Sayfa 747/1002 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,969 - 5,976 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

eylül 2022 -ocak 2023 arasi sedece bist kazandırdı , fed sopasi abd borsalarını törpülerken , dövizin sabit kalması fonlarında bitirdi , araba - ev 3 yıldır kazandırıyordu . şimdi hepsi bitti , anlaşılan paradan para - maldan para kazanma işi tarihe karisiyor

2. insanların darbe yedim borsaya yatırımı bırakacağım söylemi iç burkucu. biraz uzun vadeli vizyoner bakmaya kendinizi zorlamanız gerek arkadaşlar. paran 1 yıl sonra lazımsa tamam mayıs seçimi riskine girme çek paranı, altın çok düştüğünde altın al, eurobond al, faize yatır nerde fırsat görüyorsan kısa vadeli at-satla kar etmeye bak hepsine okey...ama ömürlük birikim yapıyorsan borsa dışında herşey ama herşey paranızı çöpe atmaktan başka birşey değil. şirket bunlar amaçları kar, büyümek..zamanla paranızın artmasından başka yolu yok. her maaşının yada aylık karının bir kısmını yap %50 bist, %50 yabancı borsa, 10 sene sonra enflasyonu yeneceğin garantidir. hem borsada dünyanın gelişimine katkıda bulunuyorsunuz işin aktivist bir boyutu da var. başka herşey koca bir yazık.

3. tcd ille şortta kalmakta ısrar ederek saçmalıyor artık..

4.  Alıntı Originally Posted by istanbullu1963 Yazıyı Oku
    IPJ, YTD, TMG VE IPV konusunda inanılmaz hayal kırıklığı yaşıyorum... 1.5 senedir parayı erittiler... zarar büyük... inat ettim, zararına çıkmıyorum. battı balık yan gider...
    aylardır hangisi eritmedi ki, neye el atsak ya düştü ya yerinde saydı, hisse yoğunlar dışında, onlara da tüm portföy ile girmek cesaret isterdi tabi giremedik, gerçi oradan gelen azıcık kâr da %30-40 düşen hisselerden geri gitti kendi adıma.
    elimde zararda olan birkaç fon daha kaldı, emtia, bankacılık ve yabancı fonlardan, aynı şekilde zararına çıkmayıp beklemeye devam mı edeyim, yoksa satıp zararda olan hisselerime ekleme mi yapayım diye düşünüyorum.

5. ekmek hesabı bist için mantıklı bir takip anlayışı bence. ekmek 1,5 lirayken bist 1500'dü, ekmek şu an 6 lira. 6000 bistteki olması gereken taban rakam çünkü şirket karlarını falan hesaba katmadım daha. yabancı borsalara gelince bu sözde büyük banka geçinen den.yoların dediği gibi SP500 yıl sonu burdan %20 aşağı gelsin, hatta 3500'ü kırsın ben bir daha burda tahmine dair yorum yazmam.

ha şu da var, SP500 zirvesi 4800, düştüğü dip 3500, üzerine eşit oranda ekle yani yaklaşık 6000 gördüğü gün satıp bu kez eski zirve 4800 beklemeyi bilmezseniz burda şikayet edinmeye hiçbir hakkınız olmaz.

6000 olursa full RPD yapalim mi dostuma........

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    ekmek hesabı bist için mantıklı bir takip anlayışı bence. ekmek 1,5 lirayken bist 1500'dü, ekmek şu an 6 lira. 6000 bistteki olması gereken taban rakam çünkü şirket karlarını falan hesaba katmadım daha. yabancı borsalara gelince bu sözde büyük banka geçinen den.yoların dediği gibi SP500 yıl sonu burdan %20 aşağı gelsin, hatta 3500'ü kırsın ben bir daha burda tahmine dair yorum yazmam.

ha şu da var, SP500 zirvesi 4800, düştüğü dip 3500, üzerine eşit oranda ekle yani yaklaşık 6000 gördüğü gün satıp bu kez eski zirve 4800 beklemeyi bilmezseniz burda şikayet edinmeye hiçbir hakkınız olmaz.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

7. Beyler gsp fonundan alinan temettuler beyana ekleniyor mu ? Mesela gsp den 400 500 bin tl temettu alan birisi beyan vermek zorunda midir

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by BuyukPatron Yazıyı Oku
    Beyler gsp fonundan alinan temettuler beyana ekleniyor mu ? Mesela gsp den 400 500 bin tl temettu alan birisi beyan vermek zorunda midir

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    https://iyigelir.net/temettu-odeyen-yatirim-fonlari/

Sayfa 747/1002 İlkİlk ... 247647697737745746747748749757797847 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •