eger hakim ortak sonradan %50 den fazla hisseye sahip olursa cagri yukumlulugu doguyor diye biliyorum...ben kucuk duzeltmelerle yoluna devam edecegini dusunuyorum...50 li fiyatlar artikbiraz zor artik....
eger hakim ortak sonradan %50 den fazla hisseye sahip olursa cagri yukumlulugu doguyor diye biliyorum...ben kucuk duzeltmelerle yoluna devam edecegini dusunuyorum...50 li fiyatlar artikbiraz zor artik....
2023 YILI DENİZLİ KİMYEVİ MADDELER VE MAMÜLLERİ AYLIK İHRACAT RAKAMLARI
OCAK ....... 6.608.712 $
ŞUBAT ...... 7.809.095 $
MART ...... 7.864.898 $
NİSAN .......6.269.880 $
MAYIS .......6.257.708 $
Haziran ayı verileri gelmemiş.Haziran ihracat rakamları Nisan Mayıs gibi ise 2023 2.çeyrek ihracat rakamlarında düşüş olduğu görülüyor. Acselin bu düşüşe katkısı var mı şirket bazlı ihracat verilerine ulaşamadım.ABD ve AB tarafında resesyona yakın bir durum var.Düşüşteki en önemli sebep muhtemelen bu.İhracat rakamları düşmüş olsa bile dövizin yükselmesi nedeniyle TL cinsinden 2.çeyrek esas faaliyet kârı 1.çeyrekten daha iyi gelecektir.
50 lili rakamlar gelirse gerçekten yazık olur. 2.çeyrek satışlarında düşüş olsa bile dolar ve euro 30 a gidiyor.Başka hiç bir argümana bakmasak dövizin bu kadar yükseldiği bir durumda 80 den tekrar 50 ye gelmek insafsızlık olur.2021 yılının Mart ayında kağıdın tepe noktası 26 lira idi.O tarihte dolar 7 euro da 8 küsür liraydı.Bu hesaptan baktığımızda iki buçuk yılda hiç al sat yapmayanlar için dolar euro oranında bir getiri sağlamış.O tarihte ha döviz alıp tutmuşsun ha acsel çok farklı bir durum yok yani.Faaliyet kârlarından ortaklarına henüz bir pay verdiği görünmüyor.Döviz ne kadar yol almışsa acsel de o kadar yol almış.Buna reel bir getiri de denmez tl nin değerini koruma anlamında nominal bir getiri.Bir atak yapıp 100 ün üzerinde kalıcı olması gerekir.
Verusanin cagrisida 50 55 gibi olur Max
O zaman düşer hisse dökme amaçlı yine aşağı trend olursur
Uzertas grafiğine bakın önce uzun mal alma dönemi sonra hergun tavan 40 tan baslayip 220 u geçen hareket. Burada bir kısım mal dağıtılır sonra 150 ye kadar düşüş dağıtılan mallarin bir kısmı toplanır ve esas dağıtım bölgesi 160 240 arası haberin geldiği dönem sonra 120 ye kadar iniş grafiğe bakın
O tepeler 8 ay sonra gitgellerden sonra yeni geçiliyor
Sığ kağıtları alıp götürmek çok kolaydır.Hele uzertaş gibi dolaşımda 1.6 milyon hissesi olan bir kağıdı uçurmak hiç mesele olmaz.Burda asıl mesele her gün tavan tavan zirveye çıkardığın kağıdı tepeden kimin eline vereceksin.. Acsel ile uzertaş halka açıklık dışında bir birine çok benziyor.Bakalım uzertaşta yaptıklarını acselde de yapacaklar mı.Araya şu bayram tatilinin girmesi hiç iyi olmadı.Heyecanımız kesintiye uğradı.Hadi bakalım kaldı üç gün .
Yer İmleri