Sayfa 75/1002 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
Arama sonucu : 8012 madde; 593 - 600 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XIII

1.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bence o kadar kolay değil.

Dıj güjler akap'tan daha iyi hizmetkar bulamazlar.

Vatansever bir parti dış güçlerin en nefret ettiği tip. Hele hele Atatürkçü falan dedin mi bunların rengi atıyor. Ne bok yiyeceklerini şaşırıyorlar.

Bakma sen Hollandalıların, Amerikalıların bizimkilere üstten baktıklarına küçümsediklerine... Bunlardan daha iyi hizmetkar mümkün değil bulamazlar. Kapalı kapılar arkasında enseye şaplak takılıyorlar birbirleriyle.

Bugün ekşide yazıyodu, IMF 0,5% ile borç verirken biz niye 6% ile Londradan borç alıyoruz diye...

Londradakiler enayi değiller yani bu milleti şahlandıracak adamları destekleyecek kadar. Mis gibi alıyorlar 6% kupon faizlerini oh ne güzel -eurobond reklamı gibi oldu bu mesajım da -

ytd
    Pek çok büyük yabancı şirket (otomotiv, elektronik vb.. sektörlerde) için, nüfus büyüklüğümüzle ve potansiyelimizle büyük bir pazarız aslında. Ancak dolar bazında çalışma ücretlerinin düşüşünden ötürü muhtemelen mutsuzlardır. Bence artık bir miktar şahlanmamızı istiyorlardır.

2. Köprü ve otoyolların geçiş ücretleri büyük tartışma konusu olmaya devam ederken HGS ve OGS lerden otomatik tahsilat yapılamadığında vatandaşlar yüksek tutarlı icra davaları ile karşı karşıya kalıyor.

Osmangazi Köprüsünden 147.5 TL lik geçiş ücretinin ödenmemesi durumunda 737.5 TL alacak ve 750 TL civarında avukatlık ücreti çıkartılarak icra takibi başlatılıyor.

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...ilati-6662880/

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Bence o kadar kolay değil.

Dıj güjler akap'tan daha iyi hizmetkar bulamazlar.

Vatansever bir parti dış güçlerin en nefret ettiği tip. Hele hele Atatürkçü falan dedin mi bunların rengi atıyor. Ne bok yiyeceklerini şaşırıyorlar.

Bakma sen Hollandalıların, Amerikalıların bizimkilere üstten baktıklarına küçümsediklerine... Bunlardan daha iyi hizmetkar mümkün değil bulamazlar. Kapalı kapılar arkasında enseye şaplak takılıyorlar birbirleriyle.

Bugün ekşide yazıyodu, IMF 0,5% ile borç verirken biz niye 6% ile Londradan borç alıyoruz diye...

Londradakiler enayi değiller yani bu milleti şahlandıracak adamları destekleyecek kadar. Mis gibi alıyorlar 6% kupon faizlerini oh ne güzel -eurobond reklamı gibi oldu bu mesajım da -

ytd
    Ben şahsen o bahsedilen Londralıların bıyıklı olduğunu düşünüyorum...Düşünsenize adamın birinin hollanda da 28 milyar doları olduğu açıklandı...Bunun gibi eminim yüzlercesi milyar dolarlık adam oldular ee bu paraları eksi faizle avrupada mı eritecekler...Ya da bizim köklü sanayicilerin bir kısmı dötü sağlama almak için paraları Londra başta olmak zere bilimum ülkelere taşıdılar...O paraların bu piyasaya sokulmadığını mı düşünüyorsunuz...Bence Eurobonda ki büyük pasta bu ekibin pörtföyünde...

Taze kan ile gerçek yabancı geri dönecek...O zaman para piyasaları daha stabil hale gelecek ve en fazla nasiplenen de Borsa olacak diyorum....

4.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Taze kan ile gerçek yabancı geri dönecek...O zaman para piyasaları daha stabil hale gelecek ve en fazla nasiplenen de Borsa olacak diyorum....
    Siz bu para sahiplerinden biri olsaniz, bu ulkeye para koyarmiydiniz ?

Yuzlerce cokme olayina bizzat biz sahit olduk, hangi hukuka guvenip de para koyacaksiniz, sahsen ben koymazdim.

5. Adamin oglu bizzat ofis kurmus bu is icin,

Feto'den hakkinda dosya var, 5 Milyon dolar ver, ismini kaldiralim diyor.

Sedat PEKER anlatti.

6. Yukarda bir yerde yazdik.

Tarim kredi koop.den kredi kullanmis koylu, gubre vs. almis, odeyememis, hemen traktorune haciz.

Demiroren ZB'dan 750 Milyon dolar kredi kullandi, soran var mi ?

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    Ben şahsen o bahsedilen Londralıların bıyıklı olduğunu düşünüyorum...Düşünsenize adamın birinin hollanda da 28 milyar doları olduğu açıklandı...Bunun gibi eminim yüzlercesi milyar dolarlık adam oldular ee bu paraları eksi faizle avrupada mı eritecekler...Ya da bizim köklü sanayicilerin bir kısmı dötü sağlama almak için paraları Londra başta olmak zere bilimum ülkelere taşıdılar...O paraların bu piyasaya sokulmadığını mı düşünüyorsunuz...Bence Eurobonda ki büyük pasta bu ekibin pörtföyünde...

O da mümkün. Biz nasıl eurobond'u IKBR üzerinden alabiliyorsak, bizim gibi başkaları da vardır. Aslında bize borç veren yine biz olabiliriz yani bu durumda.

Benim nasıl işime geliyorsa 6.5% getiri, benim gibi düşünüp milyonları riske eden büyükbaşlar da vardır illa ki

Sonra düşünüp dururuz lan niye fakirleşiyoruz biz diye

ytd

8. Yabancıları görüyorum redditte onlar da çok muzdarip bu düşük getirilerden. Birisi demiş Türkiye 6% 7% veriyo parayı koysana oraya diye

Öbürü de cevap veriyo:

"Ama o zaman para Türkiye'de oluyor" diye.

Durum bu yani.

O yüzden de hepsi birden index'lere yükleniyorlar. YIllık 10-15% artan index varken niye macera arasın adamlar... Index patlarsa hepsi aç kalır o yüzden patlatamıyorlar.

ytd

Sayfa 75/1002 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •