Sayfa 749/1024 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 5,985 - 5,992 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

2 günde 10 krs 3.50 altı beklerken alamadık gene.çok canım sıkıldı bu ise.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bence müdahaleyi zorunlu karşılıkları düşürerek yapacaklar. Merkez bankası sıkı duruyormuş gibi görünecek ama ZK ile piyasadaki para aktarım mekanizması ve para hızı çok yüksek verime ulaşacak. Ama sonuç olarak para arzı para çarpanındaki verim artışından dolayı artacak. Ancak bunun powerpc'nin düşündüğü senaryoya göre daha ılımlı bir şey olduğunu düşünmeyin. Bence bu seçenek yani zorunlu karşılıkları düşürerek para arzını arttırma seçeneği zorunlu karşılıklar şu anki konumunda kalıp tcmb'nin piyasaya likidite vermesinden daha vahim sonuçlar oluşturabilir. Zira ZK sıfıra yaklaştıkça M3 para arzı büyüklüğü ve volatilitesi tcmb tarafından çok daha zor kontrol edilebilir hale gelebilir.
    Hele hele düşük ZK oranı ile devletin KGF gibi enstrumanlarla kredi kullanma isteklilerinin teminat kapasitelerini yükseltmesi para arzını tcmb'nin ek likidite vermesine gerek kalmadan ciddi anlamda şişirecektir.

Hormonlu şişen para arzı dolar almak için her fırsatı kullanan yurt içi yerleşiklerin dolar talebini çok dengesiz ve geri dönülemez bir noktaya çekebilir.
    piyasaya bol bol TL sürsünlerde nasıl yaparlarsa yapsınlar. TL ye boğulalım. ilk defa bu heriflerle hedeflerim aynı ya ona hayret ediyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    piyasaya bol bol TL sürsünlerde nasıl yaparlarsa yapsınlar. TL ye boğulalım. ilk defa bu heriflerle hedeflerim aynı ya ona hayret ediyorum.
    Daha yeterince zulalayamayanlar ne yapacak? Olur mu ya TL'ye boğalım falan hiç yakışıyor mu?

TL'de sıkılaştırma politikası izlenmeli. Faizler %500'e çıkarılmalı. Katar'la aramızı mutlak suretle iyi tutmamız lazım. Para gelsin de nasıl gelirse gelsin. İstedikleri herşeyi satabilirler. Benden izin var.

Dolar 50 kuruşa kadar düşürülmeli.

4. Doların belini kıracağız. Kampanya başlatıyorum; haydi dolar bozdurmaya!

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Daha yeterince zulalayamayanlar ne yapacak? Olur mu ya TL'ye boğalım falan hiç yakışıyor mu?

TL'de sıkılaştırma politikası izlenmeli. Faizler %500'e çıkarılmalı. Katar'la aramızı mutlak suretle iyi tutmamız lazım. Para gelsin de nasıl gelirse gelsin. İstedikleri herşeyi satabilirler. Benden izin var.

Dolar 50 kuruşa kadar düşürülmeli.
     Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Doların belini kıracağız. Kampanya başlatıyorum; haydi dolar bozdurmaya!
    Neden kabul etmiyoruz. Türk ekonomisi için şu anda en iyi çözüm yüksek kur ve yüksek faiz. Yani her ikisini de aynı anda sağlamak. Neden inat ediyoruz ?
    Böylece her iki tarafında gönlünü almış oluruz.
    Yüksek faiz düşük kur cari açık yaratıyor.
    Düşük faiz yüksek kur yurt içinde rant ve varlık balonları oluşturuyor.

Şöyle 5-10 yıl yüksek kur , yüksek faiz politikası uygulansın. Her türlü balon ve rant sönmez mi?. İnsan tembel bir varlık , onu üretime ve katma değer yaratmaya zorlamazsan bunu yapmaz.

Sıfır cari açık noktasına kadar yüksek kur , yüksek faiz.....
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6. Ben yüksek faiz istemiyorum ki düşük kur istiyorum. Bunu yüksek faiz sağlayacaksa o da kabul.

Hedefim 500k$. Daha deponun %20 si dolu. Şimdi yükselirse ayvayı yerim

500'den sonra zaten tl/usd paritesi ile bir daha alakam kalmayacak inşallah.

7.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku

500'den sonra zaten tl/usd paritesi ile bir daha alakam kalmayacak inşallah.
    500k dan sonra plan nedir ozel degilse. Yurtdışına göç?

8.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    2 günde 10 krs 3.50 altı beklerken alamadık gene.çok canım sıkıldı bu ise.
    3 gundur rus ruble ile birlikte hareket ediyor afrin operasyonu + k.kore ordan fuze salliyor abd obur taraftan buda en cok g.afrika turkiye rusyayi etkiledi..yani durum gelismekte olanlari etkiliyor suriyede ne olup bitecegini kore ne olup bitecegini tahmin edilemeyeceginden dolar uluslararasi piyasada nereye gider icerde nolur tahmin edilemez...ben 138.80,den 70 gram altin aldim 141.60 dan saldim....%100 tek bir enstrumana hicbir zaman tum nakti baglamamak gerek

Sayfa 749/1024 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •