1923 de 1 dolari olan ne alabiliyordu muhim olan o yoksa, o gunden bugune kadar 1 dolari tasimanin pek bir kazancı olmuyor, hisse degil ki temettü versin bedelsiz bolunsun, tek avantajı alim degerini koruması ve faiz getirisidir sonucta tl'de faiz getirisi olan bir değer, keske bunu somut olarak görebileceğimiz bir yer olsa var mi boyle bir calisma acaba?
Türkiye'nin 5 yıllık cds'i 11 mart'tan bu yana ilk kez 400'ün altına indi - bloomberg
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
borsaya yönlendirme yapılıyor bu gerçek.
döviz girişi de faiz arttırımı ile sıcak para girişi ile olur.
ama asıl önemli olan güven sağlayıp uzun vadede hem yerliye hem de yabancıya dolar sattırmaktır. mutabıkım.
bu başarılır mı? göreceğiz ama şuan için sadece 2. cümleye oynanıyor.
George Soros benzeşimi & eşdeğeri --spekülatif beklenti***-- ( *** there it this gap between perception and reality ) ile açmış olduğum ;
Benjamin kısa - Nakkaştepe long pozisyonumdaki bakış açımı Rahmetli John Templeton'un dediğine*** eviriyorum ılıktan ılıktan...
kamuoyunun dikkatine sunarım... saygılarım ve sevgilerimle ; hamza sütbıyık
*** '' People are always asking me where is the outlook good, but that is the wrong question. The right question is: Where is the outlook the most miserable? '' J. Templeton ...
benjo kısa nakkaştepe longla ilgili eski yazılarım bu torpikte mevcuttur zaten... istifa haberi öncesi açılan bir pozisyon idi onu da belirteyim ! hamza sütbıyık , FinansGeräte
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Yer İmleri