Sayfa 748/1002 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 5,977 - 5,984 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Cok iyi tesekkur ettim

SM-M315F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    6000 olursa full RPD yapalim mi dostuma........
    bist mi sp500 mü? bisti kastediyorsan 9 binde anlaşalım: ) iki nedenim var ilki hem dolar bazlı eski bist zirvesi 5 cent, ki türkiye ab üyesi olacak kadar gelişmedikçe o seviyenin geçileceğine inanmıyorum, ikincisi 5 haneli rakama geçmek psikolojik olarak ciddi direnç yaratacaktır kanımca.

sp500 kastediyorsan, planım FUS yapmak. %50 döviz politikamdan hiçbir koşulda vazgeçmem. dünya borsalarında düşüş bekleyen birinin en mantıklı yoludur dolar. tüm dünyanın zirve yaptığı bir anda %50 FUS %50 RPD şahane bir seçim olurdu.

3. RPD'ye kardeş geliyor.
    Re-Pie Portföy İkinci Değişken Fon izin almış.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    bist mi sp500 mü? bisti kastediyorsan 9 binde anlaşalım: ) iki nedenim var ilki hem dolar bazlı eski bist zirvesi 5 cent, ki türkiye ab üyesi olacak kadar gelişmedikçe o seviyenin geçileceğine inanmıyorum, ikincisi 5 haneli rakama geçmek psikolojik olarak ciddi direnç yaratacaktır kanımca.

sp500 kastediyorsan, planım FUS yapmak. %50 döviz politikamdan hiçbir koşulda vazgeçmem. dünya borsalarında düşüş bekleyen birinin en mantıklı yoludur dolar. tüm dünyanın zirve yaptığı bir anda %50 FUS %50 RPD şahane bir seçim olurdu.
    FUS tefasda işlem gormuyor sanırım , yatırımcı sayısı da 0 yazıyor

5.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    FUS tefasda işlem gormuyor sanırım , yatırımcı sayısı da 0 yazıyor
    evet ben de şimdi farkettim. finansportföyü aradım konuyla ilgili. bizim fonumuz hisse gibi alınıp satılıyor ama likit fon değil fiyatı gün içi belli aralıklarla değişir dedi. hisse kodu USDTR. tuhaf. ama getirisi güzel. grafiğini normal dolarla karşılaştırdım sanki doların kaldıraçlı hali gibi. dolar yatay giderse getirisi sıfıra yakın. yani faizli dolar gibi düşünmemek lazım.

bana en iyi dolar enstrumanı bu gibi geldi..mevduat haricinde şunu al diyebileceğiniz daha iyi fikri olan varsa yazsın karşılaştıralım.

Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    evet ben de şimdi farkettim. finansportföyü aradım konuyla ilgili. bizim fonumuz hisse gibi alınıp satılıyor ama likit fon değil fiyatı gün içi belli aralıklarla değişir dedi. hisse kodu USDTR. tuhaf. ama getirisi güzel. grafiğini normal dolarla karşılaştırdım sanki doların kaldıraçlı hali gibi. dolar yatay giderse getirisi sıfıra yakın. yani faizli dolar gibi düşünmemek lazım.

bana en iyi dolar enstrumanı bu gibi geldi..mevduat haricinde şunu al diyebileceğiniz daha iyi fikri olan varsa yazsın karşılaştıralım.
    USDTR Hisse olarak gozukuyor ,anlık fiyat 1869 tl acıklaması ABD HAZ BON DOLOR B TIPI BORSA.

direk dovizle alınan turk fonları genelde eurobond lara baglı oldugu için , cds lere baglı - getirebiliyor. garanti getiri gibiolanlarda yıllık 2,5 % gibi getiriyor ornek gpl

7.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    USDTR Hisse olarak gozukuyor ,anlık fiyat 1869 tl acıklaması ABD HAZ BON DOLOR B TIPI BORSA.

direk dovizle alınan turk fonları genelde eurobond lara baglı oldugu için , cds lere baglı - getirebiliyor. garanti getiri gibiolanlarda yıllık 2,5 % gibi getiriyor ornek gpl
    hocam GPL hem serbest fon herkes alamaz hem de fon stratejisine bakarsan değişken fon statüsünde, direk dolarla pek ilgisi yok. benim maksadım sadece dünya piyasaları zirve yaptığında direk dolara geçmek. çünkü ortam bozulduğunda tek yükselen enstruman USD olacak. parayı çekip bölüp başka bankalara götürüp mevduata yatırmak, vade beklemek gibi prosedürlerle uğraşmak istemeyenlere uygun ne olabilir diye bakıyorum. misal SP500 6 bin oldu yabancı borsa fonlarımı sattım, 2 ay sonra SP500 4800'e tekrar düştü hemen bozdurup tekrar borsaya girebilmeliyim. vade bekleme derdim olmasa en güzeli kkm. makas yok, komisyon yok, yükselmezse faizi garanti..

diyebilirsin ki gardaş dünya borsalarında ne zirvesinden bahsediyon zirve kaç sene sonra gelecek: ) sen de haklısın ama konu açıldı bi merak ettim. kafa olarak hazır olmakta fayda var.

8. benim eyt olmadı ne yazık ki: ( bağkurda 9000 gün şartmış, şu an 6000 gündeyim, 5000 günde emekli eden ssk için bir yerde işe girip 3,5 yıl çalışmam şartmış. bağkur düşmanlığı nerden geliyor bu devletin çözemedim gitti. antalya yabancı göçmenler ve deprem mağdurlarıyla dolup taşarken bu işveren yamyamların elinde nasıl olacak bilmiyorum. ne 8 saat mesai tanıyorlar, ne haftalık izin, ne de tek personele tek görev. 10-12 saat çalış ama asgari ücret, halbuki kanunsuz, asgari ücret 8 saat için, 10 yaparsan ek mesai ödemek zorundasın, bunları söyle gülerler sana. 2 aydır birkaç iş görüşmesine gittim otellere, bırak turizmin gelişmesini kölelik şartları iyice azmış. üniversite diplomasının, 2 dil bilmenın, ileri düzey bilgisayar bilmenin, sosyal yeteneklerin değeri sıfır, onlar olmazsa zaten iş yok.

vioptan ayda ortalama 5 bin lira kazanıyorum, 2021'e kadar asgari ücretin 2 katı ediyordu güle oynaya kendi primimi yatırıp üzerine de tatil yapıyordum. şimdi ne olacak bilmiyorum. moralen çöktüm. fonlardaki 200 bini de bozarsak neyle evlenip hayat kurucaz..

Sayfa 748/1002 İlkİlk ... 248648698738746747748749750758798848 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •