımızı alacağız...
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR...
Yer İmleri