Sayfa 750/1003 İlkİlk ... 250650700740748749750751752760800850 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 5,993 - 6,000 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1. Tca % - 1.18
    Zpf % - 1.38
    Zpe % +0.51

2.  Alıntı Originally Posted by Fondip Yazıyı Oku
    Gümüş ve altın için Odas hissesine (2.9'dan girip 3.3'te çıktıktan sonra 3.9'dan) kendini ileride 40'a 80'e getirir diye minnak bir binlik girmiştim, yeniden 3'lere 3.5'lere gelirse ek alım yaparım düşüncesiyle. Bugün gümüşün fırlayışından %8'e yakın nasiplenmiş. Risksiz gümüş yatırımı yapmak isteyenler için birebir. Henüz ÇED raporu onaylanmadı sanırım. Bir de Çan Kömür halka arz beklentisi var. Kozal ve Gubrf'den başka altından kazanım sağlayan hisse yok, Odas'ta hem altın hem gümüş hikayesi var. Şirketin borcu olduğunu yine hatırlatayım. Özal grubuna ait.

Gümüşe haricen ben de -hele bu noktadan- girmeyi riskli görüyorum. YZG fonu da açıldığından beri gümüşün kazandırdığının yarısından azını kazandırmış (7'ye 3). Fonuna değmiyor, hissesi de bugün tavan, daha önce altın hissesine girip açılan makastan yaka silkmiştim.

Dolar düşmüşken AFT'ye eldeki düşük lotum kadar bir alım emri verdim. Daha düşerse yine ona girerim. Balinaların karıncaları ezeceğine ben de inanıyorum. Amerikan borsası zarar ettirmez, çok kısa vade düşünülmüyorsa.

Yerlide de 150 seviyesinin üstünde kapanacak mı gözlemliyorum. Zarar ettiği günde bile NNF ve IDH kendi portföyümde de yazdığım gibi en iyi sonuçları verdiler. Girersem kendi adıma bunlara girerim. 100 kazanıp düştüğü günde -8 yazacağıma 80 kazanayım düştüğü gün -3, 4 yazsın.

Özetle, herkesin dediği gibi, bir meta düşerken ona yatırım yapmak en mantıklısı. Hele de orta vadede kazandırıyorsa. Sadece dolar değil, euro bazlı yatırımlar da şu dönemde mantıklı olacaktır.

Altının gümüşten sonra ralli yapıp yapmayacağını da göreceğiz ama ben emtia yerine abd borsasına yatırım yapmayı tercih ediyorum.
    üstadım IDH xtumy endeks fonu mu? yoksa aktif yönetilen ve xtumy'den daha fazla getirmeyi amaçlayan bir fon mu? pek takip etmemiştim ama getirileri oldukça güzel gibi.

3.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Elz % +0.29
    Pdd % +0.04
    üstadım pdd'yi ktm ile ciddi rekabet edecek bir fon gibi hayal ederken resmen kira sertifikaları katılım fonu modunda gidiyor. hani eib ve eic'in katılıma uyarlanmış versiyonu gibi gösteriyorlardı? bir tuhaflık yok mu bu işte?

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Cuma günü saat 17.00 civarı gelen BDDK'nın bankalara kısmen temetü verebilme izni veren kararı yarın olumlu etki yaratabilir.
    Ne de olsa temettü yasağı kısmen de olsa kalkmış oldu.
    Yarattı da alımda işime yaramadı, eldekileri kurtardı.

5.  Alıntı Originally Posted by melihsah Yazıyı Oku
    Dolar için Murat Arslanoğlu'nu takip etmenizi öneririm bugune kadar tüm tahminleri tam isabetle tuttu, beni büyük zararlardan korudu. Endeks için ise Haluk Canberk, Selçuk Gonencler ve İsmail Aslanözyarı takip etmenizi öneririm.
    bende size melihsahin kendi dusuncesin onenirim
    Canlar gider heyyyy

6.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Teşekkürler sayın Melihşah, Haluk Canberk’i ben de dinliyorum ama diğerlerinin isimlerini ilk kez duydum. Onları da dinlemeye başlayacağım. Tekrar teşekkürler [emoji120]
    gonencler bence harika bir analist isin seviyor
    aslansozer viopla cok profesyonal. esinle 2001 de bosandi viop ustunde!
    ama en sonunda kesin kendi kararinla al sat
    Canlar gider heyyyy

7.  Alıntı Originally Posted by hayrani Yazıyı Oku
    üstadım pdd'yi ktm ile ciddi rekabet edecek bir fon gibi hayal ederken resmen kira sertifikaları katılım fonu modunda gidiyor. hani eib ve eic'in katılıma uyarlanmış versiyonu gibi gösteriyorlardı? bir tuhaflık yok mu bu işte?
    Evet aynen katılıyorum sn hayrani, şuan aynen kira sertifikası fonu gibi yönetiliyor. Çok merak etmiyorum ama belki endeks ve dolar/tl de düşüş bekledikleri için alım kolluyorlardır. Kendi portföyümün riskli kısmını diğer taraflarda değerlendirdiğim için, şimdilik Pdd'de risk almamaları benim için problem değil.

Bakalım ilerleyen günlerde nasıl olacak. Saygılar

8. Fon virmanlamasına yönelik yeni bir düzenleme geliyormuş.

Sayfa 750/1003 İlkİlk ... 250650700740748749750751752760800850 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •