Originally Posted by
Fondip
Gümüş ve altın için Odas hissesine (2.9'dan girip 3.3'te çıktıktan sonra 3.9'dan) kendini ileride 40'a 80'e getirir diye minnak bir binlik girmiştim, yeniden 3'lere 3.5'lere gelirse ek alım yaparım düşüncesiyle. Bugün gümüşün fırlayışından %8'e yakın nasiplenmiş. Risksiz gümüş yatırımı yapmak isteyenler için birebir. Henüz ÇED raporu onaylanmadı sanırım. Bir de Çan Kömür halka arz beklentisi var. Kozal ve Gubrf'den başka altından kazanım sağlayan hisse yok, Odas'ta hem altın hem gümüş hikayesi var. Şirketin borcu olduğunu yine hatırlatayım. Özal grubuna ait.
Gümüşe haricen ben de -hele bu noktadan- girmeyi riskli görüyorum. YZG fonu da açıldığından beri gümüşün kazandırdığının yarısından azını kazandırmış (7'ye 3). Fonuna değmiyor, hissesi de bugün tavan, daha önce altın hissesine girip açılan makastan yaka silkmiştim.
Dolar düşmüşken AFT'ye eldeki düşük lotum kadar bir alım emri verdim. Daha düşerse yine ona girerim. Balinaların karıncaları ezeceğine ben de inanıyorum. Amerikan borsası zarar ettirmez, çok kısa vade düşünülmüyorsa.
Yerlide de 150 seviyesinin üstünde kapanacak mı gözlemliyorum. Zarar ettiği günde bile NNF ve IDH kendi portföyümde de yazdığım gibi en iyi sonuçları verdiler. Girersem kendi adıma bunlara girerim. 100 kazanıp düştüğü günde -8 yazacağıma 80 kazanayım düştüğü gün -3, 4 yazsın.
Özetle, herkesin dediği gibi, bir meta düşerken ona yatırım yapmak en mantıklısı. Hele de orta vadede kazandırıyorsa. Sadece dolar değil, euro bazlı yatırımlar da şu dönemde mantıklı olacaktır.
Altının gümüşten sonra ralli yapıp yapmayacağını da göreceğiz ama ben emtia yerine abd borsasına yatırım yapmayı tercih ediyorum.
Yer İmleri