Birde stopaj indirimi uzatılmazsa bankalarda mevduat faizlerini düşürmeye başlarsa alın size yeni bir kur şoku için davetiye
Birde stopaj indirimi uzatılmazsa bankalarda mevduat faizlerini düşürmeye başlarsa alın size yeni bir kur şoku için davetiye
Yesil ten.00 olucak artikin yola cikti düütt.
Anadolu bank 19,75 veriyor ama boşta para bırakman lazım benim bildiğim boşta para bırakmadan 19,75 veren yok
Buraya yazılanları unutan çok insan var ! Beklenti- temenni başka bir şey , gerçekler başka bir şey. Mevduatçılar derneği, lokali , çay salonu vb. bir örgütlenme duyan var mı ? Yoktur. bankalar birliği , özel bankalar derneği , yatırımcılar derneği vb. çok sayıda örgütlenme olup sık sık medyada seslerini duyuruyorlar. Yani Demokratik Baskı Grubu durumundalar.
Mevduat faizi, sürekli yapılacak bir tarz olamaz. Parayı geçici park amaçlı bağlamak lazım. Yoksa her daim enflasyona ezilmeye mahkum. Eldeki dövizi beklediğiniz- inandığınız yere geldiğinde bozdurmuşsunuzdur, konut veya araba alacaksınızdır bulana kadar parayı gecelikte - repo da tutarsınız. Veya düştüğü yerden tekrar döviz - altın almak için pusuda beklerken gecelik faiz alırsınız.
yatırım tavsiyesi değildir.
TL mevduatta tuttuğum tek para bana ait olmayan, başkasına ödemek üzere kasamda durup, vadesini bekleyen paradır.
TL için geçerli olan enflasyon ile değer kaybı yaşama meselesi dolar için de geçerli olmakla beraber, TL'ye göre daha yavaş hissedildiği için (en azından son 1-2 yıla kadar) dolar (veya euro) şeklinde para tutulması bir tık daha iyidir bana göre.
Belki şaşıracaksınız ama ev ya da araba almaya niyet edip de cebinde hiç parası olmayan herkes sürüdeki diğer koyunlara uyup da kredi çekmiyor. Bazı insanlar cebinde parası olduktan sonra bu tip harcamalara giriyorlar. (Geldiğimiz noktada şok edici farkındayım) Hatta yeterli parası olup da krediye ihtiyacı olmadığı halde sırf faizi düşük diye kredi çekenler bile var.
Biriktirilen paranın enflasyona karşı değer kaybını minimumda, likiditesini en üst noktada tutmak için dolar veya euro şeklinde saklamak 1. seçenek. (kime göre? bana göre)
ytd
Yer İmleri