Sayfa 749/1002 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,985 - 5,992 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1. Süreklilik en önemli kriter.
    Hisse ve değişken fonları için 1-3 aylık performans sağlıklı bir sonuca varmak için çok kısa süre benim için.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    RBH bence asla kötü bir fon değil. Büyük bankaların afili fonlarını ezer geçer. Ancak, Sn. Hayrani'nin görüşmesinden de anlaşılacağı üzere, pek saldırgan bir yatırım anlayışları yok. Zaten katılım 30 hisseleri oturmuş, kalburüstü hisseler, ama katılım 30 hisselerinin içinde kalıp, katılım 30 endeksi aşmak da cidden çok zor. Yıllık 3 üstünde 5 altında öyle gider. Yan katılım tahtalarına geçmeyi de çok hedeflemiyorlar, kendi izahnameleri gereği de almıyorlar anlaşıldığı kadarıyla.
    Ama benim o görüşmeden çıkardığım benim hedeflerimle uyuşmadığı açıkçası. Çoğu insan için son derece iyi bir alternatif ama, ben kişisel olarak endekslere yatırım yaparak uzun vadede reel getiri elde edilemeyeceği yönünde düşünüyorum. Endekslerini düzenli geçmiş/geçecek fonları alıyorum
    Zaten herkes kendi kişisel sepetini, risk dağılımın portföyü içinde fonları çeşitlendirerek yapıyor, risk için alınan fonun da makul olması bana göre değil.
    Katilim endeksindeki hisseler her 3 ayda bir yenileniyor. Fena bir indeks degil sanki. Grafigi de periyodik tepe ondan sonra cukur seklinde degil.
    yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.

3.  Alıntı Originally Posted by fon_fan Yazıyı Oku
    Katilim endeksindeki hisseler her 3 ayda bir yenileniyor. Fena bir indeks degil sanki. Grafigi de periyodik tepe ondan sonra cukur seklinde degil.
    Evet son 1 yıldır hele muazzam. Ancak 2013-2016 arası getirisi 0% mesela . Bu endeksi geçemeyen/birebir yansıtan fonu taşıyan biri , 3 sene getiri elde edemeyecek. Yani endeksi yıllık %10-15 düzenli geçebilse fon, çok rahatlıkla alınır, uzun süreli beklemeler ödüllenir.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederiz detaylı bilgilendirme için. katılım 30'u relatif geçecek mi önemli olan o aslında. Her şekilde, umarım iyi olur.
    Yani elbette mızmızlık yapmak istemem ama Türkiye'nin en büyük 10-15 şirketini alıp evladiyelik taşıma işini aslında biz de yaparız, ama bunu yaparsak endeks kadar kazanırız , yani 5 yılda %50 hele bist 30 olursa %30. Bozdur bozdur harca.
    Ancak bu büyük şirketlerin arasında fark yaratacak olanı bulmaları için fon yönetim ücreti ödüyoruz aslında.
    Güzel anlatmış ama şunla bunla yarışmıyoruz demek çok doğru değil, yatırım işi yarış işidir, yatırım işine derin/milli/manevi anlamlar falan da yüklememek lazım kanımca, altı üstü para kazanmak istiyoruz. Yatırım getiri için yapılır.

Nıkkei borsalarında, 10 yılda piyasa hacminin %35'ini ele geçiren bir japon traderın yaşamı ile ilgili bir kitapta okumuştum. Hoşuma gitmişti. İlk başta kulağa itici geliyor başka alanlar için geçerli değil elbette ama para piyasaları için değişmez gerçek aslında.
    Nakde dönüşmeyen bilgi çöptür.
    sanırım mükafatı bırakıp rbh'ye geçmeyi düşünüyorum deyince getiri anlamında hayal kırıklığını gündeme getirdi. katılım tarafındaki bist30 gibi derken endeks fonu anlamında değil de, katılım30 kağıtları dışına çıkmadıklarını kastetti aslında. yoksa katılım 30'dan daha fazla getiri hedeflediklerini ve bunu da başardıklarını anlattı. ama ne olursa olsun bir haftada baz aldıkları endeksten 7 kat daha fazla getiriyi nasıl sağladıklarını çözemedim ve anlayamadım. yarın öbür gün bu fonu aldığımda bir haftada çıkan fonun kat30 yükselse dahi düşmeyeceğini nasıl bileceğiz? Nasrettin hocanın kazan hikâyesi gibi doğurunca nasıl inanıyorsak ölünce de inanıp bir şey diyemeyiz.

5. Merkez kur +%1.73

6.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Merkez kur +%1.73
    Dün için 7.80 açıklamasının sebebi ne sizce?

7. Bu sayfada da defalarca paylaşıldı hesaplama yöntemini araştırın.
     Alıntı Originally Posted by rasit Yazıyı Oku
    Dün için 7.80 açıklamasının sebebi ne sizce?

8. x30 ile x100, benzinle dizel gibi , gittikçe aralarındaki fark kapanıyor.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Sayfa 749/1002 İlkİlk ... 249649699739747748749750751759799849 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •